Kundorienterad IT-tekniker / nätverkstekniker till Stockholmsmässan

Plats
Stockholms län, Stockholm
Annonserat
den 14 mars 2017
Stängs
den 7 april 2017
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Möten i världsklass. Inspiration och kunskap, affärsmöjligheter och nya vänner. Stockholmsmässan är Nordens största mötesplats med ett 70-tal branschledande mässor och hundratals nationella och internationella kongresser, konferenser och evenemang varje år. Vi ser fram emot att träffa dig!

 

Stockholmsmässans IT-avdelning består av 16 personer som ansvarar för utveckling, förvaltning, drift och support av Stockholmsmässans IT-miljö. Vi levererar systemstöd till vår verksamhet inom områden som marknads- och kundkommunikation, försäljning, order, produktion, CAD, logistik och besökarhantering och vi leder och genomför verksamhetsnära utvecklingsprojekt med IT-profil. Inom enheten IT Drift- och support levererar vi kundnära IT-tjänster till arrangörer, utställare och besökare inför och under våra evenemang. Enheten ansvarar även för drift och förvaltning av IT-infrastruktur och support av IT-arbetsplatser.

Vi söker nu en kundorienterad IT-tekniker / nätverkstekniker till enheten IT Drift- och support inom IT-avdelningen.

Befattningens huvuduppgifter och ansvarsområden

Du kommer att, tillsammans med två kollegor, bemanna funktionen Kundnära IT inom enheten IT Drift & support, med huvuduppgift att leverera och supportera IT-tjänster för arrangörer, utställare och besökare inför och under våra evenemang. I tjänsten ingår också att i viss utsträckning bemanna vår interna IT-supportfunktion.

Du kommer bland annat att utföra följande arbetsuppgifter:

  • Konfigurera och supportera nätverkstjänster för arrangörer och utställare inför och under våra evenemang (trådbundet, trådlöst),
  • Förbereda, testa och ge teknisk support på vårt besökarsystem inför och under våra evenemang (kassor, kortterminaler, registreringsstationer, skrivare, inpasserings- och avläsningsutrustning),
  • Förbereda, testa och ge teknisk support på vårt digitalskyltsystem inför och under våra evenemang (publiceringssystem, fasta och mobila skärmar),
  • Ge teknisk support på IT-utrustning i våra service-, press- och businesscenter (kassor, kortterminaler, datorer, skrivare),
  • På del av tid, bemanna vår IT-supportfunktion för interna användare kring deras IT-arbetsplats (dator, operativsystem, standardapplikationer, skärm, telefon, surfplatta, skrivare).

Din profil

Vi tror att du har en relevant utbildning samt minst 5 års erfarenhet från arbete som IT-tekniker, nätverkstekniker eller motsvarande. Kanske har du en bakgrund inom IT-support, gärna i en externt orienterad roll.

Du behöver ha kunskaper inom nätverkskonfiguration, gärna av Cisco-produkter och du behöver också ha stor vana från arbete med hårdvara av olika slag.

Då resultatet av ditt arbete är en kritisk del av kundleveransen vid våra evenemang förutsätter vi att du har ett eget driv och ett mycket stort ansvarstagande för att dina arbetsuppgifter blir utförda i rätt tid och med hög kvalitet. Du är därför duktig på att kombinera snabbhet med noggrannhet och lämnar ingenting åt slumpen. Har du dessutom erfarenhet från närliggande arbetsmiljöer som t.ex. event, konferens, arena, hotell, etc. är det meriterande.

I ditt arbete kommer du att röra dig i miljöer där våra kunder finns vilket kräver en representativ och serviceinriktad attityd och att du både förstår och kan göra dig förstådd på engelska när det behövs. Förutom dina kunskaper och erfarenheter fäster vi stor vikt vid personliga egenskaper. Vi värdesätter särskilt ansvarskänsla, noggrannhet, flexibilitet och en vilja att ständigt lära nytt. För sökande med rätt profil finns goda möjligheter att utvecklas, både kompetensmässigt men även vad gäller ansvar. Tjänsten avser heltidsarbete baserat på årsarbetstid. Arbete på kvällar och helger förekommer enligt schema liksom även beredskapstjänstgöring.

Intresserad?

I denna rekrytering samarbetar Stockholmsmässan med Experis IT.  För frågor kring tjänsten kontakta ansvarig rekryteringskonsult Lena Wassén, tel. 08-508 859 02. Vi vill ha din ansökan senast den 7 april 2017. Urval och intervjuer sker löpande. Tillträde snarast enligt överenskommelse.

Välkommen med din ansökan!

Liknande jobb

Liknande jobb