IT-specialist Server till Försvarsmakten

Rekryterare
Försvarsmakten
Plats
Örebro
Annonserat
den 28 mars 2017
Stängs
den 28 april 2017
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband (FMTIS) har ett samlat ansvar för drift, underhåll och förvaltning av alla ledningsstödsystem i Försvarsmakten.

FMTIS verkar kontinuerligt i fred, kris och krig vilket innebär att förbandet är ständigt insatt såväl nationellt som internationellt.

Förbandet har mer än 1400 medarbetare spridda på drygt 30 orter i landet.


Huvudsakliga arbetsuppgifter

Som IT-specialist Server arbetar du med kvalificerad incidenthantering i form av tredje linjens support, avancerad problemlösning och förändringshantering. Du är teknisk resurs i projekt och arbetar med utveckling av befintliga och nya tekniska lösningar. I projekten är du den tekniska kontakten för projektledarna och är ansvarig för den tekniska bilden i projekten och är experten inom området. I rollen sker kontinuerlig kompetensutveckling genom relevanta utbildningar, utmanande arbetsuppgifter och ditt intresse för ny teknik. Du är intresserad av omvärldsbevakning och är uppdaterad om nya produkter och lösningar på marknaden. Du kan komma att hålla i utbildningar av annan personal och det kan förekomma resor och beredskapstjänstgöring i tjänsten.


Erfarenhet

Du har en relevant eftergymnasial utbildning inom IT eller motsvarande och flera års dokumenterad erfarenhet av arbete i komplexa IT miljöer på Microsoft Windows Server plattform. Du har erfarenhet av AD och MS domäner och det är meriterande med erfarenhet av VMware, PKI, Deployment, Powershell, Linux och certifieringar inom området. Vidare har du god förmåga att kommunicera i svenska och engelska i tal och skrift samt innehar körkort B. Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen.


Personliga egenskaper

Du är noggrann och engagerad som person och tar ett stort ansvar för dina arbetsuppgifter samt har förmågan att behålla lugnet i stressade situationer. Funktionen kräver att du har förståelse för de extra krav på sekretess och integritet som ställs på hantering av informationen i Försvarsmakten. Då vi jobbar med service fäster vi stor vikt vid dina personliga egenskaper, din samarbetsförmåga och din förmåga att variera mellan att arbeta självständigt och i grupp.


Ansökan

I denna rekrytering samarbetar vi med Badenoch & Clark. Vill du veta mer om befattningen är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Mia Neander på tel. 0736-847561.

Välkommen med din ansökan så snart som möjligt då urval och intervjuer kommer att ske löpande dock senast 2017-04-19. Din ansökan skall innehålla CV samt ett personligt brev. Vi vill gärna att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Övrigt

Tjänsten är heltidsanställning tillsvidare med provtjänstgöring i sex månader.

Tillträde snarast enl. ök.

Arbetsort är Örebro.