FRA

Informationssäkerhetschef till FRA

Rekryterare
FRA
Plats
Stockholm
Annonserat
den 13 mars 2017
Stängs
den 2 april 2017
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Vill du göra samhällsnytta och bidra till Sveriges oberoende i världen? FRA söker nu en erfaren informationschef till Säkerhetskontoret. Är du den vi söker kan vi erbjuda ett varierande arbete i en utmanande verksamhet. På FRA arbetar vi med unika uppgifter – för Sveriges säkerhet och integritet.


Ditt uppdrag

Som Informations- och IT-säkerhetschef kommer du att leda informations- och IT-säkerhetsarbetet vid myndigheten. Du fokuserar på att verksamheten ska fungera optimalt, detta görs genom att utveckla och driva verksamheten framåt vad gäller prioriteringar, arbetsmetoder och processer. Som Informations- och IT-säkerhetschef säkerställer du att ditt ansvarsområde följer aktuellt regelverk, ligger i framkant avseende säkerhetsskyddet samt följer utvecklingen. Du kommer även att arbeta med utbildning, ackreditering och göra menbedömningar. Framtida utmaningar kommer främst att ligga i den komplexa IT-miljö som utvecklas allt snabbare.
 
Tjänsten innebär mycket externa kontakter, främst med andra underrättelsemyndigheter både inom och utom riket. Resor i tjänsten förkommer främst inrikes men även utrikes.  


Du kan

Du har utbildning inom IT-säkerhet motsvarande Försvarsmaktens krav. Meriterande är om du har signalskyddschefsutbildning. Vi ser att du har tjänstgjort som IT-säkerhetschef och har motsvarande IT-kunskaper, alternativt ser vi att du har tjänstgjort som Informationssäkerhetschef vid myndighet som omfattas av statliga informationssäkerhetskrav. Har du tjänstgjort vid myndighet som omfattas av Försvarsmaktens regelverk ser vi det som positivt.
 
Tjänsten kräver att du har körkort och att du kommunicerar obehindrat både på svenska och på engelska.


Du är

För att vara framgångsrik i rollen är din kommunikativa förmåga avgörande. Vi ser att du tar initiativ i arbetet och har mod att agera efter din egen övertygelse och att se möjligheter i förändringar är av stor vikt. Som person är du lugn och stabil och har lätt för att samarbeta effektivt med andra. Vi ser även att du tar ansvar för din uppgift, är strukturerad och fokuserar på rätt saker oavsett omständighet. Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.


Om FRA

FRA är en civil myndighet under Försvarsdepartementets ansvarsområde med ca 700 anställda. Genom underrättelseverksamheten, där signalspaning bedrivs, ger FRA stöd till regeringens utrikes-, säkerhets- och försvarspolitik på kort och lång sikt. Vi verkar också för ökad informationssäkerhet i samhällsviktig statlig verksamhet.
 
Som Informationssäkerhetschef hör du till säkerhetskontoret vid Avdelningen för Verksamhetsstöd. Avdelningen har i uppdrag att stötta organisationen såväl strategiskt som administrativt.


Vi erbjuder intressanta arbetsuppgifter med goda möjligheter till egen utveckling och vi är övertygade om att en blandning av människor med olika bakgrund skapar en dynamisk och kreativ arbetsmiljö – våra olikheter är vår styrka.


Mer information

Arbetsplatsen är belägen i närheten av Drottningholm, ca 10 min med buss från Brommaplan. Svenskt medborgarskap är ett krav då anställning vid FRA innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för att få anställning är godkänd säkerhetsprövning med registerkontroll. Säkerhetsprövningen kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Vi tillämpar sex månaders provanställning. För mer information är du välkommen att kontakta Henrik Thernlund på telefon 08-471 46 00. Fackliga företrädare nås på samma nummer.
 
Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanbeder vi oss att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.
 
Ansökan sker via www.fra.se senast 2017-04-02.
 

Liknande jobb

Liknande jobb