Umeå kommun rekryterar Fastighetschef

Rekryterare
Umeå Kommun
Plats
Umeå, Luleå, Skellefteå, Örnsköldsvik
Annonserat
den 8 mars 2017
Stängs
den 6 april 2017
Ref:
1103764
Kategori
Ledning
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Umeå kommun är regionens största arbetsgivare med 11 700 medarbetare. Våra jobb och vår värdegrund utgår från medborgarfokus, öppenhet, tillit och ständiga förbättringar. Umeå är en kulturstad i ständig utveckling. För att klara målet 200 000 invånare år 2050 behöver vi bli fler som arbetar för tillväxt och välfärd. Vi vet att olikheter berikar och välkomnar alla att söka jobb hos oss. De närmaste tio åren kommer vi att anställa omkring tusen medarbetare varje år. Vill du bli en av oss? www.umea.se Experis erbjuder kompetensförsörjning av chefer och specialister - via konsultverksamhet, rekrytering och projektlösningar. Experis finns på ett 30-tal orter i Sverige och i mer än 50 länder världen över.

 

Arbetsbeskrivning
Fastighet är organisatoriskt indelat i tre enheter, Förvaltning, Bygg- och teknik samt Teknisk planering och administration. Fastighet svarar för fastighetsförvaltning och lokalförsörjning för kommunens verksamheter. Vi förvaltar ca 820 000 m2 egna lokaler och hyr in ca 170 000 m2. Totalt är vi ca 100 anställda. Fastighet bygger för ca 500 MSEK/år. Våra processer är kvalitetscertifierade enligt ISO 9001 och miljöcertifierad enligt ISO 14001 samt energicertifierad enligt ISO 50001 och arbetsmiljöcertifierad enligt OHSAS 18001.

Som fastighetschef är du chef för en verksamhet som har ett brett och spännande uppdrag att utifrån ett helhetsperspektiv ansvara för lokalförsörjning och företräda kommunen som fastighetsägare och byggherre. Verksamheten ansvarar för anskaffning, förvaltning, bygg och teknik samt teknisk planering. Avveckling och administration av kommunens byggnader ingår också.

Som fastighetschef arbetar du strategiskt främst med övergripande fastighets- och lokalfrågor och svarar inför Tekniska nämnden i frågor som berör fastigheter och lokaler. Övergripande kommunikation med medborgare, nämnder, verksamheter och media ingår som en viktig del i uppdraget. I din roll leder du och ansvarar för Fastighets hela verksamhet, vilket innebär budget, personal och ledningsansvar.

Umeå Kommun liksom Sveriges övriga kommuner står inför stora utmaningar såväl demografiska som ekonomiska och behöver utveckla kostnadseffektiva arbetsmetoder och modeller för att möta kärnverksamhetens behov av ändamålsenliga lokaler.

Vem är du?
Vi söker dig som har utbildning på akademisk nivå med ekonomisk/teknisk inriktning, eller likvärdiga kunskaper med erfarenhet av likartade arbetsuppgifter.

Du har erfarenhet av att leda en organisation med ansvar för övergripande strategiska fastighetsfrågor, budgetansvar för både stora projekt och omfattande driftverksamhet. Du ska ha kunskap om kvalitets- och miljöarbete samt goda kunskaper rörande fastighetsekonomi och avtalsjuridik.

Vi söker en person som är trygg i sitt ledarskap och kan motivera andra för att nå gemensamma mål, genom att vara tydlig och skapa delaktighet. Du är nytänkande, positiv och tydlig ledare med förmåga att kunna entusiasmera och utveckla dina medarbetare. Du ser möjligheter i ett ledarskap som skapar laganda och tillit. Gott omdöme, förmåga att skapa och upprätthålla goda relationer är egenskaper som värdesätts högt, tillsammans med en välutvecklad förmåga att kommunicera både skriftligt och muntligt utifrån olika målgruppers behov.

Vi ser gärna att du bifogar personligt brev och cv.

Kontaktperson
I denna rekryteringsprocess samarbetar Umeå kommun med Experis, Manpower Group. Ansök om tjänsten på experis.se ( JobbID 1103764). För mer information är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Maria Josefsson 070 - 853 44 32. Urvalsprocessen sker löpande så ansök gärna så snart som möjligt, dock senast den 6 april.

Fackliga frågor:
Kommunal, Emelie Persson, 090-16 18 87
SACO, P-O Backlund, 090-16 19 68
Vision, Marie Sandström, 090-16 18 86

Välkommen med din ansökan!

Liknande jobb

Fler sökningar så här

Liknande jobb