Integratör / Förvaltare integration till MTR Nordic

Rekryterare
MTR
Plats
Stockholm
Annonserat
den 30 mars 2017
Stängs
den 30 april 2017
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Vill du vara del av vårt team som ska förverkliga vår vision om att vara ett ledande globalt företag som genom omsorgsfull service länkar samman och utvecklar hållbara samhällen?  

MTR jobbar kontinuerligt med att modernisera sitt IT-landskap och behöver nu förstärkning till integrationsgruppen för förvaltning och vidareutveckling av bolagets systemintegrationer. Integrationsplattformen är fortfarande ung och håller på att formas, vilket öppnar för ett spännande tillfälle att bidra med struktur och intressanta idéer.


Om oss

Vi är ett av världens största globala järnvägsföretag med cirka 11 miljoner genomförda resor varje dag. Vi driver, utvecklar och bygger tunnelbana, pendeltåg och snabbtåg samt tillhörande infrastruktur, stationer bostäder och handel. Företaget grundades i Hongkong 1975 och är aktienoterat på Hongkong-börsen sedan år 2000. Staten Hongkong kvarstår som majoritetsägare.

Vi finns på tre kontinenter och ansvarar för 10 transportsystem. Tunnelbanan i Hong Kong ägs, drivs och utvecklas av oss. I inlandet Kina har vi verksamhet i Shenzen, Beijing och Hangzhou. I Storbritannien (London) driver vi Crossrail, en verksamhet som även är under expansion och har även precis vunnit ett stort anbud som heter South West Line. I Australien har vi verksamheter i Melbourne och Sydney.

Norden utpekat som ett av koncernens tillväxtområden. Här driver vi idag och utvecklar kvalitén av MTR Tunnelbanan och MTR Pendeltågen i Stockholm och genomför underhåll via våra bolag MTR Tech och Emtrain. På sträckan Stockholm- Göteborg ger vi genom MTR Express service till våra kunder i helt nya klimatsmarta tåg- en investering på ungefär en miljard kronor.

MTR växer snabbt både inom Norden och internationellt. Det finns mycket stora möjligheter för medarbetare att utvecklas hos oss. Vi behöver kvalificerade medarbetare för vår fortsatta tillväxt inom Norden men det finns även möjlighet till spännande utlandsuppdrag, både inom uppbyggnad av verksamheter och i befintliga verksamheter.  

Kulturen på MTR präglas av en entreprenöriell anda med högt medarbetarengagemang och korta beslutsvägar. Vi sitter i nyrenoverade och attraktiva lokaler på Kungsholmen i Stockholm, nära kommunikationer och restauranger.


Ditt uppdrag

Som integratör har du en god förståelse för integrationsprinciper och utgör en nyckelspelare i integrationsdesign samt implementation av integrationer. Integrationsplattformen är en strategisk och verksamhetskritisk del av MTR:s IT-landskap och en självklar del av det pågående moderniserings- och förändringsarbetet inom bolaget.

Du ansvarar för förvaltning och utveckling både ur en egen satt teknisk road-map för plattformen samt utifrån övrig verksamhets krav. Du har en fortlöpande dialog med intressenter på IT och i övrig verksamhet för att tillsammans driva förändringsarbetet genom design och implementation. Du är med tidigt i förändringsdialogen för att påverka lösningar utifrån ditt kunnande kring integrationsprinciper samt känsla för hur olika alternativ driver kostnad i kringliggande system. Som integratör är det du som har överblick över hur förändringarna påverkar integrationsbilden och ser till att de genomförs på bästa sätt.


Dina tidigare erfarenheter

Vi söker dig som har minst 2 - 3 års erfarenhet av integration. Erfarenhet av integrationsplattformen iCore är meriterande, men är inget krav då utbildning kommer att tillhandahållas. Du har projektledaregenskaper och är van vid att jobba metodiskt med krav och prioriteringar. Vi ser gärna att du har en akademisk examen inom data- och systemvetenskap eller motsvarande. Du har mycket goda kunskaper i svenska, engelska och uttrycker dig på båda dessa språk obehindrat.


Dina färdigheter och din personlighet

Vi söker dig som har förmåga att arbeta systematiskt och strukturerat. Du är energisk och arbetar resultatinriktat. Du har integritet och ett stort intresse för att förstå verksamheten. För att trivas hos oss är det viktigt att du som person stimuleras av att arbeta i ständig förändring och att du har en vilja att själv utvecklas, att bidra till verksamhetens utveckling och att tänka nytt. Du har en förståelse för affären och har förmågan att inta ett helhetsperspektiv.


Ditt erbjudande

En miljö med hög och positiv förändringstakt där du kommer att ha en central roll och bidrar till MTR:s fortsatta utvecklingsresa. Vi erbjuder dig variation i arbetsinnehållet och goda möjligheter att, genom egna initiativ, påverka din personliga utveckling och framtid inom företaget. Några av de förmåner du får är subventionerad SL-kort, subventionerad lunch, friskvårdsbidrag. Du ingår i ett team med kompetenta och trevliga kollegor. Vi sitter i fräscha och attraktiva lokaler i DN-skrapan på Kungsholmen, nära kommunikationer och restauranger. Tjänsten tillträds enligt överenskommelse.


Ansökan

Vill du arbeta tillsammans med oss på MTR? Ansök via vår hemsida www.mtrnordic.se. Om du inte har sökt jobb hos oss förut skapar du ett konto. Vi har ingen möjlighet att ta emot ansökningar via e-post. Skicka din ansökan snarast dock senast den 30:e april 2017. Urval och intervjuer sker löpande, vi tillämpar personlighets- och begåvningstester. Eventuella frågor om tjänsten besvaras av Niklas Grünbaum, Chef IT Service Delivery på MTR Nordic. Tjänsten tillträds enligt överenskommelse.


Fackliga företrädare

SACO, Christer Hammarström, christer.hammarstrom@mtr.se

SEKO, Jannis Konstantis, ioannis.konstantis@mtr.se

ST, Tony Moros, tony.moros@mtr.se

Liknande jobb

Liknande jobb