Ledande IT-leverantör söker lösningsarkitekter

Rekryterare
Telecomputing
Plats
Stockholm
Annonserat
den 20 mars 2017
Stängs
den 19 april 2017
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Vill du vara med och skapa smartare IT-lösningar? Vill du arbeta i ett växande och framgångsrikt företag där du gör skillnad i människors vardag? Hos oss får du som lösningsarkitekt både omväxling, ansvar och utmaningar i en prioriterad roll tillsammans 
med engagerade kollegor.

Molntjänster, Digitalisering, Internet of things (IOT), Platform as a service (PAAS), Software as a service (SAAS), Cloudbursting, Big data etc. Listan på vanligt förekommande buzzwords inom IT-branschen kan göras lång, men en röd tråd är att de syftar till att göra IT enklare och affärsnyttan bättre. Just nu söker vi nyfikna och sociala lösningsarkitekter och specialister som har både mod och vilja att hjälpa våra kunder att bli effektivare och göra bättre affärer med hjälp av rätt IT-lösningar. 


I rollen som lösningsarkitekt kommer du:

 • Ha en konsultroll i olika projekt för våra kunders IT-miljöer, ibland på egen hand men oftast tillsammans i ett projektteam med erfarna arkitekter och specialister.
 • Vara länken mellan projektledaren, tjänsteägaren, kunden och teknikresurserna.
 • Vara ansvarig för att alla delar av IT-plattformen fungerar och är tidigt ute med att föreslå förändringar i den som innebär nytta för projekten.
 • Arbeta operativt med att genomföra aktiviteter i projekten.
 • Med största sannolikhet vara delaktig i ett flertal olika och parallella projekt, vilket gör att du alltid arbetar strukturerat och effektivt.
 • Bli särskilt uppskattad om du kavlar upp ärmarna och tar i lite extra när situationen kräver det.


​Vi erbjuder dig:

 • Goda utvecklingsmöjligheter och karriärvägar inom Nordens ledande specialistverksamhet inom molntjänster.
 • Vi garanterar en stimulerande och spännande vardag tillsammans med ambitiösa och dedikerade kollegor.
 • Din kompetens och kunskap är viktig för oss. Därför finns goda möjligheter till kompetensutveckling och utbildningar, bland annat i samarbete med vår samarbetspartner Microsoft. 
 • Givetvis får du marknadsmässig lön och du arbetar i fräscha lokaler med närhet till kommunikation och service.
 • Vi vill att du alltid trivs och mår bra och har därför särskilt goda personalförmåner bland annat vad gäller friskvård.


​Vi hoppas och tror att du:

Lika lätt som en bergsget tar sig fram bland alptoppar, tar du dig fram mellan gamla operativsystem, föråldrade applikationer till de mest moderna kapacitets- och molntjänsterna. Vi tror att du har en lång erfarenhet från IT-branschen och stor teknisk bredd inom IT-infrastruktur och molntjänster baserade på Microsofts teknologier. Detta är din hemmaplan och det är där du kommer få förtroende, vinna respekt och lyckas med ditt uppdrag.


Just nu söker vi flera olika kompetenser inom rollen som lösningsarkitekt


Hybridcloud Specialist

Specialist inom området Hybridcloud med fokus på Azure och Office365. Du kommer arbeta i projekt i våra kunders Hybridcloud-miljöer. Arbetet kommer t.ex. att innefatta migreringar till Hybridcloud, nyetableringar, digitaliseringsarbeten m.m.

  

Client Management Specialist

Specialist inom Client Management med fokus på SCCM. Du kommer arbeta i projekt i våra kunders Client Management-miljöer. Arbetet kommer t.ex. att innefatta nyetableringar, paketering, uppgradering, tester och planerade utrullningar av applikationer m.m.


Unified Communication Specialist

Specialist inom Unified Communication med fokus på Exchange och Skype. Du kommer arbeta i projekt i våra kunders Exchange/Skype-miljöer. Arbetet kommer t.ex. att innefatta migreringar till hybridcloud, uppgraderingar, nyetableringar m.m.

För samtliga roller är det meriterande om du har god erfarenhet av PowerShell.

Tillträde: Efter överenskommelse.
Placeringsort: Huvudkontoret i Kista, Stockholm.
Intresserad? Sänd din ansökan (Cv & personligt brev) till tomas.rinda@telecomputing.se  Märk din ansökan ”Lösningsarkitekt”. Har du frågor och är nyfiken på tjänsten så är du varmt välkommen att kontakta Tomas Rindå, chef Technology Consulting, på 0708-96 60 29.

Vi ser fram emot din ansökan!


Om TeleComputing 

TeleComputing-koncernen är en snabbväxande leverantör av kompletta IT-tjänster på den nordiska SMB-marknaden. TeleComputing levererar marknadsledande och miljövänliga lösningar inom IT-drift, outsourcing, IT OnDemand, molntjänster och SaaS-tjänster (Software as a Service). Dotterbolaget Kentor är systemintegratörer som erbjuder kvalificerade bransch- och verksamhetsspecialister, systemutveckling samt IT-rådgivning. Koncernen har över 1 000 anställda på 9 orter i 4 länder och ca 1 300 företagskunder i Norden. TeleComputing är certifierade enligt såväl ISO9001:2008 (kvalitet), ISO 27001 (informationssäkerhet) som ISO14001 (miljö). För mer information se www.telecomputing.se

Liknande jobb

Liknande jobb