Polismyndigheten

IT Arkitekt Brandvägg till IT-säkerhetsenheten i Stockholm

Rekryterare
Polismyndigheten
Plats
Stockholm
Annonserat
den 22 mars 2017
Stängs
den 25 april 2017
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Vill du bli en av oss som driver polisens it-stöd framåt och därigenom bidrar till att effektivisera den polisiära verksamheten?

Polisens it-avdelning levererar it-stöd till hela polismyndigheten och dess drygt 28 500 medarbetare. It-avdelningen har drygt 700 anställda som tillsammans sköter utveckling, drift och underhåll av it-stödet till myndighetens alla olika verksamhetsområden. Vi samverkar även i tekniska frågor med andra rättsvårdande myndigheter inom landet samt bidrar aktivt till det rättsvårdande arbetet inom EU. 


Är det dig vi letar efter?
Som anställd på it-avdelningen är du delaktig i ett viktigt samhällsuppdrag med många spännande verksamhetsområden där du gör skillnad på riktigt. 

Vårt fokus är att generera verksamhetsnytta – med hög utvecklingstakt och modern teknik utifrån agila principer och förhållningssätt.

 

Gruppen Brandvägg och lastbalansering ansvarar för drift och förvaltning samt design och utveckling av Polisens säkerhetsinfrastruktur för IP-trafik. Omfattar till exempel brandväggar, proxylösningar och ett flertal krypteringsfunktioner för att säkra förbindelser mot andra myndigheter. Vi söker nu en IT- Arkitekt till gruppen. Är du vår blivande kollega?


Arbetsbeskrivning

Som arkitekt hos brandväggsgruppen kommer du att få ett övergripande ansvar för strukturen och arkitekturen i vårt datanätverk. Det ställer stora krav på din tekniska kompetens men erbjuder också stor frihet att tillsammans med produktägare och tekniskkordinator att utveckla ett nät för framtiden.

Du kommer att ta en stor del i att utforma och dokumentera riktlinjer, krav och framtagande av arkitekturprinciper.  Det handlar om fysisk och logiskt nätverksstruktur samt säkerhetsaspekter som t ex segmentering samt virtualiserade och automatiserade nätverksmiljöer. Vi har ett tätt samarbete med våra leverantörer och du kommer ha en viktig roll i upphandlingar, långsiktig roadmap och kravställning på ny utrustning. Beredskap ingår i arbetsuppgifterna.


Kvalifikationer

Vi söker dig som har:

 • Minst fem års arbetslivserfarenhet inom relevanta teknikområden d.v.s. god kunskap om bakomliggande teorier och principer inom kompetensområdet. 
 • Goda kunskaper inom design och utveckling av nätverk samt kunskaper inom it-säkerhet förutsätts.
 • Goda tekniska kunskaper inom brandväggar
 • Erfarenhet av drift och utveckling av nätverk i segmenterade nätverksmiljöer. 
 • Arbetslivserfarenhet av att arbeta strukturerat inom flera parallella projekt
 • Behärskar svenska och engelska språken väl i tal och skrift


​Meriterande:

 • Goda tekniska kunskaper inom virtualiserade och automatiserade nätverksmiljöer.
 • Goda tekniska kunskaper inom lastbalanserare 
 • Erfarenhet av att driva egna utvecklingsuppdrag samt delta i utvecklingsuppdrag som omfattar fler teknikområden.
 • Goda tekniska kunskaper inom Proxy
 • Goda tekniska kunskaper inom nätverksprodukter från HP, Cisco och Juniper


​Personliga egenskaper

Vi söker dig som har:

 • En initiativförmåga och vana att driva egna projekt/uppdrag.
 • God förmåga att prioritera, då tempot stundvis är högt. 
 • En mycket god analytisk förmåga och ska kunna uttrycka den på ett pedagogiskt sätt. Som individ är du en självgående lagspelare  med hög servicekänslaoch målmedvetenhet, samt leverans i fokus. 
 • Har förståelse för medarbetarskap samt besitter förmågan att verka lugnande i en stressad omgivning.

Vi kommer lägga stor vikt vid personlig lämplighet. 


Anställningens omfattning

Tillsvidareanställning med provanställning om sex månader.


Ansökan

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Uppgifterna behandlas och sparas enligt personuppgiftslagen (PUL). Genom din ansökan samtycker du till behandlingen. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen

Har du skyddad identitet, referenser eller liknande information som du själv bedömer som olämplig att lämna ut eller har frågor om ansökningsförfarandet ta kontakt med ansvarig HR-konsult.

Varmt välkommen med din ansökan senast den 25 apr 2017


Anställning

Arbetsort: Stockholm

Arbetstid: Flextid samt beredskap

Anställningsform: Tillsvidare med provanställning på 6 månader
Tillträde: Snarast

Anställningen kräver svenskt medborgarskap

 

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet säkerhetsprövning (med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen) kommer att genomföras före anställning.


Kontakt

Kontaktpersoner
Mer information om uppdraget lämnas av Kevin Asgari vid Polismyndigheten, tfn 070-352 33 16.


Facklig information

Kent Svärd, SACO, tfn 010-56 34 211; Sofia Ask, Polisförbundet, tfn 010-56 38710; Lennart Grönberg, Fackförbundet ST, tfn 010-564 92 52; Karna Tillheden, Seko Polisen, tfn 010-56 16 627


Övrigt

Beredskap ingår i arbetsuppgifterna.

 

Liknande jobb

Liknande jobb