Systemutvecklare

Rekryterare
Plats
Karlskrona, Blekinge
Annonserat
den 9 mars 2017
Stängs
den 20 mars 2017
Ref:
2017/46
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Kustbevakningen är en myndighet under Justitiedepartementet som ansvarar för sjöövervakning och miljöräddningstjänst till sjöss. Dygnet runt, året om finns vi på plats längs Sveriges kust, där vi räddar, hjälper och övervakar.

Verksamheten omfattar bland annat miljöräddning, sjöräddning, brottsbekämpning, ordningshållning till sjöss samt tillsyn och kontroll. Genom nationellt och internationellt samarbete verkar myndigheten för en hållbar havsmiljö, ökad säkerhet till sjöss och för att minska gränsöverskridande brottslighet.

Kustbevakningen är en arbetsplats som präglas av samarbete och engagemang över områdesgränserna. Här finns engagerade medarbetare med varierande kompetenser vilket skapar en dynamisk arbetsplats med ständiga möjligheter att lära nytt. För att arbeta här är det viktigt att dina personliga värderingar överensstämmer med vår värdegrund; helhetssyn, välvilja och engagemang.

Kustbevakningen erbjuder en attraktiv arbetsplats som utmärks av strävan att vara fri från diskriminering och ge lika möjligheter och rättigheter till alla.

 

Beskrivning

Kustbevakningen söker en systemutvecklare, med erfarenhet och intresse av system-/förvaltningsledning och projektledning, till IT-avdelningen i Karlskrona. IT-avdelningen har helhetsansvar för utveckling och drift av IT-system som används både ombord på fartyg och flygplan samt på kontor.

Som systemutvecklare kommer du att arbeta på IT-utvecklingsenheten inom IT-avdelningen. Enheten består av tretton medarbetare som svarar för utveckling, förvaltning och anskaffning av IT-system och IT-infrastruktur.

Arbetsuppgifter

Vi söker dig som vill utveckla och förvalta ett sjöövervakningssystem. Systemet är utvecklat i Java, HTML5 och vi använder Docker. Din roll motsvarar i stort produktägarrollen inom scrum. Tjänsten innebär ett nära samarbete med beställare, tekniker och utvecklare och kräver en god förmåga att sätta sig in i verksamheten och användarnas behov och förutsättningar. Verksamhetsnytta ‎och användbarhet är viktigt för oss.  

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter blir att:

 • driva utveckling med ansvar för planering och resultat
 • leda utvecklingsteam med interna och externa resurser
 • delta i systemförvaltning
 • arbeta med behovs- och kravanalys och ge stöd till verksamheten i deras kravställningsarbete
 • i begränsad omfattning hålla utbildning inom arbetsområdet

Tjänsteresor i anställningen, främst inrikes, kan förekomma.

Kvalifikationer

Som sökande har du högskoleutbildning med inriktning mot datateknik, systemvetenskap eller motsvarande. Du har flera års erfarenhet av systemutveckling och har därigenom skaffat dig en bred kunskap i ämnet. Du har flera års erfarenhet av verksamhets- och kravanalys, att leda förvaltning och utvecklingsprojekt.

Du är en person med fokus på användbarhet som har god förmåga att översätta behov till faktiska krav. Du kommer med egna idéer och bjuder gärna in till dialog för att förbättra dem ytterligare. Du har kunskap och förståelse för moderna utvecklingsmetoder, programmeringsspråk och designteknik.

Meriterande är erfarenhet av arbete med: 

 • agilt utvecklingsarbete
 • webapplikationer, klient-serverlösningar
 • mobilitet och apputveckling
 • metodiskt kravarbete
 • testmetoder och testarbete
 • databassystem
 • C#, Java

Du är drivande, initiativrik, kommunikativ och har ett stort engagemang. Du har en god förmåga att se helheten och är van vid att samarbeta och att arbeta lösningsorienterat. Du ser lösningar där andra ser hinder. Vi lägger stor vikt vid din förmåga att arbeta målinriktat och leda utvecklingsteam mot gemensamma mål och deadlines. Du är professionell och ansvarstagande med en ödmjuk inställning.

När vi anställer lägger vi stor vikt vid personliga egenskaper och förmågor. Du har god förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift, främst på svenska men också på engelska.

Villkor

Anställningen är tills vidare med 6 månaders provanställning. Tillträde sker enligt överenskommelse.

För anställning krävs svenskt medborgarskap, körkort för personbil, drogtest samt säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen.

Kustbevakningen medverkar i utlandsuppdrag och internationella insatser. I anställningen ingår därför en skyldighet att tjänstgöra utomlands i de fall det krävs för verksamheten.

Övrigt

För att kvalitetssäkra och effektivisera rekryteringsarbetet använder vi ett elektroniskt ansökningsformulär i samarbete med Varbi för samtliga lediga jobb. Fyll i din ansökan så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv.

Kustbevakningen är en statlig myndighet och det innebär att uppgifterna som du lämnar till oss kan komma att lämnas ut enligt offentlighetsprincipen. Normalt gäller ingen sekretess för de uppgifter som behandlas i databasen. Om du har skyddade personuppgifter ska du kontakta den kontaktperson som finns angiven i annonsen.

Inför rekryteringsarbetet har Kustbevakningen tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. Anställningsform Tillsvidareanställning Anställningens omfattning Heltid Tillträde Enligt överenskommelse. Löneform Månadslön Antal lediga befattningar 1 Sysselsättningsgrad 100 % Ort Karlskrona Län Blekinge län Land Sverige Referensnummer  

Kontakt

Ann Lundin, chef IT-utvecklingsenheten, 0455-35 36 67

Facklig företrädare

SACO/SRAT, TULL-KUST och Seko kontaktas via Kustbevakningens växel , 0776-70 70 00

Sista ansökningsdag 2017-03-20.

Liknande jobb

Liknande jobb