PROGRAMMERARE TILL IT-FÖRSVARSFÖRBANDET

Rekryterare
Försvarsmakten
Plats
Enköping
Annonserat
den 6 april 2017
Stängs
den 24 april 2017
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Om tjänsten

Vill du värna om Sverige och bidra till att förhindra antagonistiska it-angrepp mot Försvarsmaktens mest kritiska system och på så vis verka för att Försvarsmakten ska kunna utföra sin uppgift att försvara Sverige?

IT-försvarsvarsförbandet (ITF) är Försvarsmaktens elitförband för utveckling och genomförande av dator- och nätverksoperationer. Vi verkar för att skydda och utveckla IT-säkerheten i Försvarsmaktens ledningssystem. Nu söker vi en programmerare.Vi ser fram emot att presentera oss ytterligare under processen. Varmt välkommen med din ansökan!


Huvudsakliga arbetsuppgifter

Programmering för utveckling och genomförande av dator- och datornätverksoperationer för att skydda och utveckla IT-säkerheten i Försvarsmaktens ledningssystem. Arbetet innebär deltagande i utvecklingsprojekt och vidareutveckling av egen funktion. Personlig utbildning och kompetensutveckling ges stort utrymme eftersom arbetsområdet är både kunskapsintensivt och i ständig förändring.


Kvalifikationer

Akademisk utbildning med en relevant inriktning, eller motsvarande kunskaper förvärvat på annat sätt.

Mycket goda kunskaper och erfarenhet av Unix/Linux eller Windows med operativsystemnära programmering i C/C++ och assembler.

Erfarenhet och kompetens inom någon eller flera av nedanstående områden:

Interpreterande språk såsom Python, Perl, Bash, eller PHP

Goda språkkunskaper i svenska och engelska i såväl tal som skrift


Meriterande

Förmåga att analysera skadlig kod

Kunskap om Försvarsmaktens organisation och arbetssätt


Personliga egenskaper

Du har en fallenhet för problemlösning och är analytisk i din läggning. Som person har du integritet och en förmåga att växla mellan självständigt arbete och arbete i grupp. Du behöver kunna arbeta med långsiktiga uppdrag såväl som uppgifter som löses under stark tidspress. Du bör också ha väl utvecklad systemförståelse av systemuppbyggnad med dess avgränsningar och gränsytor. Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper och förmåga att arbeta i grupp.


Övrigt
Placeringsort: Enköping.

Tillträde: Enligt överenskommelse.

Anställningsform:Tillsvidareanställning, 6 månaders provanställning tillämpas för dig som f n inte är anställd inom Försvarsmakten.


Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta Lena Stenlund, tfn 0171-49 24 41.


Fackliga kontaktpersoner
SACO Mika Laitanen

OFR/O Hans Skoog

OFR/S Martin Sparr

SEKO Ola Markgren

Samtliga nås via telefonnummer: 019-39 35 00.  

Välkommen med din ansökan senast den 2017-04-24. Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev. Ansökan skickas till: rekrytering-itf@mil.se, ange referens ”1701” på din ansökan.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:


Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband (FMTIS) har ett samlat ansvar för drift, underhåll och förvaltning av alla ledningsstödsystem i Försvarsmakten. FMTIS verkar kontinuerligt i fred, kris och krig vilket innebär att förbandet är ständigt insatt såväl nationellt som internationellt. Förbandet har mer än 1400 medarbetare spridda på drygt 30 orter i landet.


Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.


Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra. 


I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.


Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar. 


Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Liknande jobb

Liknande jobb