Systemutvecklare Folksams försäkringssystem Stockholm

Rekryterare
Folksam
Plats
Stockholm
Annonserat
den 23 mars 2017
Stängs
den 3 april 2017
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Vi behöver nu stärka vår organisation med en systemutvecklare på IT Sak. Vårt uppdrag, på IT Sak, är att utveckla och förvalta informations- och processtöd för individuella riskförsäkringsaffären såsom motor-, civil-, person- och djurförsäkring, samt system för att skadereglera dessa försäkringar. Tillsammans med ditt team och verksamheten utvecklar du våra system för företagsaffären. Är du redo för nya utmaningar? Då kan vi erbjuda dig ett stimulerande arbete med mycket goda utvecklingsmöjligheter inom Folksamgruppen!


Inom enheten IT pågår det just nu modernisering och stora förändringar för att möta nya krav från verksamhet och kunder. Utvecklingstakten fortsätter att öka och det blir allt viktigare att arbeta fortlöpande med förbättring och effektivisering av vårt informations- och processtöd. Vi är i dag cirka 550 medarbetare och kan erbjuda många utvecklingsmöjligheter. Organisatoriskt ingår du i en grupp på cirka 20 medarbetare.


Det här gör du som systemutvecklare på Folksams IT Sak

Vi arbetar enligt Lean och med agila leveranssätt, där utvecklingsteam ansvarar för de uppdrag som förvaltningen behöver få utförda. Utvecklingen görs främst i RPG och SQL på IBM i plattformen.


Som team-medlem har du följande roll och arbetsuppgifter:

  • gemensamt ansvar och ägarskap för teamets löften, arbetsprocesser och leveranser
  • hjälper till med estimering och nedbrytning av prioriterade behov
  • arbetar med prioriterade behov
  • bidrar till små kontinuerliga leveranser för att realisera affärsvärde
  • bidrar till en lärande organisation genom att dela med dig av dina kunskaper
  • identifierar hinder och kommer fram till förbättringsförslag
  • deltar aktivt i teamets ceremonier (exempelvis sprintplanering).


​Folksam använder pm3 som styrmodell för förvaltningsverksamhet. Du samverkar, enligt den modellen, nära förvaltningsobjektets IT förvaltningsledaren.


Är du den vi söker?

Gillar du att jobba i ett team som har roligt tillsammans, med mycket engagemang under ständig utveckling så är detta rätt plats för dig. Vi söker dig som är rätt person och värderar ditt engagemang, vilja att lära, utvecklas samt dina personliga egenskaper högre än antal års erfarenhet. Vi kommer att förflytta oss från nuvarande plattform och ser mycket positivt på om du har en vana att röra dig mellan olika miljöer.


Det är en fördel om du har arbetat som systemutvecklare inom försäkringsbranschen med komplex IT-miljö och agila leveranser.  Du behärskar svenska och engelska i tal och skrift.


Så söker du jobbet

Välkommen att skicka in din ansökan med CV och personligt brev senast den 3 april 2017. Vi tar emot ansökningar via vårt rekryteringssystem. Urval sker löpande.


Vill du veta mer om tjänsten kontaktar du gruppchef, Lars Öjebrink, 08 –772 70 13 eller avdelningschef Jon Hedman 08-772 74 27.


Fackliga representanter: FTF Cecilia Graff, 063-57 71 64, Akademikerföreningen Per Hansson, 0708-31 60 67 och HKF Mikael A Carlsson, 0708-31 51 32.


Vi är cirka 3 900 medarbetare inom Folksamgruppen som erbjuder försäkringar och pensionssparande som skapar trygghet i livets alla skeden. Nära varannan svensk är försäkrad hos oss och vi är en av Sveriges största kapitalförvaltare. Vi engagerar oss i det våra kunder bryr sig om och vår vision är att de ska känna sig trygga i en hållbar värld. Därför är vi måna om att våra kunder är rätt försäkrade och arbetar långsiktigt med bland annat trafiksäkerhet, miljöarbete och ansvarsfulla investeringar.

Kontaktpersoner för annonsen:

 

Placering:

Stockholm

Stockholms län

Befattning:

Systemutvecklare


Dag

Heltid

Tillsvidareanställning

Liknande jobb

Liknande jobb