Nytänkande Kravanalytiker till AFA Försäkring

Rekryterare
AFA Försäkring
Plats
Stockholm
Annonserat
den 30 mars 2017
Stängs
den 29 april 2017
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

AFA Försäkring ger trygghet och ekonomiskt stöd vid sjukdom, arbetsskada, arbetsbrist, dödsfall och föräldraledighet. Våra försäkringar är bestämda i kollektivavtal mellan arbetsmarknadens parter och vi försäkrar drygt fyra miljoner människor i privat näringsliv, kommuner, landsting och regioner. AFA Försäkring drivs utan vinstsyfte och förvaltar cirka 200 miljarder kronor. En viktig del av vår verksamhet är att stödja forskning och projekt som aktivt syftar till att förbättra arbetsmiljön. AFA Försäkring har cirka 650 medarbetare och ägs av Svenskt Näringsliv, LO och PTK.


Arbetsuppgifter och tjänsten

Till vår uppdragsgivare AFA Försäkring söker vi nu en Kravanalytiker som vill driva arbetet med en modern kravdokumentation, bidra med nytänkande samt spela en viktig roll i det digitaliseringsarbete som just nu pågår.

Tillsammans med trevliga kollegor tillhörande Avdelningen för projekt, krav & test, ansvarar du för att förse team och projekt med kompetens kring projektledning och kvalitetssäkring samt säkerställer att ändamålsenliga rutiner och verktyg finns för detta arbete.

I rollen som Kravanalytiker blir din viktigaste uppgift att arbeta med krav, test och kvalitetssäkring inom IT-system och plattformar. Du ansvarar för, och driver, arbetet med kravinsamling, kravdokumentation, kravdetaljering och kravgranskning samtidigt som du även sprider kunskap om kravarbete till övriga i teamet/projektet.

I rollen ingår även att:

  • Driva arbetet med en modern kravdokumentation.
  • Säkerställa att uppsatta riktlinjer för kvalitetssäkring följs.
  • I nära samarbete med verksamheten, behovsställare samt med kollegor inom IS/IT, arkitekter, testledare och projektledare ta fram de bästa lösningarna
  • Agera som en länk mellan verksamheten och IT med ansvar för att ta fram lösningar utifrån verksamhetens behov.
  • Vid behov även utföra andra uppgifter inom teamet, såsom planering samt genomförande av tester.

Du rapporterar till en av gruppcheferna på avdelningen projekt, krav och test. Tjänsten är placerad i nyrenoverade, centralt belägna lokaler i Stockholm där man sedan drygt ett år tillbaka har aktivitetsbaserade arbetsplatser.


Erfarenhet, utbildning och person

Vi söker dig som har en eftergymnasial utbildning inom relevant område, alternativt har du skaffat dig motsvarande erfarenhet genom arbete.

Du har några års erfarenhet från en liknande roll innefattande krav/test/kvalitetssäkring och har nu kommit till en nivå där du självständigt kan driva ditt arbete framåt, det viktigaste för oss är att du brinner för det du gör. Du har god förståelse för systemutvecklingsmetodik med fokus på agil kravhantering och test/kvalitetssäkring.

I den här rekryteringen lägger vi stor vikt vid dina personliga egenskaper. Det är av stor vikt att du har ett genuint intresse för kravhantering, håller dig á jour med omvärlden och förstår hur den påverkar kraven på IT-utveckling. Du är en relationsskapare som trivs med många kontaktytor, är kommunikativ med en god planeringförmåga. Vidare uppskattar du att arbeta självständigt samt att på egen hand driva ditt och andras arbete mot uppsatta mål. Du är heller inte rädd för att utmana eller ifrågasatta vare sig beställningar eller lösningsförslag för att säkerställa att rätt system byggs på rätt sätt.

Vi ser det som meriterande om du även har erfarenhet av IT-säkerhet, juridik eller har ett stort intresse för digitaliseringsprojekt.

Du talar och skriver god svenska.

Låter det intressant? Kontakta oss!

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar AFA Försäkring med Level Recruitment. Vänligen sök tjänsten genom att klicka på "ansök"-knappen här intill. Vid frågor vänligen kontakta Carolina Eskengren på 08-120 50 427. Urvalet av ansökningar sker löpande. Välkommen in med din ansökan!


Kontaktperson:

Carolina Eskengren

08-120 50 427


Tjänstens omfattning:  Heltid

Anställningsform:  Tillsvidareanställning

Placeringsort:  Stockholm

Liknande jobb

Liknande jobb