Erfaren kravanalytiker

Rekryterare
Riksgälden
Plats
Stockholm
Annonserat
den 16 mars 2017
Stängs
den 5 april 2017
Ref:
RG 2017/380
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Riksgälden söker en erfaren kravanalytiker till IT-avdelningen

Är du en erfaren kravanalytiker som vill vara med och utveckla statens finansförvaltning? På Riksgälden får du jobba med samhällsviktiga frågor, utvecklande arbetsuppgifter och teknik i framkant.


Arbetsuppgifter och tjänsten

I rollen som kravanalytiker arbetar du i projekt och förvaltning med att fånga, analysera och dokumentera krav och behov. Du kommer även att arbeta med förstudier och utredningar och ibland driva mindre uppdrag från krav till leverans. Med ansvar för kravarbetet och metodiken blir du en viktig kugge för helheten i förändringsarbetet.

  • Planera och driva kravarbete i samarbete med verksamhet och IT
  • Hjälpa verksamheten att förstå effekten av krav samt att prioritera mellan dessa
  • Fånga, förtydliga, ifrågasätta och dokumentera krav
  • Leda och planera workshoppar
  • Driva utredningar, förstudier och mindre uppdrag
  • Leda arbete med kostnads- och nyttovärdering
  • Ansvara för kravmetodik och arbetssätt kring kravhanteringen
  • Utbildning av medarbetare i kravarbete

Du kommer ofta vara inblandad i flera projekt eller uppdrag samtidigt, vilket kräver att du snabbt kan byta fokus och växla mellan arbetsuppgifter.


Erfarenhet, utbildning och person

Kvalifikationer

Vi söker dig som har högskoleutbildning med IT-inriktning eller motsvarande och minst 5 års erfarenhet av kravarbete inom IT.

Du har erfarenhet av att planera och leda workshoppar för att fånga funktionella och icke-funktionella krav samt informationsmodeller. Du har erfarenhet av att dokumentera krav som användningsfall och av modellering med UML. Du har även god kännedom om kravmetodik som t.ex. RUP.

Meriterande är erfarenhet av projektledning, förvaltningsledning och testledning samt utbildning av medarbetare i kravarbete.

Då vi använder SPARX Enterprice Architect är erfarenhet av det också meriterande.

Vi ser även gärna att du har erfarenhet av bank och finans.

För att lyckas i rollen som kravanalytiker hos oss behöver du vara driven, strukturerad och lyhörd. Du arbetar lika bra i grupp som individuellt och har en god social och kommunikativ förmåga. Stor vikt läggs på personlig lämplighet.

Tjänsten är säkerhetsklassad.

  • Vi erbjuder dig en arbetsplats med samhällsviktiga, intressanta och utvecklande arbetsuppgifter. Riksgälden spelar en viktig roll i samhällsekonomin och på den svenska finansmarknaden. Vi bidrar till att statens pengar och finansiering hanteras effektivt och att det finansiella systemet är stabilt. I uppdraget ingår att vara statens internbank, förvalta statsskulden och ge statliga garantier och lån. Riksgälden ansvarar också för statens bankkrishantering och insättningsgarantin. Vårt kontor finns i centrala Stockholm. Vår vision är att tillsammans göra Riksgälden till en förebild både i Sverige och internationellt. Våra värderingar präglas av öppenhet, trygghet och professionalitet i utförande av vårt arbete. Riksgälden strävar efter att vara en hållbar och attraktiv arbetsgivare, där mångfald, olika erfarenheter, kompetens och bakgrunder tas tillvara.   


Kontakt

Om du har frågor är du välkommen att ringa Tomas Stjernholm, enhetschef, 070 222 31 30


Ansökan

Välkommen med din ansökan via www.riksgalden.se/jobb senast den 5 april 2017.

Ange referens RG 2017/380.

Urvalet av kandidater sker löpande.

Liknande jobb

Liknande jobb