FRA

Driven Systemadministratör till FRA

Rekryterare
FRA
Plats
Stockholm
Annonserat
den 20 mars 2017
Stängs
den 2 april 2017
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Vill du göra samhällsnytta och bidra till Sveriges oberoende i världen? FRA söker nu en kreativ och driven problemlösare för arbete med drift och underhåll av vår IT-miljö. Är du den vi söker kan vi erbjuda ett varierande arbete i en innovativ IT-miljö. På FRA arbetar vi med unika uppgifter – för Sveriges säkerhet och integritet.


Ditt uppdrag

Som systemadministratör arbetar du huvudsakligen med drift- och underhåll av system och IT-infrastruktur inom enhetens arbetsområden. En del av arbetet är att arbeta med PKI och Active Directory, en annan del av arbetet innebär att samarbeta med de kollegor som utvecklar ny IT-infrastruktur. Du kommer även att arbeta med IT-säkerhet samt med drift av system och miljöer på Windowsplattformen.

Arbetet är självständigt men du har ett nära samarbete med kollegor i gruppen och närliggande enheter. Vi strävar efter att standardisera arbetsmetoderna i gruppen och att där så är möjligt effektivisera vårt arbete genom automatisering.


Du kan

Vi söker dig som har minst tre års erfarenhet av att arbeta med liknande uppgifter. Vi ser att du har utbildning med IT-inriktning, alternativt motsvarande kompetens förvärvad genom arbetslivserfarenhet. Meriterande är om du har arbetat i säkerhetsklassade miljöer. Vi ser att du har särskilt god kännedom om Active Directory, PKI, SQL-Server samt MS Windows Server.

Vi ser också att du har kunskap inom ett eller flera teknikområden, t.ex. DNS, TCP/IP, Powershell, IIS och/eller IT-säkerhet. Har du även kunskap inom VMware självbetjäningportal, övervakning, nätverksvirtualisering, MS Sharepoint, IBM Domino eller grundkunskaper i Linux, är det meriterande. Vidare har du god förmåga att uttrycka dig på svenska och engelska, både muntligt och skriftligt.


Du är

Vi lägger mycket stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker dig som har lätt för att samarbeta med andra samt skapa och underhålla goda relationer för att nå uppsatta mål. Du har en förmåga att självständigt ta initiativ när du ser problem som behöver åtgärdas och kan med din sakkunnighet och kreativitet hitta lösningar på dessa. Du tar stort ansvar för dina arbetsuppgifter samt har ett positivt och förtroendeskapande förhållningssätt till arbetsuppgifter och kollegor. Du är strukturerad och kan sätta upp realitiska tidsramar samt arbetar på tills resultat är uppnådda. Samtidigt kan du anpassa dig till förändrade omständigheter och behåller lugnet i stressade situationer.


Om FRA

FRA är en civil myndighet under Försvarsdepartementets ansvarsområde med ca 700 anställda. Genom underrättelseverksamheten, där signalspaning bedrivs, ger FRA stöd till regeringens utrikes-, säkerhets- och försvarspolitik på kort och lång sikt. Vi verkar också för ökad informationssäkerhet i samhällsviktig statlig verksamhet.

Som systemadministratör hör du till vår tekniska avdelning. Avdelningen har till uppgift att förse FRA med de tekniska system som behövs för verksamheten. Avdelningen utvecklar, anskaffar och driftsätter nya system samt sköter drift och underhåll av befintliga system.


Mer information

Arbetsplatsen är belägen i närheten av Drottningholm, ca 10 min med buss från Brommaplan. Svenskt medborgarskap är ett krav då anställning vid FRA innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för att få anställning är godkänd säkerhetsprövning med registerkontroll. Säkerhetsprövningen kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Vi tillämpar sex månaders provanställning. För mer information är du välkommen att kontakta Mårten Nilsson på telefon 08-471 46 00. Fackliga företrädare nås på samma nummer.

Ansökan sker via www.fra.se senast 2017-04-02.

Liknande jobb

Liknande jobb