Scania

PD IT söker Agil Gruppchef

Rekryterare
Scania
Plats
Södertälje
Annonserat
den 28 juni 2017
Stängs
den 31 juli 2017
Kategori
Övriga it-jobb
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid
Sektionen CAD & PDM inom Product Development IT tillhandahåller de system som utgör kärnan i Scanias produktbeskrivning. Våra system används av över 3000 användare över hela världen och med väldigt olika förutsättningar.

Scania genomgår just nu en omställning från tillverkare av tunga fordon till att bli en tillhandahållare av transportlösningar. IT är en av de avgörande delarna i den här omställningen. Vi är också mitt inne i en spännande förändringsresa till en agil organisation. Vi arbetar med självorganiserande fasta scrumteam, ständiga förbättringar, ansvarskänsla för det vi levererar och att arbeta nära och med förståelse för den verksamhet vi stöttar.


Vad innebär arbetet som agil gruppchef inom PD IT?
Du arbetar nära den verksamhet du stöttar och har stor förståelse för hur den fungerar och de behov den har. Du känner stort ansvar för att leverera. Du leder 1-2 agila utvecklingsteam. En av de viktigaste arbetsuppgifterna är att undanröja saker som hindrar dina team i sitt arbete.

Vi skapar ett arbetsklimat som är kreativt och innovativt. Vi är inne i en fas med många rekryteringar av medarbetare och du kommer söka nya spännande individer med en T-formad kompetensprofil som passar in i din grupp.
 
Vem söker vi

Vi söker dig som naturligt uppfattas som en ledare. Du har mycket mod och vågar prova nya saker.
Du uppfattar förändring som en naturlig del av arbetet. Du har lätt att balansera olika intressen mot varandra, som till exempel långsiktig kompetensförsörjning, kortsiktiga leveransmål och medarbetarnas situation. Du deltar i sektionens ledningsgrupps arbete och tycker det är viktigt att den fungerar som ett sammansvetsat team.
 
Du har mycket energi att använda i vår förändringsresa. Du tycker det är viktigt att utveckla människor och ge dem förutsättningar att växa. Du ställer dig bakom det agila manifestet och är beredd att verka för en kultur i linje med det. Du är inte främmande för att avveckla dig själv – du ser på nyfikenhet på hur en framtida chefslös organisation kan se ut. Du har troligen en universitetsexamen. Du ser kreativitet som ett naturligt arbetsredskap. Du vill göra skillnad.
 

För mer information

Kontakta Dick Lyhammar (Avdelningschef), 08-553 858 09 eller Anna Wikström (HR), 08-553 832 87
 
Ansökan
Din ansökan innehåller CV och ett personligt brev där du berättar vad som är viktigt för dig och vad du brinner för.
Vi intervjuar löpande under ansökningsperioden.

Gör din ansökan via http://www.scania.com/group/en/available-positions/ för att vi ska få korrekta uppgifter. I de fall det uppstår problem med att registrera din ansökan på scania.com så kan du maila din ansökan till kandidatbokning@scania.com
OBS! Ange Scanias Jobb Id 20171726 i ämnesraden. Bifoga ditt CV, personligt brev samt relevanta betygskopior. Vi behöver också ditt fullständiga namn, adress, e-post och mobilnummer för att kunna registrera din ansökan. Ofullständiga mailansökningar kommer vi ej kunna hantera.

Liknande jobb

Liknande jobb