OPERATIVA IT-TEKNIKER SÖKS TILL IT- FÖRSVARSFÖRBANDET

Rekryterare
Försvarsmakten
Plats
Enköping
Annonserat
den 6 april 2017
Stängs
den 24 april 2017
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Om tjänsten

 

Vill du värna om Sverige och bidra till att förhindra antagonistiska it-angrepp mot Försvarsmaktens mest kritiska system och på så vis verka för att Försvarsmakten ska kunna utföra sin uppgift att försvara Sverige?

IT-försvarsvarsförbandet (ITF) är Försvarsmaktens elitförband för utveckling och genomförande av dator- och nätverksoperationer. Vi verkar för att skydda och försvara Försvarsmaktens ledningssystem.

Du är en it-tekniker med stort intresse för operativt IT-säkerhetsarbete.  Du är redo för en ny utmaning inom ett väldigt expansivt område i Försvarsmakten.


Huvudsakliga arbetsuppgifter

Försvara system och nätverk från antagonistiska hot.

Analysera orsaken till händelser av olika slag i informations- och andra IT-system.

Genomföra forensik på servrar och klienter.

Hantera it-säkerhetsrelaterade incidenter.

Penetrationstester av Försvarsmaktens system.

Vidareutveckla identifikations- och försvarsförmåga i system och nät genom automatisering, skyddsmekanismer och aktiva motåtgärder.

Kontinuerligt utveckla verktyg och metoder, dels för att förenkla det egna arbetet och dels för att anpassa analysen till förändringar i systemmiljöer och hotbild.

Analys av loggar, pcaps, netflow med mera.

Omvärldsbevaka IT-säkerhetsområdet för att identifiera nya hot.

Vi erbjuder stora möjligheter till såväl personlig som kompetensmässig utveckling och du kommer att arbeta tillsammans med experter inom området.


Kvalifikationer

Vi söker dig som tidigare har arbetat inom området eller arbetat som exempelvis systemadministratör, programmerare eller utvecklare.

Kunskap inom ett eller flera av följande områden:

Datornätverk, protokoll och nätverkstrafikanalys

Ett eller flera programmeringsspråk

Systemutveckling

Tekniska skyddsfunktioner (t ex brandväggar, IDS och antivirus)

Operativsystem (Windows, Linux och Unix)

Scriptspråk och reguljära uttryck

Logganalys och logganalysverktyg

Penetrationstestning

Operativt it-säkerhetarbete (sätta upp honeypots, black holes, etc)


Meriterande

Erfarenhet från arbete i ett Security Operations Center (SOC), Computer Emergency Respons Team (CERT) eller motsvarande.


Personliga egenskaper

Du har ett brinnande intresse för IT-säkerhet och en genuin vilja att utvecklas vidare inom området. Höga krav ställs på noggrannhet, struktur, säkerhetsmedvetande och förmåga att arbeta i grupp och enskilt. Du behöver ha ett utvecklat kreativt, kritiskt och logiskt tänkande samt har en utvecklad analytisk förmåga. Du är en person som tycker det är viktigt att komma med genomtänkta lösningar och att hjälpa dina medarbetare. Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper.


Övrigt

Anställningsform: Tillsvidareanställning.

Placeringsort: Enköping.

Tillträde: Enligt överenskommelse.


Vill du veta mer tjänsten om är du välkommen att kontakta: Lena Stenlund, tfn 0171-49 24 41


Fackliga kontaktpersoner

SACO Mika Laitanen

OFR/O Hans Skoog

OFR/S Martin Sparr

SEKO Ola Markgren

Samtliga nås via telefonnummer: 019-39 35 00.


Välkommen med din ansökan senast 2017-04-24. Vi vill att din ansökan innehåller ett CV och ett ansökningsbrev. Ansökan skickas till: rekrytering-itf@mil.se ange referens ”1702” på din ansökan.

 

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:


Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband (FMTIS) har ett samlat ansvar för drift, underhåll och förvaltning av alla ledningsstödsystem i Försvarsmakten. FMTIS verkar kontinuerligt i fred, kris och krig vilket innebär att förbandet är ständigt insatt såväl nationellt som internationellt. Förbandet har mer än 1400 medarbetare spridda på drygt 30 orter i landet.
 

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.


Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra. 


I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.


Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar. 


Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Liknande jobb

Liknande jobb