Account Manager rekryteras till Siemens Building Technologies

Rekryterare
Siemens
Plats
Stockholms län
Annonserat
den 16 mars 2017
Stängs
den 8 september 2017
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Siemens är ett globalt företag som arbetar med innovativa lösningar för intelligent infrastruktur, hållbar energiteknik, effektiv produktion samt hälso- och sjukvård genom elektrifiering, automation och digitalisering. I Sverige har Siemens funnits sedan 1893 och har cirka 4 500 medarbetare på ett 40-tal orter med huvudkontor i Upplands Väsby (Arenastaden, Solna från hösten 2017). Vi söker ständigt efter nya nyfikna medarbetare - är du vår nästa kollega?


Arbetsuppgifter och tjänsten

Siemens levererar produkter och lösningar som är marknadsledande och ligger tekniskt i framkant, med hög tillförlitlighet, när det gäller säkerhet och tillgänglighet. Inom divisionen Building Technologies arbetar vi med service- och entreprenadverksamhet inom fastighetsautomation, energibesparande åtgärder för fastigheter, säkerhet och brandlarm. Vi söker nu en Account Manager vars uppdrag är att skapa säkra, ekonomiska, energieffektiva och miljömässigt intressanta lösningar innehållande hela Siemens Building Technologies systemportfölj direkt till beslutsfattare hos, i första hand, nya slutkunder (framförallt fastighetsbolag i Stockholm) men även befintliga kunder ingår i rollen.


I tjänsten ingår:

 • Att driva försäljningen av Siemens tjänsteutbud inom divisionen Building Technologies i Stockholm. Du arbetar med kartläggning, planering, bokning, genomförande av besök och andra aktiviteter hos nya och befintliga kunder.
 • Att delta aktivt i det strategiska arbetet med utveckling av marknaden, kundunderlaget och kunderbjudandet.
 • Att tillbringa en stor del på plats hos kund där du marknadsför våra tjänster och koncept samt utarbetar, presenterar och förhandlar samarbetsavtal och anbud.
 • Självständigt arbete både kort- och långsiktigt och lägger stor vikt vid att utveckla relationer och affärer med våra kunder.
 • Att ansvara för att upprätta kontoplaner för dina kunder och arbeta strategiskt därefter.
 • Att delta i samordning och utförandet av aktiviteter som är nödvändiga för att uppnå budgeterade försäljningsmål. Du är navet i säljprocessen och tillsammans med dina kollegor samarbetar du för att göra bra kundlösningar från försäljning till genomförande av projekt och serviceåtaganden.
 • Att representera Siemens på branschmässor och i andra event.


Vad krävs av mig?

 • Vi söker dig som har minst tre års erfarenhet som Account Manager inom försäljning av byggnadstekniska installationer/system. Du har dokumenterad erfarenhet av att arbeta mot - och att nå dina mål.
 • Det är meriterande om du har ett befintligt kontaktnät inom fastighetsbranschen i Stockholm.
 • Vi värdesätter starkt din branscherfarenhet inom byggnadsautomation, brand och/eller säkerhet eller närliggande områden, detta är direkt avgörande för dina möjligheter att lyckas i tjänsten.
 • Du talar och skriver på svenska och engelska obehindrat samt har körkort. Du har kunskap inom entreprenadjuridik och fastighetsekonomi.
 • Som person är du målinriktad och affärsmässig med förmåga att skapa goda och långsiktiga relationer. Du är självgående och van att planera och organisera ditt eget arbete samt att ta initiativ för att nå dina mål. Du har ett mycket starkt driv och passion för både nya utmaningar och teknikområden.
 • Du är van att arbeta med Microsoft Office-applikationer som hjälpmedel, specifikt Powerpoint och Excel. Du kan hantera system för säljplanering och uppföljning.
 • Svenska och engelska i tal och skrift samt körkort är ett krav.


Vad kan Siemens erbjuda mig?

Vi erbjuder dig ett spännande, utvecklande och självständigt arbete. Du får arbeta med marknadsledande produkter och system med hög kvalité och anpassad teknik. Vi erbjuder utmaningar och karriärmöjligheter i ett innovativt, globalt företag i framkanten av grön teknik. Vår arbetsmiljö är öppen, inspirerande och internationell och vi ger stora möjligheter till personlig och professionell utveckling.

Siemens blev nyligen utsett i Forbes.com till 2017 års mest hållbara företag globalt och även det mest eftertraktade enligt Fortune.com inom kategorin Industry Rankings.


Vad mer behöver jag veta?

Siemens Building Technologies (BT) är världens ledande leverantör av säkra och energieffektiva lösningar för fastigheter ("Green Buildings") och fastighetsinfrastruktur. I egenskap av tjänsteleverantör, systemintegratör och produktleverantör erbjuder Building Technologies fastighetsautomation, värme- och ventilationsreglering, brand- och säkerhetssystem.

Vi erbjuder ett brett utbud av integrerade och effektiva systemlösningar samt tjänster och produkter vars syfte är att förbättra innemiljö, energihushållning och säkerhet. Större delen av det vi utvecklar och producerar tas fram som kundanpassade lösningar med hög flexibilitet, vilket underlättar framtida moderniseringar och förändringar i verksamheten.

Liknande jobb

Liknande jobb