Systemspecialist IT

Rekryterare
Trafikverket
Plats
Borlänge, Gävle, Stockholm, Göteborg
Annonserat
den 10 mars 2017
Stängs
den 24 mars 2017
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Välkommen att söka jobb hos oss som Systemspecialist IT med placering i Borlänge, Gävle, Stockholm, Göteborg. Vi vill ha din ansökan senast den 24 mars.

Vill du arbeta som samhällsutvecklare i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga. Vi jobbar tillsammans mot vår vision: alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt.


Arbetsuppgifter

Vi söker en systemspecialist IT med huvudinriktning mot plattformar för identitetshantering. Som systemspecialist IT på Trafikverket arbetar du med livscykelhantering och åtgärdsplanering av tekniska plattformar inom området.

Du fungerar som specialiststöd mot driften men också mot övrig verksamhet. Du deltar även i utvecklingsprojekt där design-/arkitektarbete kan förekomma och du utvärderar ny teknik inom området. En stor del av arbetet genomförs i uppdrag eller i projekt som du antingen leder eller deltar i.


Kvalifikationer

Vi söker dig som har eftergymnasial utbildning inom it, exempelvis data- eller systemvetenskap. Alternativt har du annan utbildning i kombination med erfarenhet som vi bedömer likvärdig.

Du har flerårig erfarenhet av design, etablering, drift och förvaltning av IAM-lösningar baserade på FIM 2010, FIM 2010R2 eller MIM 2016. Du har även flerårig erfarenhet av att ha arbetat med komponenterna FIM Synchronization, FIM Service, Portal och SSPR. Det är meriterande om du har erfarenhet av övriga komponenter i produkten.

Vidare ser vi gärna att du har god förståelse om vad livscykelhantering av identiteter och behörigheter innebär. Erfarenhet av utveckling av anpassade komponenter så som "rules extensions" och Windows Workflowkomponenter baserade på Microsoft DotNet Framework i språket C# är meriterande. Vi ser även erfarenhet av utveckling och systemunderhåll av FIM/MIM i Powershell och erfarenhet av Microsoft Active Directory som meriterande.

I denna roll kommer du att ha kontakter och samarbete både inom och utom den egna verksamheten, därför är du som person en god samarbetspartner. De problem du ställs inför i arbetet är ofta komplicerade, det krävs därför att du har ett analytiskt och nytänkande förhållningssätt. Då arbetet till stor del utförs i uppdrag eller projekt som du kan komma att leda krävs det ett stort ansvarstagande och en god ledarförmåga.

Svenskt medborgarskap är ett krav, eftersom anställningen är placerad i säkerhetsklass. Det innebär att registerkontroll kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande.


Ansökan

Din ansökan (CV och personligt brev) ska ha inkommit till Trafikverket före senast ansökningsdatum. Vi gör första urvalet utifrån de frågor som du får svara på i systemet. Ansök via knappen ”Sök tjänsten här” nedan.

Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Eftersom vi har ramavtal när det gäller annonsförmedling så undanbedes annonsförsäljare vänligt men bestämt.


Ansök senast

Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2017-03-24  

Liknande jobb

Liknande jobb