Polismyndigheten

Polismyndigheten söker teknikspecialist inom PKI

Rekryterare
Polismyndigheten
Plats
Stockholm
Annonserat
den 5 april 2017
Stängs
den 24 april 2017
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Vill du bli en av oss som driver polisens it-stöd framåt och därigenom bidrar till att effektivisera den polisiära verksamheten? Polisens it-avdelning levererar it-stöd till hela polismyndigheten och dess drygt 28 500 medarbetare.


Beskrivning av arbetsplatsen

Polismyndighetens IT-avdelning skall stödja polisens verksamhetsområden med effektiva och ändamålsenliga IT-system. Avdelningen har drygt 700 anställda. 

Sektionen för PKI inom IT-avdelningen förvaltar myndighetens CA-infrastruktur, samt även infrastrukturen för autentisering och auktorisation.


Arbetsuppgifter

Som medarbetare i PKI-gruppen förväntas hög säkerhetsmedvetenhet. I gruppens arbetsuppgifter ingår drift, förvaltning och utveckling av Polisens PKI-infrastruktur för att den kontinuerligt ska motsvara verksamhetens krav på tillgänglighet, säkerhet samt för att denna ska förändras mot virtualiserade och automatiserade tjänster. Förutom daglig drift, kräver tjänsten ett aktivt deltagande i moderniserings- och utvecklingsinitiativ inom och i närliggande kompetensområden.

Vi söker dig med erfarenhet och personlig drivkraft, dig som är ansvarstagande, engagerad och strukturerad med starkt driv. Arbetsuppgifterna ställer krav på du är proaktiv och har ett serviceinriktat förhållningsätt till verksamhet, kollegor, chefer och andra som berörs. Du måste vara nyfiken på att lära dig mer inom ditt kompetensområde och kunna göra det på egen hand. Du behöver vara en god kommunikatör och lagspelare som kan hantera många kontaktytor inom och utanför organisationen samt ha god förmåga att arbeta både självständigt och i grupp. 

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Tjänsten är heltid, tillsvidare med 6 månaders provanställning.


Kvalifikationer

Vi söker dig som har gedigen erfarenhet av CA-system och: 

• Minst två (2) års arbetslivserfarenhet inom relevanta teknikområden d.v.s. god kunskap om bakomliggande teorier och principer inom kompetensområdet PKI 

• Minst två (2) års arbetslivserfarenhet av arbete med drift, utveckling och förvaltning av komplexa CA-miljöer med höga krav på säkerhet. 

• Arbetslivserfarenhet av att arbeta strukturerat inom flera parallella projekt 

• Erfarenhet av att hantera produkter ut ett livscykelperspektiv

 

Det är meriterande om du har: 

• Arbetslivserfarenhet av att arbeta med HSM 

• Arbetslivserfarenhet av att arbeta med revokering av certifikat; CDP, CRL, OCSP m.m. 

• Arbetslivserfarenhet av att arbeta med VMware 

• Arbetslivserfarenhet av att arbeta med AD 

• Arbetslivserfarenhet av att arbeta med script, tex BaSH, Perl och/eller Python 

• Erfarenhet av att arbeta enligt agila metoder


Kontaktpersoner

Helene Adlerz

Gruppchef PKI

010-563 47 80


Facklig företrädare

Facklig information lämnas av: Kent Svärd, SACO, tfn 010-56 34 21; Sofia Ask, Polisförbundet, tfn 010-563 87 10; Johan Gertz, Fackförbundet ST, tfn 010 5677092; Karna Tillheden, SEKO Polisen, tfn 0732-490 422


Övrig information

Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning (med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen) kan komma att genomföras före anställning. Anställningen kräver svenskt medborgarskap.

Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Har du skyddad identitet, referenser eller liknande information som du själv bedömer som olämplig att lämna ut, registrera dig inte i systemet utan ta istället kontakt med ansvarig rekryterare.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

 

Varmt välkommen med din ansökan!

Liknande jobb

Liknande jobb