IT-tekniker lagring och virtualisering

Plats
Uppsala
Annonserat
den 31 mars 2017
Stängs
den 28 april 2017
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Läkemedelsverket är en myndighet under Socialdepartementet och vi verkar för att läkemedel och övriga produkter inom vårt ansvarsområde är säkra, effektiva och av god kvalitet. Läkemedelsverket ska vara en ledande kraft i samverkan för bättre hälsa genom att bidra till utvecklingen av folk- och djurhälsan, hälso- och sjukvården, den medicinska forskningen och industrin i Sverige och Europa.


Beskrivning av enhet/verksamhet

IT-verksamheten drivs utifrån en helhetssyn för att stödja genomförandet av Läkemedelsverkets uppdrag, övergripande mål och strategier samt för att stödja verksamhetens ambitioner rörande myndighetssamverkan och gemensamma initiativ, nationellt och internationellt. Just nu befinner vi oss i ett spännande utvecklingsarbete med nya arbetssätt och stora förändringar i systemlandskapet, där nya tekniska plattformar ersätter de gamla.

IT-enheten är indelad i tre grupper: IT Drift och Support, IT Utveckling och Verksamhetsstöd. Gruppen IT Drift och Support består av 20 personer som ansvarar för intern support till Läkemedelsverkets användare, drift av nätverk, lagrings och serverplattformen samt IT-infrastrukturkomponenter som databaser, integrationsplattformar, e-post, videokonferens, telefoni, programvarudistribution och utskriftslösning. Läkemedelsverket förvaltar IT-infrastrukturen och övriga verksamhetssystem enligt Pm3.


Arbetsuppgifter

Dina arbetsuppgifter kommer att bestå av installation, drift och utveckling av vår virtualiseringsmiljö som är baserad på VMware och hantera drift och underhåll av vår lagringsmiljö, bestående av NAS och SAN samt backup baserat på IBM Spectrum Protect (TSM). Du kommer arbeta i en grupp på ett 10-tal drifttekniker som hanterar server-, lagrings-, nätverks-miljöerna och med en stor flora av applikationer. Arbetet innefattar patchning, övervakning, installation, uppgradering och avveckling med syfte att ha en optimerad IT-miljö anpassad efter Läkemedelsverkets behov. Du kommer också att vara med i det långsiktiga förvaltnings- och utvecklingsarbetet med infrastrukturen.


Utbildning och erfarenhet

Du ska ha en eftergymnasial utbildning inom IT eller motsvarande erfarenhet samt:

 • Mycket goda kunskaper och minst 3 års erfarenhet av att hantera installation, drift och felsökning i VMware miljö
 • Mycket goda kunskaper och minst 3 års erfarenhet av drift av lagringssystem (NetApp, IBM, EMC eller HPE).
 • God kunskap och minst 2-års erfarenhet av drift av Windows Server operativ
 • Kunskaper om IBM Spectrum (tidigare TSM) för backuphantering
 • Svenska och Engelska i tal och skrift


Meriterande

 • Erfarenhet av Hyper-V, KVM, Open Stack, Azure Stack, m.fl.
 • Erfarenhet av Linux, Solaris, Aix operativsystem lokalt installerat eller i ett moln (AWS, Azure, Google, etc)
 • Erfarenhet av drift av Software Defined Storage (t.ex. MS Storage Spaces)
 • Erfarenhet av arbeta i Agila utvecklingsteam (förståelse för DevOps kulturen)
 • Kunskaper om hur man automatiserar installation och underhåll av servrar och servertjänster (som databaser och webbapplikationsservrar) baserat på Microsofts produkter
 • Kunskap om Microsoft Windows infrastrukturapplikationer som Active Directory, FIM, BizTalk, Skype, Exchange, Sharepoint, m.fl.
 • Arbetat i en större verksamhet (gärna offentlig)


Personliga egenskaper

Vi tror att du är en nyfiken, engagerad och ödmjuk person med samarbetsförmåga samt har ett flexibelt förhållningssätt till dina kollegor och arbetsuppgifter. Du är prestigelös, delar gärna med dig av din kunskap och bidrar aktivt till verksamhetens utvecklings- och förbättringsarbete. Du är kvalitetsmedveten, gillar bra struktur och kan dokumentera samt har en förmåga att driva arbetet framåt på egen hand och tillsammans med dina kollegor i teamet.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Sista ansökningsdag: 2017-04-28
Anställningsform: Tillsvidare, vi tillämpar 6 månaders provanställning
Tillträde: Snarast
Enhet: IT-enheten
Diarienummer: 2.4.1-2017-019876

Intyg som styrker din ansökan tas med vid intervju.


Kontakt

Du är välkommen att kontakta IT-driftchef Bosse Sarling eller förvaltningsledare Ann-Mari Fredriksson (vecka 15 och 16). Du kan även kontakta de fackliga företrädarna Maria Lüttgen, SACO och Pia Wictor, ST. Vi finns alla på telefon 018-17 46 00 eller nås genom e-post fornamn.efternamn@mpa.se
 
Välkommen med din ansökan!

Denna rekrytering sker helt genom Läkemedelsverkets försorg.

Liknande jobb

Liknande jobb