IT-chef

Plats
Umeå
Annonserat
den 31 mars 2017
Stängs
den 23 april 2017
Kategori
Ledning
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Arbetsplatsbeskrivning

Vi bygger en god hälsa och en bra livsmiljö i Västerbotten - vill du vara med och göra skillnad? Vårt huvuduppdrag är hälso- och sjukvård, tandvård, habilitering, rehabilitering och folkhälsoarbete. Landstinget ansvarar också för den högspecialiserade sjukvården inom norra sjukvårdsregionen samt för forskning, utbildning och utveckling. "Ständigt bättre – Patienten alltid först!" är vår värdegrund och kompass när vi dagligen arbetar för en rättvis välfärd.

Landstinget gör nu en satsning på digitalisering och kraftsamlar genom att skapa ett nytt verksamhetsområde, Digitalisering och Medicinsk teknik. Syftet är att stärka den digitala utvecklingen genom att samla områdena e-hälsa, medicinsk teknik, strålningsfysik, medicinsk teknik forskning och utveckling samt Informatik. Detta för att bidra med innovation och utvecklingskraft samt att bygga en långsiktig och modern förvaltningsorganisation.

Vi söker nu en IT-chef / verksamhetschef till Informatikenheten med fokus att bygga en professionell IT-verksamhet som proaktivt stödjer vårdens behov av digitala lösningar, både gällande nyutveckling, långsiktig vidarutveckling och förvaltning. IT-verksamheten skall präglas av kundfokus, proaktivitet, stabilitet och en bra arbetsmiljö, både för medarbetare och chefer.

Länsperspektivet står i fokus och samordning, samverkan och effektivitet är nyckelord. Informatikenheten har ett processorienterat arbetssätt med cirka 120 medarbetare i hela länet.


Arbetsbeskrivning

Som verksamhetschef ansvarar du för den övergripande ledningen och planeringen av Informatikenhetens verksamhet. Du är direkt underställd digitalisterings och teknikdirektören och utöver att utveckla verksamhetsområdet ska du också bidra till områdets totala ledning och styrning utifrån din roll i dess strategiska ledningsgrupp.

En del av uppdraget blir att leda en verksamhet i förändring för att bygga förutsättningar för en bättre hälso- och sjukvård, dvs verka för landstingens mål:

 • Bättre och jämlik hälsa
 • God och jämlik vård
 • Aktiv och innovativ samarbetspartner
 • Attraktiv arbetsgivare


Kvalifikationer

Vi söker dig som

 • har flerårig erfarenhet som chef/ledare
 • har erfarenhet av att leda organisationer i förändring
 • är beslutskraftig och tydlig i din kommunikation
 • kan skapa engagemang och resultat genom att formulera visioner, sätta upp mål och arbeta med uppföljning
 • har förmåga att skapa ett gott samarbetsklimat både internt som externt
 • kan skapa ett positivt arbetsklimat där medarbetare kan växa och utvecklas
 • har kunskap och erfarenhet av processinriktat arbetssätt
 • kan agera affärsmässigt gentemot leverantörer av produkter och tjänster
 • är driven och har dokumenterad erfarenhet av utveckling, förvaltning och drift inom IT

Vi vill att du har högskoleutbildning eller annan utbildning/erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Anställningens omfattning

Anställningsform:   Tillsvidareanställning
Omfattning:   Heltid
Enligt överenskommelse


Ansökan

Ansök senast:   2017-04-23

Referensnummer:   A665495


Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen:   1


Kontakt

Kontaktperson
Sara Lewerentz
Digitaliserings- och teknikdirektör
076-126 10 67
sara.lewerentz@vll.se


Fackliga företrädare                                 

Magnus Jälmbrant
Sveriges ingenjörer
090-785 84 79

Peter Sjöstedt
Ledarna
090-785 70 21


Övrigt

Placeringsort Umeå

Uppdraget som verksamhetschef är ett treårigt tidsbegränsat förordnande, som kombineras med en tillsvidareanställning i Västerbottens läns landsting inom den sökandes kompetensområde.

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Uppgifterna behandlas och sparas enligt personuppgiftslagen (PUL).

Läs mer om Västerbottens läns landsting här!

Vill du veta var vi finns?
Se arbetsplatsen på karta här.    

Fler sökningar så här