Scania IT

Requirement Analyst/Development Team member, Scania IT

Rekryterare
Scania IT
Plats
Södertälje
Annonserat
den 17 mars 2017
Stängs
den 3 april 2017
Kategori
Övriga it-jobb
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid
Scania genomgår för närvarande en spännande omvandling från renodlad lastbilstillverkare till att erbjuda hållbara och kompletta transportlösningar. IT är en avgörande del i denna transformation och Scania IT har påbörjat en stimulerande och utmanande förändringsresa för att bidra till utvecklingen av Scanias affär. En del av denna förändring innebär att vi anpassar CAD och PDM-sektionen för att bli den möjliggörare vi måste vara för att Scania ska nå sina långsiktiga mål.

Vi söker nu dig som brinner för Agila arbetsmetoder, älskar utveckling och utmaningen att få människor och teknik att fungera ihop för att uppnå bästa resultat. Du ser dessutom möjligheterna till personlig utveckling i ett teknikintensivt globalt företag. Trivs du i en utåtriktad och kamratlig atmosfär, är prestigelös och gärna delar med dig av din kompetens? Då kan detta vara rätt möjlighet för dig!


Dina arbetsuppgifter
Som Kravanalytiker/Requirement Analyst arbetar du med att förvandla verksamhetsbehov till realiserbara krav genom story refinement. Det innebär att kravanalytikern fyller gapet mellan verksamheten och utvecklingsorganisationen. För att fånga verksamhetens krav på IT-system både vad gäller funktionella och kompletterande (ibland kallat icke-funktionella krav) behöver du förstå/lära dig Scanias arkitektur gällande CAD/PDM. Du medverkar aktivt i analysarbetet vid både nyutveckling samt förbättringar och felsökning i vårt CAD och PDM system samt är både deltagande och drivande i förbättringsarbetet av våra interna processer. Du kommer att ingå i ett Agilt team men, även arbeta en hel del tvärfunktionellt med andra funktioner inom Scania.
 
Din profil
Vi söker dig som har:
  • kunskap att omvandla kundens behov till realiserbara krav
  • ett intresse och kunskap/vill lära dig om kundens affär
  • förmåga att dra övergripande slutsatser om hur enkelt eller komplicerat ett visst krav är att realisera
  • erfarenhet av att arbeta med krav i en agil organisation
  • du har en god förmåga att arbeta i team/projekt men ska även kunna jobba självständigt.
  • akademisk utbildning inom IT/CAD eller motsvarande erfarenhet
 
Du har en bra förståelse för systemutvecklingsprocessen och dess livscykel. Vi tror även att du har kunskap inom CAD/PDM. Kunskap om verktyg för kravhantering och Agil produktutveckling m.m. är meriterande. Har du kunskap i och erfarenhet av Scanias modulära system och kännedom om Dassault-applikationerna - gärna i en "användarroll" – är det extra meriterande.

Du är lösningsinriktad och analytisk och för dig är det självklart att dela med dig av dina kunskaper och erfarenheter till dina kollegor. Du har en mycket god förmåga att kommunicera med såväl personer inom verksamheten som på IT-sidan både i tal och skrift på såväl svenska som på engelska. Du gillar utmaningar och har ett strukturerat och metodiskt arbetssätt.
 
Som anställd på Scania erbjuder vi förutom karriär- och utvecklingsmöjligheter andra förmåner som exempelvis personalbil, resultatbonus, tjänstepension, flexibel arbetstid, lunch till reducerat pris och mycket mer. Bor du i Stockholm erbjuder vi direktbuss mellan Stockholm och Södertälje med Scania Jobexpress.


Ytterligare information
Om du vill veta mer om tjänsten kontakta Magnus Blohm (Gruppchef), 08-553 522 73 eller Ann-Louise Rova (Scania Rekryteringscenter), 08-553 715 16.

Ansökan
Ansökan ska innehålla personligt brev, CV samt betygskopior.


Om du har problem att registrera din ansökan så kan du skicka din ansökan till kandidatbokning@scania.com
Ange Scanias Jobb Id 20171096 Requirement Analyst i ämnesraden. Bifoga ditt CV, personligt brev samt relevanta kopior. Vi behöver också ditt fullständiga namn, personnummer, adress, e-post och mobilnummer för att göra din ansökan komplett.

Liknande jobb

Liknande jobb