Webbanalytiker

Plats
Stockholm
Annonserat
den 30 mars 2017
Stängs
den 23 april 2017
Ref:
Af-2017/0014 4761
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

I Arbetsförmedlingens digitala tjänst Platsbanken görs 30 miljoner sökningar varje månad och Platsbanken-appen har 300.000 användare per månad. Arbetsförmedlingens webbplats har 5 miljoner besök och 2 miljoner unika besökare varje månad. Arbetsförmedlingens förnyelsearbete kräver en kraftsamling kring de digitala kanalerna och ett stort fokus på kunddriven tjänstedesign av digitala och mobilanpassade tjänster. Därför har vi bildat avdelningen Digitala Tjänster som ansvarar för digitaliseringsarbetet. Vi befinner oss i en spännande uppbyggnadsfas och har höga ambitioner för användbarhet, interaktionsdesign, UX och tillgänglighet. Vill du vara med på resan? Nu söker vi webbanalytiker till enheten Arbetsgivare.


Arbetsuppgifter

Arbetsförmedlingen behöver utveckla metoder för kvantitativ dataanalys om hur webbtjänster används av kunder och partners. Dataanalysen ska leda till att utvecklingen av webbtjänsterna och innehållet ständigt förbättras.

Vi söker en webbanalytiker ska arbeta med analys och klarläggning av digitala beteenden. Bland arbetsuppgifterna finns insamling av data, analys av data om digitala beteenden, definitioner av mätvärden och nyckelindikatorer för uppföljning av effektivitet i de digitala kanalerna.

I arbetsuppgifterna ingår att:

 • Samla och bearbeta data i webbanalysverktyg
 • Ta ut mätvärden och indikatorer som driver försäljning och konvertering
 • Sammanställa insikter och data och ge förslag på åtgärder till förbättringar


Kvalifikationer

Vi söker dig som har erfarenhet av liknande arbete samt med relevant högskoleutbildning, du har dessutom kunskap inom:

 • samla och analysera digitala beteenden
 • att bearbeta data i webbanalysverktyg som till exempel Google Analytics
 • att bedöma affärs- och verksamhetsnytta
 • kunddriven tjänstedesign


Du har vana av att

 • arbeta i nära samarbete med IT
 • arbeta självständigt i större utvecklingsprojekt
 • leda möten och att presentera lösningar och koncept inom projektteam och för intressenter


Du behöver i rollen som webbanalytiker på Arbetsförmedlingen ha gedigen kunskap och förståelse för mätdata, trafik, annonsering, interaktion och användarbeteenden. Du bör även vara teknik- och verktygsorienterad, och ha god kunskap om mätverktyg och program som används, så som exempelvis Google Analytics.

Meriterande är erfarenhet av att designa enligt Mobile first och responsivitet

Som person

 • är du genuint intresserad av att skapa användbara tjänster, som skapar både kund- och verksamhetsnytta
 • har du ett brinnande intresse av utvecklingen inom webb, mobil och sociala medier samt följer trender inom ditt område
 • trivs du med att entusiasmera andra och visa på möjligheter med webbanalys
 • är du analytisk, har kreativ höjd och kan arbeta med hög självständighet
 • tycker du om att ha många kontaktytor, att jobba i team och att dela med dig av din kunskap

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.


Övrigt

Anställningsformen är tillsvidare, tillträde enligt överenskommelse. Provanställning kan bli aktuell. Placeringsort Stockholm. Resor kan ingå i arbetet.

Arbetsförmedlingen erbjuder en attraktiv arbetsplats som utmärks av strävan att vara fri från diskriminering och ge lika möjligheter för alla. Vi välkomnar alla sökande oavsett kön, könsöverskridande identitet eller uttryck, etnicitet, religion, funktionsnedsättning, sexuell läggning och ålder. Vi ser även positivt på om du har kunskaper i något av våra minoritetsspråk.


Ansökan

Ansök med CV och brev märkt med diarienummer Af-2017/0014 4761 senast den 23 april 2017, direkt via arbetsformedlingen.se/jobbahososs, inte hos Experis. Vi arbetar med löpande urval.

Kontakt
I denna rekrytering samarbetar vi med Experis, vid frågor om tjänsten och rekryteringsprocessen kan man i första hand kontakta Lotta Holme, lotta.holme@experis.com, 08-452 33 28 och Ellen Engström, ellen.engstrom@se.experis.com, 08-764 24 27.

Bengt Wiktorén, Enhetschef, 010-488 76 18
Åsa Skiöld ST, 010-486 95 59
Theofania Lazaridis Saco-S, 010-486 61 16
Ulf Törnkvist SEKO, 010-487 04 46
Corinne Lowenrud HR-Partner 010-488 59 92

Liknande jobb

Liknande jobb