FRA

Drivna IT-Integratörer till avdelningen för Teknik

Rekryterare
FRA
Plats
Stockholm
Annonserat
den 13 mars 2017
Stängs
den 2 april 2017
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Vill du göra samhällsnytta och bidra till Sveriges oberoende i världen? FRA söker två drivna IT- integratörer som drivs av att leverera tekniska lösningar med verksamhetsnytta. Är du den vi söker kan vi erbjuda ett varierande arbete i en utmanande miljö. På FRA arbetar vi med unika uppgifter – för Sveriges säkerhet och integritet.


Ditt uppdrag

Som IT-integratör på FRA hör du till avdelningen för Teknik där du arbetar i ett team med stor teknisk bredd. Teamet har till uppgift att utveckla och förvalta radionära IT-lösningar och bygger system från grunden, samtidigt som befintliga installationer driftas och vidareutvecklas. I arbetet ingår övervakning, loggning, att ta fram prototyper, installation och felsökning. Du kommer även att arbeta med integration av bl.a. klienter och servrar samt med viss infrastruktur.
Arbetet genomförs i nära samarbete med våra interna användare och externa uppdragsgivare. Stora delar av arbetsuppgifterna är sekretessbelagda, vilket ställer krav på att du har hög integritet och är bekväm med att hantera detta.


Du kan

Vi ser att du har breda IT-kunskaper, ett stort teknikintresse och en stor vilja att lära dig mer inom; IT-integration, nät och kommunikation samt inom minst ett operativsystem (Windows eller Linux). Dessutom har du djupare kunskap inom något av följande: hårdvara, informationssäkerhet, radio, telekom, TCP/IP eller arkitektur.

Du har en eftergymnasial utbildning med IT-inriktning eller motsvarande kompetens förvärvad genom arbetslivserfarenhet. Högre utbildning är meriterande samt om du har dokumenterade kurser inom IT eller IT-säkerhet. Vi ser gärna att du har ett par års erfarenhet av att ha arbetat inom en teknikorganisation där du arbetat med flertalet system i komplex miljö med systemintegration, förvaltning och drift.

Du skriver och kommunicerar obehindrat på svenska och engelska. Då resor kan förekomma i tjänsten inom och utanför Sverige är körkort meriterande.


Du är

Tjänsten kräver att du trivs i en dynamisk omgivning och kan med din stabilitet och uthållighet enkelt växla fokus och prioritera när arbetet kräver det. Då du arbetar nära både team och användare är det viktigt att du har en god samarbetsförmåga, där du med hög energi och positiv attityd skapar både engagemang och delaktighet. Som person är du kreativ, samtidigt som det är viktigt att arbetet utförs med hög kvalitet och gott omdöme. Du är ansvarstagande och tar dig an problemställningar på ett analytiskt sätt, med din sakkunnighet hittar du nya metoder för att effektivisera arbetet. Vi kommer lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.


Om FRA

FRA är en civil myndighet under Försvarsdepartementets ansvarsområde med ca 700 anställda. Genom underrättelseverksamheten, där signalspaning bedrivs, ger FRA stöd till regeringens utrikes-, säkerhets- och försvarspolitik på kort och lång sikt. Vi verkar också för ökad informationssäkerhet i samhällsviktig statlig verksamhet.
 
Som integratör hör du till vår tekniska avdelning som har till uppgift att förse FRA med de tekniska system som behövs för verksamheten. Avdelningen anskaffar och utvecklar samt sköter drift och underhåll av myndighetens system. För rätt person finns goda utvecklingsmöjligheter.


Mer information

Arbetsplatsen är belägen i närheten av Drottningholm, ca 10 min med buss från Brommaplan. Svenskt medborgarskap är ett krav då anställning vid FRA innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för att få anställning är godkänd säkerhetsprövning med registerkontroll. Säkerhetsprövningen kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Vi tillämpar sex månaders provanställning. För mer information är du välkommen att kontakta Peter Ohlman på telefon 08-471 46 00. Fackliga företrädare nås på samma nummer.
 
Ansökan sker via www.fra.se senast 2017-04-02.

Liknande jobb

Liknande jobb