Systemförvaltare MTR Nordic

3 dagar kvar

Rekryterare
Plats
Stockholm
Annonserat
den 30 mars 2017
Stängs
den 30 april 2017
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Vill du vara del av vårt team som ska förverkliga vår vision om att vara ett ledande globalt företag som genom omsorgsfull service länkar samman och utvecklar hållbara samhällen?  

Vi söker idag en Systemförvaltare till MTR Nordic.


Om oss

Vi är ett av världens största globala järnvägsföretag med cirka 11 miljoner genomförda resor varje dag. Vi driver, utvecklar och bygger tunnelbana, pendeltåg och snabbtåg samt tillhörande infrastruktur, stationer bostäder och handel. Företaget grundades i Hongkong 1975 och är aktienoterat på Hongkong-börsen sedan år 2000. Staten Hongkong kvarstår som majoritetsägare.

Vi finns på tre kontinenter och ansvarar för 10 transportsystem. Tunnelbanan i Hong Kong ägs, drivs och utvecklas av oss. I inlandet Kina har vi verksamhet i Shenzen, Beijing och Hangzhou. I Storbritannien (London) driver vi Crossrail, en verksamhet som även är under expansion och har även precis vunnit ett stort anbud som heter South West Line. I Australien har vi verksamheter i Melbourne och Sydney.

Norden utpekat som ett av koncernens tillväxtområden. Här driver vi idag och utvecklar kvalitén av MTR Tunnelbanan och MTR Pendeltågen i Stockholm och genomför underhåll via våra bolag MTR Tech och Emtrain. På sträckan Stockholm- Göteborg ger vi genom MTR Express service till våra kunder i helt nya klimatsmarta tåg- en investering på ungefär en miljard kronor.

MTR växer snabbt både inom Norden och internationellt. Det finns mycket stora möjligheter för medarbetare att utvecklas hos oss. Vi behöver kvalificerade medarbetare för vår fortsatta tillväxt inom Norden men det finns även möjlighet till spännande utlandsuppdrag, både inom uppbyggnad av verksamheter och i befintliga verksamheter.  

Kulturen på MTR präglas av en entreprenöriell anda med högt medarbetarengagemang och korta beslutsvägar. Vi sitter i nyrenoverade och attraktiva lokaler på Kungsholmen i Stockholm, nära kommunikationer och restauranger.

Ditt uppdrag

Som systemförvaltare ansvarar du för förvaltning och utveckling av IT-stöden enligt verksamhetens krav och gällande förvaltningsmodell. I din roll är du kravställare mot systemleverantörer angående planerade förändringar och uppdateringar. Du har en fortlöpande dialog med verksamheten, för att tillsammans med den driva förändringsarbetet. Ditt uppdrag innebär att upprätta förslag till, implementera och utveckla förvaltningsplan. Du kommer att ta fram och följa upp budget samt ansvara för prioritering av förvaltnings- och utvecklingsuppdrag tillsammans med verksamheten. Som systemförvaltare är det du som har överblick över hur förändringarna påverkar helheten och ser till att de genomförs på bästa sätt.


Dina tidigare erfarenheter

Vi söker dig som har minst 2-3 års erfarenhet av systemförvaltning med verksamhetsfokus. Du har projektledaregenskaper, är en tydlig kravställare samt van vid att jobba processorienterat. Vi ser gärna att du har en akademisk examen inom data- och systemvetenskap eller motsvarande. Du har mycket goda kunskaper i svenska, engelska och uttrycker dig på båda dessa språk obehindrat. Verksamhetskunskap är meriterande.

Dina färdigheter och din personlighet
Vi söker dig som har förmåga att arbeta systematiskt och strukturerat. Du är energisk och arbetar resultatinriktat. Du har integritet och ett stort intresse för att förstå verksamheten. För att trivas hos oss är det viktigt att du som person stimuleras av att arbeta i ständig förändring och att du har en vilja att själv utvecklas, att bidra till verksamhetens utveckling och att tänka nytt. Du har en förståelse för affären och har förmågan att inta ett helhetsperspektiv.


Ditt erbjudande

En miljö med hög och positiv förändringstakt där du kommer att ha en central roll och bidrar till MTR:s fortsatta utvecklingsresa. Vi erbjuder dig variation i arbetsinnehållet och goda möjligheter att, genom egna initiativ, påverka din personliga utveckling och framtid inom företaget. Några av de förmåner du får är subventionerad SL-kort, subventionerad lunch, friskvårdsbidrag. Du ingår i ett team med kompetenta och trevliga kollegor. Vi sitter i fräscha och attraktiva lokaler i DN-skrapan på Kungsholmen, nära kommunikationer och restauranger. Tjänsten tillträds enligt överenskommelse.


Ansökan

Vill du arbeta tillsammans med oss på MTR? Ansök via vår hemsida www.mtrnordic.se. Om du inte har sökt jobb hos oss förut skapar du ett konto. Vi har ingen möjlighet att ta emot ansökningar via e-post. Skicka din ansökan snarast dock senast den 30:e april 2017. Urval och intervjuer sker löpande, vi tillämpar personlighets- och begåvningstester. Eventuella frågor om tjänsten besvaras av Niklas Grünbaum, Chef IT Service Delivery på MTR Nordic. Tjänsten tillträds enligt överenskommelse.


Fackliga företrädare

SACO, Christer Hammarström, christer.hammarstrom@mtr.se

SEKO, Jannis Konstantis, ioannis.konstantis@mtr.se

ST, Tony Moros, tony.moros@mtr.se