IT-förvaltare

Plats
Stockholm
Annonserat
den 10 mars 2017
Stängs
den 2 april 2017
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Upphandlingsmyndighetens vision är sunda offentliga affärer för en hållbar framtid. Vi är en ung myndighet med uppdrag att ge stöd till upphandlande myndigheter och leverantörer genom att utveckla och förmedla kunskap, verktyg och metoder.

Vi står i startgroparna för att bygga upp och vidareutveckla vår digitala plattform, därför söker vi nu en IT-förvaltare som en utav nyckelpersonerna i detta led. En målsättning vi har är att tillhandahålla ett digitalt erbjudande som ligger i framkant för såväl våra kunder som för våra medarbetare.

Som IT-förvaltare kommer du att vara ansvarig för IT-förvaltningsobjekt för hela verksamhetens behov och sköta planering, genomförande samt uppföljning av förvaltningen på både en taktisk och strategisk nivå.


I arbetsuppgifterna ingår att:

 1. Utveckla rutiner kring befintliga IT system samt planera strategier för nya implementationer och vidareutveckling av IT-system
 2. Ta fram och följa upp SLA gentemot driften samt ansvara för kontakt med leverantörer och äga ansvaret för licensfrågor kopplat till system. I ditt ansvar ingår också avtalsuppföljning
 3. Ansvara för dokumentation runt systemen
 4. Ingå i kommande utvecklingsarbete av vårt digitala erbjudande tillsammans med vår digitala strateg på kommunikationsenheten, samt vara kravställare av it-tjänster för hela myndighetens behov
 5. Testa och ställa krav i själva utvecklingsarbetet samt vara kravställande i upphandling av leverantörer

Ditt ansvar omfattar både våra interna och externa system, detta för att kunna säkerställa att den digitala plattformen stöttar både verksamhetens och våra kunders behov. Du kommer till viss del arbeta i projektform samt vara med att utveckla och implementera nya systemstöd. Du rapporterar direkt till chefen för Verksamhetsstödsenheten och har många kontaktytor mot Upphandlingsmyndighetens verksamhet och externa IT leverantörer.


Kvalifikationer

 1. Utbildning från systemvetenskaplig linje (eller motsvarande) samt erfarenhet av systemförvaltning
 2. Tidigare jobbat mål- och resultatinriktat samt med implementerings- och förändringsprojekt. Du har även erfarenheter av att förvalta och driva genomföranden i en organisation med höga krav på att samordna och prioritera olika intressenters krav och behov
 3. Du har mycket goda kunskaper och insikter i gränslandet mellan verksamhetens behov och teknikens möjligheter
 4. Du besitter en god teknisk kompetens i Microsoft-miljö


Meriterande kvalifikationer

 1. En klar fördel om du har projekterfarenhet samt har vana av att utbilda användare i de vanligaste systemen
 2. Erfarenhet från någon förvaltningsmodell
 3. Erfarenhet från ärendehanteringssystem W3D3


Personliga egenskaper

Du är analytisk och har förståelse för komplexa sammanhang, liksom en mycket god kommunikations- och samarbetsförmåga.
Som person ser du en utmaning i förändringar och du stimuleras av en miljö där vi prövar gällande föreställningar mot nya idéer och framtida behov. Du är drivande, social och initiativrik samt har lätt för att uttrycka dig i tal och skrift, både på svenska och engelska. Planering och uppföljning ligger i din natur vilket innebär en dokumentationsvana och budget/fakturahantering.
Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper, lämplighet och förmågor.


Erbjudande

Hos oss får du arbeta inom ett område som utvecklas i hög takt och nära angelägna samhälleliga mål. Upphandlingsmyndigheten är en expertorganisation med medarbetare från många olika områden där vi kan erbjuda ett omväxlande arbete med breda kontaktytor. Vi erbjuder dig en
möjlighet att bli en del av en kompetent och engagerad grupp som arbetar utvecklingsinriktat. Vi sitter i nyrenoverade, aktivitetsbaserade lokaler i Solna.


Anställningen

Vi söker medarbetare för tillsvidareanställning och vi tillämpar normalt sex månaders provanställning. Anställningen är på heltid. Vi anser att olikheter berikar och strävar därför efter en personalsammansättning som speglar samhällets mångfald.


Ansökan

Tycker du att detta låter intressant? Skicka din ansökan via vårt rekryteringssystem senast den 2 april 2017. Bifoga CV och personligt brev där du beskriver varför du söker arbetet.


Mer information

Petra Pfeiff, chef Verksamhetsstödsenheten, 08-586 217 65
Anna Christiansson, Saco-S, 08-586 217 26
Monica Sihlén, ST, 08-586 217 20

Liknande jobb

Liknande jobb