Ansvarig IT- och informationssäkerhet till Finansinspektionen

Plats
Stockholms län
Annonserat
den 14 mars 2017
Stängs
den 2 april 2017
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Finansinspektionen arbetar för finansiell stabilitet och ett gott konsumentskydd. Här arbetar drygt 400 personer med olika erfarenhet och bakgrund på en arbetsplats som präglas av samarbete och kunskapsutbyte. På FI är du med och påverkar den finansiella marknaden. Tillsammans arbetar vi för samhällsnyttan och du kan göra skillnad! Läs mer om Finansinspektionen på www.fi.se.

 

Vill du vara med och utveckla IT- och informationssäkerhetsarbetet på Finansinspektionen?

Som ansvarig för IT- och informationssäkerhet leder du myndighetens arbete inom IT-säkerhet och informationssäkerhet. Du kommer att driva och utveckla arbetet utifrån ett strategiskt perspektiv och ditt ansvar blir att sammanställa, analysera och komma med åtgärdsplaner för att förbättra it- och informationssäkerheten på kort och lång sikt inom Finansinspektionen (FI).

Du kommer att leda förändringsprojekt inom området, t.ex. projekt för att säkerställa efterlevnad av relevanta regelverk och med att utarbeta FI:s interna regler och riktlinjer. Vidare kommer du vara en del i FI:s förändringsorganisation och säkerställa att utvecklingsarbetet bedrivs på ett informationssäkert sätt genom att vara delaktig i förändringsprojekten. Rollen innebär även deltagande som myndighetens representant vid myndighetssamverkan avseende IT- och informationssäkerhet. Du sitter med i-ledningsgruppen för IT och rapporterar till IT-chefen.

Vi söker dig med relevant universitets- eller högskoleutbildning eller motsvarande inom IS/IT-området med gedigen erfarenhet av kvalificerat IT- och informationssäkerhetsarbete. Vi ser med fördel att du har god teknisk förståelse inom området. Certifiering inom informationssäkerhetsområdet t.ex. CISSP och erfarenhet från finansiell verksamhet är meriterande liksom erfarenhet av säkerhetsskyddslagstiftningen.

Som person är du drivande, strukturerad, beslutsam och självständig. Du är kommunikativ och bidrar till att höja kompetensen och kunskaperna inom informationssäkerhet inom organisationen. Arbetet på FI förutsätter att du kan uttrycka dig väl på svenska och engelska i tal och skrift.


Välkommen med din ansökan med cv och personligt brev senast den 2 april 2017. I denna rekrytering samarbetar FI med Experis. Frågor om tjänsten besvaras av rekryteringskonsult Anki Snis, 08-508 954 53, anki.snis@se.experis.com.

FI tillämpar normalt sex månaders provanställning. Tjänsten är placerad i säkerhetsklass vilket innebär att svenskt medborgarskap samt godkänd säkerhetsprövning med registerkontroll krävs för anställning.

Liknande jobb

Liknande jobb