Familjebostäder söker Projektledare till IT-enheten

Rekryterare
Familjebostäder
Plats
Stockholm
Annonserat
den 4 april 2017
Stängs
den 30 april 2017
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Familjebostäder, del av Stockholms stad, äger, utvecklar och förvaltar attraktiva hyresbostäder och lokaler för Stockholms behov. Vi jobbar för dagens och morgondagens kunder med engagemang, kundnytta, affärsmässighet och nytänkande i fokus. Vi är ett bostadsbolag i tillväxt. Dagens 19 000 hyresrätter utökas de kommande åren med minst 5 000 nya bostäder. Välkommen att bli en av oss!


Projektledare/Förvaltningsledare IT med fokus på verksamhetsutveckling!

Med ett växande fastighetsbestånd som idag omfattar 19 076 hyresrätter och 2269 lokaler och ett utökat uppdrag om att bygga mycket mer de kommande åren, så är effektiva processer kring nybyggnation och fastighetsförvaltning av avgörande betydelse. Vi står idag inför en utmaning kopplat till vårt utökade uppdrag. Vi behöver vidareutveckla nyckeltal och ekonomisk styrning och de system som stödjer dessa arbetsprocesser (Hypergene EOS och Agresso M4). Du kommer att vara en nyckelspelare i det arbetet!

Arbetsuppgifter och ansvarsområden

Vi söker nu till vår IT-enhet en projektledare/förvaltningsledare. Arbetet innebär att vara ansvarig beställare i projekt som IT-enheten genomför, samt att hålla kontinuerlig dialog med verksamhetens företrädare och externa leverantörer. Vi är ett samspelat gäng om 15 personer i olika roller, där dem som är projektledare/förvaltningsledare arbetar enligt förvaltningsmodellen (pm3). Vartefter systemlösningar införs är du även ansvarig beställare för vidareutveckling och förvaltning av dessa. Du leder och samordnar arbetet vid framställning av projekt och förvaltningsplaner och driver en kontinuerlig uppföljning. I rollen som projektledare ingår att planera och hantera inköp, avtal och avrop/upphandling med målsättningen att alla system stödjer Familjebostäders verksamhetsutveckling och mål. Du har med andra ord en mycket viktig roll i företaget.


Ansvar och arbetsuppgifter

  • Ansvar för vidareutveckling av ingående system i förvaltningsobjektet så att de stödjer och bidrar till verksamhetsutveckling
  • Ansvar för integrationer mellan ingående system i förvaltningsobjekt
  • Budget- och verksamhetsansvar för förvaltningsobjekt och projekt med särskilt fokus på verksamhetsutveckling, målstyrning, uppföljning och rapportering.
  • Beställar- och leveransansvar för samtliga systemförändringar inom förvaltningsobjektet    Vi jobbar för våra hyresgäster och för framtidens Stockholm - hos oss gör du skillnad i människors liv.

Din bakgrund och dina personliga egenskaper

Du har eftergymnasial utbildning inom IT-området, gärna på akademisk nivå eller har fått motsvarande kunskaper genom erfarenhet. Du ska ha dokumenterad erfarenhet av projektledning, företrädesvis inom IT och/eller ekonomi.

Utöver utbildning är det meriterande om du har erfarenhet av ovanstående arbetsuppgifter och särskilt meriterande är erfarenhet av att arbeta med produkterna Hypergene EOS och Agresso M4.

Du behöver ha en god förmåga att självständigt leda förändringsprojekt. Helhetssyn, lyhördhet och analytisk förmåga är viktiga egenskaper för rollen, liksom att du är noggrann, serviceinriktad och prestigelös. Du har erfarenhet av systemförvaltning och förstår systemintegration och kan sätta dig in i och bilda dig en systemöverblick. Du har en god kommunikativ förmåga och är duktig på att uttrycka dig i tal och skrift. Självklart har du ett användarperspektiv som utgångspunkt i ditt arbete. Du agerar konstruktivt och lösningsorienterat i samarbete med andra såsom i kravställning och förhandling. Förutom din formella kompetens, lägger vi även stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Vi söker dig som i första hand har en bred kompetens, framför en djupare kompetens, likaväl som att du har viljan att lära dig nytt. Att vara kundorienterad, dela med dig av din kunskap till andra och nå lösningar i samförstånd är en självklarhet för dig.

I vårt rekryteringsarbete strävar vi efter en jämn köns- och åldersfördelning samt en ökad mångfald.

Låter det intressant?

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta IT-chef, Susanne Kilgren. 


Ansök redan idag!

Familjebostäder samarbetar med Unik Resurs i denna rekrytering. Eventuella frågor besvaras av Morgan Sehlberg på 070-410 63 93 eller morgan.sehlberg@unikresurs.se. Skicka in din ansökan snarast, dock senast 30 april. Bifoga där ett cv och kortare brev. Utvärdering av inkomna intresseanmälningar sker löpande.

 

Varmt Välkommen med din ansökan!

Unik Resurs

Välkommen till Unik Resurs!

Din rekryterings- & utvecklingspartner i med- & motgång

Hos oss är du alltid välkommen att kontakta ansvarig rekryterare om du har frågor eller funderingar kring ett annonserat uppdrag.

Om inte detta uppdrag passar dig är du välkommen att kontakta oss så kanske vi kan hitta ditt drömjobb tillsammans. Vi känner regionen och vet var du kan göra bäst nytta med din profil.

Lycka till!

Liknande jobb

Liknande jobb