Systemadministratör SQL-server

Plats
Uppsala
Annonserat
den 31 mars 2017
Stängs
den 28 april 2017
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Läkemedelsverket är en myndighet under Socialdepartementet och vi verkar för att läkemedel och övriga produkter inom vårt ansvarsområde är säkra, effektiva och av god kvalitet. Läkemedelsverket ska vara en ledande kraft i samverkan för bättre hälsa genom att bidra till utvecklingen av folk- och djurhälsan, hälso- och sjukvården, den medicinska forskningen och industrin i Sverige och Europa.

Vi är en kunskapsintensiv myndighet som erbjuder dig intressanta arbetsuppgifter i en spännande och lärorik miljö.


Beskrivning av enhet/verksamhet

IT-verksamheten drivs utifrån en helhetssyn för att stödja genomförandet av Läkemedelsverkets uppdrag, övergripande mål och strategier samt för att stödja verksamhetens ambitioner rörande myndighetssamverkan och gemensamma initiativ, nationellt och internationellt. Just nu befinner vi oss i ett spännande utvecklingsarbete med nya arbetssätt och stora förändringar i systemlandskapet, där nya tekniska plattformar ersätter de gamla.

IT-enheten är indelad i tre grupper: IT Drift och Support, IT Utveckling och Verksamhetsstöd. Gruppen IT Drift och Support består av 20 personer som ansvarar för intern support till Läkemedelsverkets användare, drift av nätverk, lagrings och serverplattformen samt IT-infrastrukturkomponenter som databaser, integrationsplatt­formar, e-post, videokonferens, telefoni, programvarudistribution och utskriftslösning. Läkemedelsverket förvaltar IT-infrastrukturen och övriga verksamhetssystem enligt Pm3.


Arbetsuppgifter

Dina arbetsuppgifter kommer att bestå av drift och underhåll av databaser, främst MS SQL-server och Oracle installerade på Windows Server och Solaris servrar lokalt samt hos en eller flera molnleverantörer. Du kommer arbeta i en grupp på ett 10-tal drifttekniker som hanterar server-, lagrings-, nätverks-miljöerna med en stor flora av applikationer innefattande patchning, övervakning, installation, uppgradering och avveckling. Du ger, tillsammans med ytterligare en databasadministratör, allt stöd i databashantering som våra interna utvecklingsresurser och applikationsansvariga behöver t.ex. med att läsa in kod i produktion, optimera databaser och sökningar, uppdatera utvecklings och testmiljöer med produktionsinformation genom skriptning i t.ex. SQL, PowerShell m.fl. Tjänsten kommer också att innehålla andra arbetsuppgifter inom server och lagringsdrift som t.ex. automatiserad installation av infrastruktur komponenter och applikationer, drift av middle ware och att delta i utvecklingsteam.
Du kommer också att vara med i det långsiktiga förvaltnings- och utvecklingsarbetet med infrastrukturen.


Utbildning och erfarenhet

Du ska ha en eftergymnasial utbildning inom IT eller motsvarande erfarenhet samt:

  • Mycket goda kunskaper och 3-5 års erfarenhet av MS SQL-server, SQL och skriptprogrammering mot databaser
  • God kunskap och minst 2-års erfarenhet av drift av Windows Server operativ
  • Kunskaper om hur man automatiserar installation och underhåll av servrar och servertjänster (som databaser och webbapplikationsservrar) baserat på Microsofts produkter
  • Svenska och Engelska i tal och skrift


Meriterande

  • Erfarenhet som DBA för Oracle databaser
  • Drift av MS SQL-server och Oracle databaser på Windows, Linux, Solaris lokalt eller i ett moln (AWS, Azure, Google, etc)
  • Erfarenhet av Microsoft Windows infrastrukturapplikationer som Active Directory, FIM, BizTalk, Skype, Exchange, Sharepoint, m.fl.
  • Kunskaper i Systemutveckling och Agila utvecklingsmetoder
  • Arbetat i en större verksamhet (gärna offentlig)


Personliga egenskaper

Vi tror att du är en nyfiken, engagerad och ödmjuk person med samarbetsförmåga samt har ett flexibelt förhållningssätt till dina kollegor och arbetsuppgifter. Du är prestigelös, delar gärna med dig av din kunskap och bidrar aktivt till verksamhetens utvecklings- och förbättringsarbete. Du är kvalitetsmedveten, har en professionell attityd och en förmåga att arbeta både självständigt och tillsammans med dina kollegor.
Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Sista ansökningsdag: 2017-04-28
Anställningsform: Tillsvidare, vi tillämpar 6 månaders provanställning
Tillträde: Enligt överenskommelse
Enhet: IT-enheten
Diarienummer: 2.4.1-2017-019875

Intyg som styrker din ansökan tas med vid intervju.


Kontakt

Du är välkommen att kontakta Driftchef Bosse Sarling eller förvaltningsledare Ann-Mari Fredriksson (under v 15 och 16). Du kan även kontakta de fackliga företrädarna Maria Lüttgen, SACO och Pia Wictor, ST. Alla nås på telefon 018-17 46 00 eller genom e-post fornamn.efternamn@mpa.se
 
Välkommen med din ansökan!

Denna rekrytering sker helt genom Läkemedelsverkets försorg.

Liknande jobb

Liknande jobb