IT-chef

Rekryterare
FOI
Plats
Stockholm
Annonserat
den 12 maj 2017
Stängs
den 14 maj 2017
Ref:
Ref: FOI-2017-617
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Vi söker en IT-chef som gillar att arbeta både verksamhetsnära och strategiskt.

I rollen som IT-chef på FOI kommer du att ha ett helhetsansvar för utveckling, drift och förvaltning av infrastrukturen. Det ingår även förändringsarbete för ökad kvalitet och kostnadseffektivitet samt ledning av IT-projekt för hela myndigheten.  Viktigt är att kunna förstå behov på forskningssidan och konkretisera dem i faktiska IT-lösningar. Samverkan med forskningsverksamheten och olika enheter på avdelningen, t.ex. inom säkerhetsfrågor, utgör en central del i arbetet.

Som IT-chef ansvarar du för enhetens verksamhet, budget och arbetsmiljö. IT-enheten ingår i avdelningen Forskningsstöd, som förutom IT ansvarar för frågor inom, juridik, säkerhetsskydd, personal och kommunikation. IT-chefen ingår i Forskningsstöds ledningsgrupp. I ledningsgruppen bidrar du med kunskap kring generella frågor gällande FOI:s IT-verksamhet inom hela myndigheten.

IT-verksamheten består i dagsläget av 24 medarbetare. Medarbetarna är fördelade på tre orter varav merparten finns i Kista. Du rapporterar till avdelningschefen för Forskningsstöd.

Din profil

  • Flerårig erfarenhet som IT-chef, med personal- och budgetansvar
  • Erfarenhet av att leda en IT-verksamhet med styrning och genomförande av drift, IT-säkerhet, projektstyrning, IT-arkitektur, systemförvaltning och utveckling
  • Erfarenhet av att driva och utveckla IT-frågor med höga säkerhetskrav
  • Teknisk bakgrund i kombination med en utbildning inom IT, gärna akademisk
  • Erfarenhet från statlig verksamhet och kunskap om upphandling, avtal och leverantörsstyrning (LOU), ses som meriterande

För att lyckas i uppdraget ska du trivas i prestigelösa och krävande miljöer där fokus ligger på kärnverksamheten. Du har goda ledaregenskaper, är något av en problemlösare och har god samarbets- och kommunikationsförmåga. Du ska ha en god verksamhetsförståelse på såväl operativ som strategisk nivå, men också stor förmåga att se helhetsperspektiv.

För att trivas i denna tjänst förutsätter vi att du har ett stort intresse för ledarskap och medarbetarskap. Du har förmåga att ta tillvara allas potential, är engagerad och leder medarbetare mot goda resultat och gott samarbetsklimat. Vi kommer lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.

 

Vi erbjuder

På FOI drivs vi av att få bidra till samhällsnyttan genom att bedriva forskning inom försvar och säkerhet för våra uppdragsgivare. Här finns en inspirerande och kreativ miljö fylld av kompetens, nyfikenhet, mod och nytänkande.

FOI strävar efter mångfald, där medarbetarnas bakgrund, erfarenheter, kunskaper och personlighet berikar verksamheten. Vi arbetar medvetet för att vår arbetsplats ska ha en god arbetsmiljö och vara jämställd. Vi underlättar för våra medarbetare och chefer att kombinera arbetet med föräldraskap.

Vårt kontor är beläget i Kista med bra kommunikationer och ett stort utbud av service och handel. Resor till våra olika verksamhetsorter i Linköping, Umeå och Grindsjön förekommer.  

Har vi fångat ditt intresse?

För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta avdelningschef Susanne Moberg eller personalchef Stina Höglund. Fackliga företrädare är Fredrik Ringblom (Saco-S) och Krister Söderberg (OFR/S – ST). Samtliga nås via FOI:s växel på 08-55 50 30 00.

Välkommen med Din ansökan i form av CV och personligt brev via ansökningsknappen nedan senast den 14 maj 2017. Ref: FOI-2017-617

 

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19 § säkerhetsskyddslagen. Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

 

FOI, Totalförsvarets forskningsinstitut, är ett av Europas främsta institut för tillämpad forskning inom försvar och säkerhet. FOI är en myndighet under Försvarsdepartementet och vi har till uppgift att bedriva forskning, metod- och teknikutveckling samt utredningsarbete för totalförsvaret och till stöd för nedrustning, icke-spridning och internationell säkerhet. Verksamheten bedrivs på uppdrag av i första hand Regeringskansliet, Försvarsmakten, Försvarets materielverk (FMV) och Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB). På FOI är vi ca 930 anställda varav ca 770 arbetar direkt med forskning och utveckling. Våra kompetenser spänner över hela fältet från naturvetenskap och teknik till samhälls- och statsvetenskap.

 

Liknande jobb

Liknande jobb