ShoreLink söker IT-ansvarig med kvalitets- och miljöansvar

Rekryterare
Shorelink
Plats
Norrbottens län, Västerbottens län, Luleå, Piteå, Skellefteå
Annonserat
den 24 mars 2017
Stängs
den 23 april 2017
Kategori
Drift & System, Krav
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

ShoreLink är ett transport- och logistikföretag med verksamhet i Skellefteå, Piteå, Luleå och Kalix. Vi samordnar våra funktioner till de bästa logistiklösningar för kunderna. ShoreLink Terminal ansvarar för den operativa verksamheten i hamnarna med lastning och lossning, ShoreLink Shipping bedriver skeppsklarering och speditionsverksamhet samt ShoreLink Transport som är entreprenör inom maskin- och transportområdet. Vi har säte och huvudkontor i Piteå. Våra kunder finns huvudsakligen inom den tunga basindustrin. Omsättningen uppgår till cirka 240 Mkr per år och vi har cirka 220 anställda och 110 fordon i verksamheten. Läs mer på www.shorelink.se

 

Arbetsbeskrivning
Som IT-ansvarig ingår även ansvaret för, kvalitet och miljö, genom vårt ledningssystem. Rollen skapar många möjligheter att vara med och påverka koncernens utveckling, utforma processer och bygga upp en långsiktig och hållbar IT-struktur samt ledningssystem som stödjer ShoreLinks verksamhet. Ditt ansvar blir att driva och planera utvecklingen av IT-verksamheten, drift, support och utveckling för hela koncernen, genom egen eller i del outsourcad verksamhet. Viktigt är att IT-verksamheten bidrar till att nå verksamhetens mål och stödjer de behov som finns. Som ansvarig för kvalité och miljö är du övergripande ansvarig för att förvalta och utveckla vårt processbaserade ledningssystem, tillsammans med processägarna. Dina uppgifter omfattar i huvudsak:

•Utveckla bolagets IT-miljö såväl operativt som strategiskt, för drift, support och utveckling
•Ansvara för att översätta verksamhetsbehov och utveckla och föreslå lösningar.
•Ansvara för att processer, rutiner och instruktioner följs upp, utvecklas och utvärderas.
•Identifiera risk- och utvecklingsområden.
•Ansvara för att initiera och driva projekt.
•Genomföra och leda interna revisioner.
•Administrera företagets ledningssystem,
•Ta fram revisionsplaner, genomföra, rapportera och följa upp interna och externa revisioner.
•Företagets kontaktperson till kunder, certifieringsorgan och myndigheter gällande kvalitets- och miljöfrågor.

Arbetet kräver ett nära samarbete med alla funktioner inom ShoreLink. Det innebär att skapa god kännedom om verksamheten, och vara i och nära olika delar för att få god insyn och förståelse. Du ingår i vår stabsfunktion, rapporterar till VD och arbetar vid vårt huvudkontor i Piteå. I arbetet ingår att ibland även arbeta på våra övriga orter.

Din profil
För att lyckas i rollen tror vi att du har erfarenhet från en bred IT-roll och ett brinnande intresse för kvalitets- och miljöfrågor. Du har en relevant akademisk utbildning inom data-/systemvetenskap eller motsvarande förvärvade kunskaper.
Vidare har du erfarenhet av olika system, är van att arbeta med processer och har erfarenhet av att koordinera och leda projekt, oavsett om det är inom IT eller andra områden. Det finns fördel om du har erfarenhet från industri eller produktion.

Som person är du relationsskapande och är bra på att samarbeta med människor med olika kompetenser och yrkesroller. Du är analytiskt, strukturerat och långsiktig och kan arbeta målinriktat utifrån övergripande planer.

Vi erbjuder dig en tjänst vid ett företag med god utveckling och där engagemanget hos medarbetarna är högt. Vi brinner för att lösa våra kunders problem och att bidra till smarta logistiklösningar till näringslivet i regionen.

Frågor/ansökan
I denna rekrytering samarbetar vi med Experis AB. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Inger Sundgren, 070-3774891 eller e-post: inger.sundgren@se.experis.com

Varmt välkommen med din ansökan via länken eller på www.experis.se JobID: 1107313. Vi kan enbart ta emot din ansökan via www.experis.se. Sista ansökningsdatum är den 23 april.

Liknande jobb

Liknande jobb