Enterprise Arkitekt

Rekryterare
Telge AB
Plats
Södertälje
Annonserat
den 13 mars 2017
Stängs
den 12 april 2017
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Nu söker vi dig som kan leda och utveckla arkitekturarbetet på Telges IT-avdelning, så att det bidrar till koncernens utveckling och strategiska mål för IT. På avdelningen arbetar idag ett 20-tal engagerade medarbetare i en stark gemenskap.

 
Enterprise Arkitekt på Telge AB

Som ansvarig för Enterprise-arkitektur, EA, blir ditt huvudfokus att se till att vi på ett ändamålsenligt sätt bidrar till Telges strategiska mål för IT. I rollen ska du skapa förutsättningar för att hitta fler synergieffekter gällande de IT-system och lösningar som finns inom koncernen. En viktig arbetsuppgift blir att se över och minska koncernens systemflora och IT-infrastruktur så att vi blir mer kostnadseffektiva, höjer kvaliteten på rapportering och lagrad information samt stödjer gemensamma och branschspecifika processer i koncernen. Du kommer att axla rollen som lösningsarkitekt och arbeta med övergripande frågor inom Enterprise-arkitektur.


I dina arbetsuppgifter ingår även:

 • Kontinuerlig omvärldsbevakning.
 • Samarbeta med övrig verksamhet och stödja med din expertis gällande arkitekturfrågor för våra gemensamma plattformar.
 • Ingå i CIO ledningsgrupp och koncernens strategiska IT-ledningsgrupp.
 • Etablera ett nätverk för frågor rörande Enterprise-arkitektur inom koncernen.
 • Driva en aktiv kommunikation kring arkitekturfrågor.
 • Säkerställa att vi belyser arkitekturfrågor i olika beslut, till exempel i projektmodellens olika steg.

 

Personliga egenskaper

Vi söker dig som har en lika god verksamhetskunskap som teknisk kompetens. Du är en självständig person som både har helikopterperspektiv, är bra på att ta initiativ och ta tag i de projekt, förändrings- och förbättringsbehov som finns. Vi lägger stor vikt vid din förmåga att samarbeta och etablera kontakt med andra intressenter. Du behöver vara lösningsorienterad, ha god kommunikationsförmåga samt ett ödmjukt förhållningssätt för att till exempel kunna tolka behov och förklara teknik för personer med olika ansvarsområden. Våra kärnvärden – öppen, enkel, personlig och modig – genomsyrar hela vår verksamhet och du behöver känna dig bekväm med dem.


Krav

 • Högskoleexamen inom relevant område.
 • Relevant certifiering inom EA-området, till exempel som chefsarkitekt eller verksamhetsarkitekt.
 • Minst fyra års relevant arbetslivserfarenhet inom EA-området.
 • Erfarenhet av att leda förändringsprojekt.


Meriter

 • Erfarenhet av offentligt ägda bolag.
 • Erfarenhet av att leda arbetsgrupper och tekniska projekt.
 • Goda kunskaper i kravställning av upphandlade IT-lösningar.
 • Arbetat med projektstyrningsmodeller, till exempel XLPM.
 • Kunskap om Microsoftprodukter och molntjänster.


Jobba hos Telge

Vi uppmuntrar våra medarbetare att utvecklas genom tjänster som erbjuder variation i arbetsuppgifterna och ett stort mått av frihet under ansvar. På Telge finns goda karriärmöjligheter och en kultur som ger dig möjlighet att påverka på allvar. Det är viktigt att alla som arbetar här mår bra och därför erbjuder vi även friskvårdsbidrag. Vi är en organisation som strävar efter mångfald och jämlikhet.


Kontakt

Vill du veta mer om tjänsten, kontakta Susanne Gyllhamn, CIO, susanne.gyllhamn@telge.se. Har du frågor kring rekryteringsprocessen, kontakta Sofia Berger, HR-specialist, 08-550 222 95. Fackliga kontaktpersoner är Sanne-Liv Olsen för Vision och Sara Sundvik Runne för SACO. Du når båda på 08‑550 220 00.

 
Vi har redan gjort vårt medieval och vill inte bli kontaktade av andra säljbolag.


Sista ansökningsdag

Vi arbetar löpande med rekryteringen till den här tjänsten. Därför vill vi naturligtvis ha din ansökan så snart som möjligt, men senast 18 april 2017.

Liknande jobb

Liknande jobb