FRA

Kabeloperatör till avdelningen för Signalunderrättelser

Rekryterare
FRA
Plats
Stockholm
Annonserat
den 10 mars 2017
Stängs
den 2 april 2017
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Vill du göra samhällsnytta och bidra till Sveriges oberoende i världen? Just nu söker vi en telekommunikationsorienterad problemlösare som vill vara med och utveckla framtidens underrättelsemetodik. För rätt person kan vi erbjuda ett varierande arbete i en utmanande och komplex verksamhet. På FRA arbetar vi med unika uppgifter – för Sveriges säkerhet och integritet.


Ditt uppdrag

I den här rollen får du kombinera dina tekniska kunskaper med omvärldsintresse och bidra till unika underrättelser till våra uppdragsgivare. Vi erbjuder mycket intressanta och utvecklande arbetsuppgifter inom IT- och telekommunikationsområdet. Arbetet är omväxlande, under stort eget ansvar både i grupp och enskilt. Som operatör bedriver du inhämtning av kabelburen telekomtrafik. I det ingår att bedöma och värdera signaler, utföra trafikundersökningar och bidra till optimering av den löpande inhämtningen. Vidare kommer du att arbeta med konfigurering av inhämtningssystem och produktionsövervakning.

Du arbetar nära, och samverkar med, andra grupper inom din och omgivande avdelningar. Beredskaps­tjänstgöring kan förekomma, liksom resor inom och utanför Sverige.


Du kan

Vi vill att du har lägst gymnasieutbildning, gärna med en teknikinriktning. Har du dessutom en eftergymnasial utbildning med inriktning på IT- och/eller telekommunikationsområdet är det meriterande. Du har flerårig arbetslivserfarenhet inom något eller båda av ovanstående två områden. I det arbetet har du sannolikt stött på SDH, IP, Ethernet, SS7-signalering eller tillägnat dig djupare kunskap om större nätverksarkitektur (routrar/switchar). Vi ser förstås gärna att du redan idag har ett naturligt intresse av att följa den snabba telekom­utvecklingen. Vidare ser vi mycket positivt på om du dessutom har kunskap och erfarenhet av programmering och scriptspråk.

Du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska, kunskaper i ytterligare språk är meriterande.


Du är

Vi lägger stor vikt vid din personlighet och söker dig som med hjälp av din känsla för behov av samarbete över yrkesgränserna, uppmärksammar detta och ser lösningar på hur det ska tillgodoses. Du tar stort ansvar för dina uppdrag men har därmed också god samarbetsförmåga och kommer ofta med initiativ till nya aktiviteter som främjar arbetet.
Vi vill att du har ett analytiskt sätt att ta dig an problemställningar och ser gärna att du med din sakkunnighet kommer fram till lösningar på dessa. Samtidigt kan du med din flexibilitet och stabilitet enkelt växla fokus och omprioritera när arbetet kräver det. Rollen ställer höga krav på uthållighet, att du har förmåga att behålla motivation och effektivitet i både med- och motgång.


Om FRA

FRA är en civil myndighet under Försvarsdepartementets ansvarsområde med ca 700 anställda. Genom underrättelseverksamheten, där signalspaning bedrivs, ger FRA stöd till regeringens utrikes-, säkerhets- och försvarspolitik på kort och lång sikt. Vi verkar också för ökad informationssäkerhet i samhällsviktig statlig verksamhet.

Som operatör hör du till avdelningen för Signalunderrättelser som bedriver signalspaning enligt lagen om signalspaning i försvarsunderrättelseverksamhet. Avdelningen levererar underrättelserapporter och andra tjänster till myndighetens uppdragsgivare.

Vi erbjuder intressanta arbetsuppgifter med goda möjligheter till egen utveckling och vi är övertygade om att en blandning av människor med olika bakgrund skapar en dynamisk och kreativ arbetsmiljö – våra olikheter är vår styrka.


Mer information

Arbetsplatsen är belägen i närheten av Drottningholm, ca 10 min med buss från Brommaplan. Svenskt medborgarskap är ett krav då anställning vid FRA innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för att få anställning är godkänd säkerhetsprövning med registerkontroll. Säkerhetsprövningen kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Vi tillämpar sex månaders provanställning. För mer information är du välkommen att kontakta Mattias Andersson på telefon 08-471 46 00. Fackliga företrädare nås på samma nummer.

Ansökan sker via www.fra.se senast 2017-04-02.
 

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanbeder vi oss att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Liknande jobb

Liknande jobb