Ekobrottsmyndigheten söker Utredande IT-analytiker till Stockholm

Plats
Stockholm
Annonserat
den 7 april 2017
Stängs
den 26 april 2017
Ref:
EBM2017-324
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Ekobrottsmyndigheten är en specialistmyndighet som med fredade resurser arbetar med ekobrottsbekämpning från underrättelseuppslag till förhandling i domstol. Med gemensam ledning och styrning arbetar åklagare, poliser, civila utredare, administratörer och andra specialister med att förebygga, utreda och lagföra ekonomisk brottslighet. Vi arbetar teambaserat och har ett medarbetardrivet utvecklingsarbete.
 

Förundersökningsprocessen på Ekobrottsmyndigheten bedrivs i team där kammaråklagare, poliser, civila utredare och utredare med specialistkunskaper inom bl a revision och analys ingår.

Vi söker nu en IT-analytiker för medverkan i våra brottsutredningar. Arbetsuppgifterna består i huvudsak av att söka, finna och analysera digital information från beslag och andra tvångsmedel. Som analytiker utgör du länken mellan utredningsgruppen och IT-forensikerna, vars uppgift är att säkra elektronisk bevisning från beslagtagna datorer och andra datamedia.

Arbetsuppgifter:

 • Att bearbeta och analysera omfattande informationsmängder som inhämtas från olika källor, ofta i digital form.
 • Att delta i utredningsmöten och såväl skriftligen som muntligen redogöra för innehållet i undersökt datamedia för förundersökningsledare och utredningsgrupp
 • Ansvara för sammanställande av vad som påträffats i en form som är lämpad att ingå i förundersökningsprotokollet och användas i domstol.
 • Att aktivt bidra till metodutveckling och förbättrade arbetssätt.

I arbetsuppgifterna kan även ingå att vittna inför rätten om hur undersökningen gått till och vad som har påträffats. Du ska kunna uttrycka dig väl i tal och skrift så att du muntligen och skriftligen kan presentera resultatet av ditt arbete. Du bör även ha ett genuint intresse för utredningsarbete, teknisk analys och hög integritet.

Krav

 • Akademisk utbildning om minst 180hp/120p som vi bedömer relevant för tjänsten, eller motsvarande erfarenhet förvärvat på annat sätt.
 • Erfarenhet av att hantera stora mängder digitalt material och kunna presentera det på ett lättbegripligt sätt.
 • Erfarenhet av att inhämta material ur olika datamedia, t.ex. hårddiskar, mobiltelefoner etc.
 • Kunna uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska.

Meriterande

 • Certifiering eller utbildning om IT-forensiska verktyg, exempelvis Encase, FTK eller motsvarande, för såväl datorer som mobiltelefoner.
 • Arbetslivserfarenhet av att arbeta inom det datavetenskapliga området, gärna med inriktning mot IT-forensik.
 • Annan utbildning i IT-forensik.
 • Erfarenhet av databashantering, exempelvis i Ms-SQL eller liknande.

Vi söker dig som har ett genuint intresse för utredningsarbete och teknisk analys. Att arbeta som analytiker på Ekobrottsmyndigheten ställer krav på dig att ha hög integritet samtidigt som du har förmågan att på ett prestigelöst sätt samarbeta med andra yrkesgrupper och bidra till myndighetens gemensamma utveckling.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper och förmågor när vi rekryterar.

För att lyckas i din roll på Ekobrottsmyndigheten så vill och kan du arbeta i enlighet med myndighetens chefs- och medarbetarpolicy, EBM-modellen.

Tjänsten är en tillsvidareanställning, Sex månaders provanställning kan komma att tillämpas. Tillträde enligt överenskommelse.

Information om anställningen lämnas av kammarchef Gunilla Sandblom tfn 010-562 99 39 eller personalspecialist Per Björkman tfn 010-562 90 23. Fackliga företrädare är för SACO-S Jonatan Meyer tfn 010-562 93 78, för ST Robert Nuse tfn 010-562 90 56 och för Polisförbundet Lars-Åke Edlund tfn 010-562 91 24.

Välkommen med din ansökan senast 26 april 2016.

Liknande jobb

Liknande jobb