Gruppchef inom IT Utveckling

Plats
Uppsala
Annonserat
den 29 mars 2017
Stängs
den 21 april 2017
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Läkemedelsverket är en myndighet under Socialdepartementet och vi verkar för att läkemedel och övriga produkter inom vårt ansvarsområde är säkra, effektiva och av god kvalitet. Läkemedelsverket ska vara en ledande kraft i samverkan för bättre hälsa genom att bidra till utvecklingen av folk- och djurhälsan, hälso- och sjukvården, den medicinska forskningen och industrin i Sverige och Europa.

Vi är en kunskapsintensiv myndighet som erbjuder dig intressanta arbetsuppgifter i en spännande och lärorik miljö. Vårt löfte till dig, varandra och alla våra intressenter är öppenhet, professionalism och proaktivitet. Vi vill ge dig goda förutsättningar för balans i livet och erbjuder friskvårdsbidrag samt möjlighet till friskvård på arbetstid. Vi tillämpar flextid och förmånliga villkor gällande semester och föräldrapenningtillägg.


Beskrivning av verksamhet

IT-verksamheten drivs utifrån en helhetssyn för att stödja genomförandet av Läkemedelsverkets uppdrag, övergripande mål och strategier samt för att stödja verksamhetens ambitioner rörande myndighetssamverkan och gemensamma initiativ, nationellt och internationellt. Just nu befinner vi oss i ett spännande utvecklingsarbete med nya arbetssätt och stora förändringar i systemlandskapet, där nya tekniska plattformar ersätter de gamla.

Enheten består av tre grupper: IT Drift & Support, IT Utveckling och IT Verksamhetsstöd. Gruppen IT Utveckling tillhandahåller resurser till Läkemedelsverkets projekt och förvaltningsobjekt inom mjukvaruarkitektur, systemutveckling, systemförvaltning, krav- och testledning samt systemanalys och design. Vi strävar efter att på bästa sätt leverera och supportera ett kostnadseffektivt IT-stöd som ger verksamhetsnytta.  


Arbetsuppgifter

I rollen som gruppchef inom IT Utveckling leder och planerar du gruppens arbete och har personalansvar för gruppens medarbetare.

Du rapporterar direkt till IT-chefen och har en självklar plats i IT’s ledningsgrupp där du bidrar i den långsiktiga utvecklingen av vår verksamhet. Du förväntas fortlöpande driva förbättrings- och utvecklingsarbeten inom din gruppering som leder till att effektivisera arbetssätt och rutiner samt att verksamheten är så ändamålsenlig och kostnadseffektiv som möjligt.

Läkemedelsverket arbetar med förvaltning enligt en definierad förvaltningsmodell som grundar sig på branschstandarden PM3 där du också får ledande roll genom vara objektägare IT för ett par förvaltningsobjekt samt IT’s representant i styrgrupper för relaterade projekt.

Som ledare på Läkemedelsverket ser vi även att du är en god företrädare för vår ledarfilosofi vilken innebär att leda, styra, utveckla och företräda genom helhetssyn, mod, engagemang och målfokus.


Utbildning och erfarenhet

Du som söker tjänsten har en högskoleutbildning eller likvärdig arbetslivserfarenhet. Vi ser att du har flera års erfarenhet inom IT och med fokus på driva projekt eller systemutveckling. Vi ser också att du har något års erfarenhet i rollen som ledare och att bilda agila team. Det är meriterande om du har erfarenhet av PM3 samt av att arbeta i en processorienterad organisation med en tjänstebaserad leverans.


Personliga egenskaper

Viktiga ledaregenskaper är en väl utvecklad förmåga att skapa teamkänsla och ger tydliga direktiv. Du motiverar människor och ger dem ansvar och befogenhet samt inspirerar dina medarbetare i gruppen till vidareutveckling. Du har förmåga att med vilja, engagemang, drivkraft och uthållighet sträva efter att nå gruppens uppsatta mål.

Du är en generalist med förmåga till helhetssyn, och kan därför göra relevanta prioriteringar utifrån det. Du är en bra kommunikatör som arbetar för goda relationer samt är noggrann och strukturerad i ditt arbetssätt.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.


Sista ansökningsdag: 21 april 2017

Anställningsform: Tillsvidareanställning. Vi tillämpar 6 månaders provanställning 

Tillträde: Enligt överenskommelse 

Enhet: IT Enheten

Diarienummer: 2.4.1-2017-022152


Kontakt 

Om det här låter intressant är du välkommen att kontakta vår samarbetspartner i denna rekrytering, Dfind IT via Fredrik Svensson på tel. 0733-57 00 71. Du kan även kontakta de fackliga företrädarna Maria Lüttgen, SACO och Pia Wictor, ST som finns på telefon 018-17 46 00 eller nås genom e-post fornamn.efternamn@mpa.se

Liknande jobb

Liknande jobb