IT-tekniker med inriktning Citrix

Rekryterare
Plats
Karlskrona, Blekinge
Annonserat
den 9 mars 2017
Stängs
den 20 mars 2017
Ref:
2017/47
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Kustbevakningen är en myndighet under Justitiedepartementet som ansvarar för sjöövervakning och miljöräddningstjänst till sjöss. Dygnet runt, året om finns vi på plats längs Sveriges kust, där vi räddar, hjälper och övervakar.

Verksamheten omfattar bland annat miljöräddning, sjöräddning, brottsbekämpning, ordningshållning till sjöss samt tillsyn och kontroll. Genom nationellt och internationellt samarbete verkar myndigheten för en hållbar havsmiljö, ökad säkerhet till sjöss och för att minska gränsöverskridande brottslighet.

Kustbevakningen är en arbetsplats som präglas av samarbete och engagemang över områdesgränserna. Här finns engagerade medarbetare med varierande kompetenser vilket skapar en dynamisk arbetsplats med ständiga möjligheter att lära nytt. För att arbeta här är det viktigt att dina personliga värderingar överensstämmer med vår värdegrund; helhetssyn, välvilja och engagemang.

Kustbevakningen erbjuder en attraktiv arbetsplats som utmärks av strävan att vara fri från diskriminering och ge lika möjligheter och rättigheter till alla.

 

Beskrivning

Kustbevakningen söker en IT-tekniker - med inriktning Citrix, till IT-avdelningen med placering i Karlskrona. IT-avdelningen har helhetsansvar för utveckling och drift av IT-system som används både ombord på fartyg och flygplan samt på kontor.

Som IT-tekniker kommer du att arbeta på IT-driftsenheten inom IT-avdelningen. Enheten består idag av tolv medarbetare som svarar för drift och support av IT-system.

Arbetsuppgifter

IT-avdelningen är just nu inne i en expansiv fas där vi kommer satsa på mobilitet och app-utveckling i en Citrix plattform. Arbetet är omväxlande och utmanande och utförs delvis på våra sjögående enheter (Fartyg, båtar) såväl som på flygplan och i Kustbevakningens kontorslokaler.

Som IT-tekniker - med inriktning mot Citrix blir dina huvudsakliga arbetsuppgifter:

  • Medverka i utvecklingsarbeten inom ansvarsområdet
  • Daglig drift, support och förvaltning av Citrix plattform, samt dess funktioner i Kustbevakningens IT-miljö.
  • Dokumentationsarbete inom arbetsområdet

Tjänsteresor ingår i anställningen, både in- och utrikes. Det geografiska arbetsområdet är hela Sverige, men beroende på var Kustbevakningens land/hav/luftgående enheter befinner sej, kan utlandsresor förekomma. IT-beredskapstjänstgöring, huvudsakligen i hemmet ingår i tjänsten.

Kvalifikationer

Som sökande har du lägst gymnasieutbildning. Eftergymnasial utbildning inom IT-området eller motsvarande kunskaper kan bedömas likvärdiga av arbetsgivaren. Du ska ha minst 2 års erfarenhet inom Citrix produktportfölj med dokumenterad erfarenhet kring Citrix produkter XenApp7, XenDesktop 7 och XenMobile 10.

Meriterande är om du har erfarenhet av:

  • Apples IOS såsom Apple ADP
  • Citrix-certifieringar, CCA- CCP- eller CCE
  • Citrix Netscaler samt Ciscos kommunikationsprodukter
  • Mobile Device Management och central managering av tunna klienter
  • Windows server 2012 och Microsoft policyhantering

Du har även god förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift, på svenska såväl som på engelska.

Du är resultatriktad och kommunikativ med god samarbetsförmåga. Du är också van vid att arbeta både självständigt och i grupp, tar gärna egna initiativ och är flexibel med god förändringsförmåga.

Villkor

Anställningen är tillsvidare med sex månaders provanställning. Tillträde enligt överenskommelse.

För anställning krävs svenskt medborgarskap, körkort för personbil, drogtest samt säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen.

Kustbevakningen medverkar i utlandsuppdrag och internationella insatser. I anställningen ingår därför en skyldighet att tjänstgöra utomlands i de fall det krävs för verksamheten.

Övrigt

För att kvalitetssäkra och effektivisera rekryteringsarbetet använder vi ett elektroniskt ansökningsformulär i samarbete med Varbi för samtliga lediga jobb. Fyll i din ansökan så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv.

Kustbevakningen är en statlig myndighet och det innebär att uppgifterna som du lämnar till oss kan komma att lämnas ut enligt offentlighetsprincipen. Normalt gäller ingen sekretess för de uppgifter som behandlas i databasen. Om du har skyddade personuppgifter ska du kontakta den kontaktperson som finns angiven i annonsen.

Inför rekryteringsarbetet har Kustbevakningen tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. Anställningsform Tillsvidareanställning Anställningens omfattning Heltid Tillträde Enligt överenskommelse Löneform Månadslön Antal lediga befattningar 1 Sysselsättningsgrad 100 % Ort Karlskrona Län Blekinge län Land Sverige     Kontakt

Anders Hjelmberg, chef IT-driftsenheten, 072-187 86 01

Facklig företrädare

SACO/SRAT, TULL-KUST och Seko kontaktas via Kustbevakningens växel , 0776-70 70 00.

Sista ansökningsdag 2017-03-20.