IDG:s konsumentredaktion växer - nu söker vi en Engagement Editor

Plats
Stockholm (Kommun)
Annonserat
den 6 april 2017
Stängs
den 9 maj 2017
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

IDG:s konsumentnätverk är störst i Sverige när det gäller Tech Media på webben. Vi var snabba med att gå över helhjärtat till digitalt och våra sajter M3, MacWorld, PC för Alla, Smartworld och Studio når idag över en halv miljon teknikintresserade varje vecka. Vi växer snabbt och vi lanserar ständigt nya varumärken och satsningar i form av sajter, tjänster och event. Nu söker vi dig som brinner för teknik, är nyfiken på att jobba med modern datadriven journalistik och vill vara med och utveckla vårt innehåll och vår affärsmodell för framtiden!

Som Engagement Editor blir du en del av det redaktionella teamet och jobbar med samtliga våra konsumentvarumärken. Du ansvarar för att vårt innehåll engagerar våra läsare i alla kanaler, och för att vi finns där våra läsare rör sig. Kärnan i vår redaktionella verksamhet är att guida våra läsare inför köp av produkter och tjänster, men en annan viktig del är att underlätta för läsaren i nästa steg – att hitta rätt produkt till rätt pris vid rätt tillfälle. Våra samarbeten med partners inom e-handel är en viktig service för våra läsare samtidigt som det blir en allt viktigare del av vår affärsmodell online. I rollen som Engagement Editor är det ditt ansvar att se till att vi erbjuder relevant innehåll inom ämnen som engagerar, och som vår marknadsavdelning sedan kan optimera för olika former av samarbeten.

Ansvar för våra sociala kanaler är också en del av jobbet och det handlar både om närvaro där våra läsare finns, och om att använda Facebook, Twitter, Youtube och andra nätverk för att hitta nya läsare som vi vill nå ut till. Du blir även en viktig del i vårt redaktionella planeringsarbete, och du kommer att producera en hel del innehåll själv.

Övergripande arbetsuppgifter:
Ansvara för att vårt innehåll på sajterna är relevant och optimerat för samarbeten med prisjämförelsesajter och andra partners.
Beställa och producera innehåll som engagerar våra läsare i alla kanaler.

Hitta nya sätt att optimera befintligt material för ökat läsarengagemang och bättre integration med tjänster som våra partners erbjuder.
Ansvar för våra sociala kanaler.

Vi söker dig som…
…har ett brinnande teknikintresse och god kännedom om vårt bevakningsområde.
…är nyfiken på att jobba med modern och datadriven journalistik, med relevanta verktyg.

…är snabb på att producera redaktionellt innehåll av hög kvalitet, med god fingertoppskänsla över vilken typ av innehåll som engagerar läsare.

…har förståelse för hur affärsmodellen online ser ut idag och är intresserad av att vara med och utveckla den för framtiden.
…har goda kunskaper om att arbeta trafikdrivande och varumärkesbyggande i sociala medier.
…är strukturerad, noggrann och stresstålig.

Du bör ha dokumenterad erfarenhet av att producera engagerande redaktionellt innehåll av hög kvalitet, och god kunskap om sociala medier.

Tjänsten är på heltid och tillsvidare. Vi tillämpar provanställning enligt Journalistavtalet.
Tillträde: Omgående

Vill du veta mer om tjänsten - kontakta chefredaktör Mikael Lindkvist, 08-453 63 51, mikael.lindkvist@idg.se
För fackliga frågor – kontakta Helle Kierkegaard, 08-453 60 21, helle.kierkegaard@idg.se

Skicka din ansökan tillsammans med CV till mikael.lindkvist@idg.se,     intervjuer kommer att ske löpande. Märk ansökan "Engagement Editor".

Liknande jobb

Liknande jobb