Javautvecklare

Plats
Oslo, Norge (NO)
Annonserat
den 5 maj 2017
Stängs
den 10 maj 2017
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Varför jobba i Oslo från hösten, i en av Norges ledande Javamiljöer? Hear us out!

Är du sugen på ny miljö och ny plats – men med ordning och reda, internationell miljö och väldigt spännande kunder. Vi bjuder på sällan upplevd teamkultur och en arbetsgivare som satsar på vass kompetens, ständig utveckling och en mycket bra social miljö – centralt i Oslo! Inte undra på att vi redan har svenska specialister på plats, nu vill vi ha flera.

I Capgemini arbetar erfarna, duktiga Java-konsulter och entusiastiska, vetgiriga juniorer. Hos oss arbetar du med skräddarsydda Java-lösningar, som antingen byggs från grunden, eller med utgångspunkt i en plattform eller produkter (AWS, applikationsservrar m.fl.). Du har möjlighet att arbeta med backend, frontend eller bägge delar. Vi har fokus på Continuous Delivery, AWS Cloud, Pivotal Cloud Foundry och Open Shift-plattformen, integrationer baserat på REST, säkerhet, Scala, React, AngularJS, Node.js m.m.

Du bygger vidare på din tekniska kompetens genom att specialisera dig inom olika områden, såsom arkitektur, cloud, säkerhet, projektledning, robotics, kognitiv analys etc. Vi arbetar kontinuerligt för att just du ska få rätt resurser och verktyg för att lyfta.

Som seniorkonsult hos oss coachar du kollegor och är i fronten av att utforska ny teknologi och nya metoder. I tillägg utforskar du affärsmöjligheter genom utveckling av proof of concepts, ofta på grund av internationella framgångshistorier levererade av Capgemini globalt eller nationellt. Kanske brinner du för en idé och önskar att realisera den?

Capgemini är stort multinationellt företag vilket ger dig tillgång till expertis, delad kunskap och väl beprövade metoder. Vår kultur banar väg för individuella initiativ, möjlighet att påverka lösningar och utforska affärsmöjligheter.

Vi arbetar efter principer som continuous delivery, automatisering, hög leveranshastighet, standardiserade gränssnitt, skalbarhet, samt microservices- och container-baserad arkitektur. Du kommer kunna arbeta både med komponenter som är «open source» och lösningar som baserar sig på PaaS-teknologi (oberoende av om det körs i molnet eller in-house). Hos oss lär du dig digitala plattformar, distribuerade system och applikationer baserat på principer i «The Twelve-Factor App». Agil utveckling är central i allt vi gör hos Capgemini.

Varför ska du bli en del av vår Java-miljö?

 • Hos oss blir du del av en härlig miljö som delar kunskap och erfarenhet och får möjlighet att arbeta i olika branscher. Vi är stora, vilket betyder möjligheter, och vi har samtidigt rum för individuella initiativ. Har du en god idé kan den realiseras hos oss!
 • Du blir en del av både Norges största IT-projekt och mindre uppdrag/projekt. Vi ansvarar för utvecklingen av många av de stora, samhällskritiska och framtidslösningarna både i offentlig och privat sektor.
 • Du har möjlighet att arbeta internationellt, on-site eller som del av leveranser över landsgränser.
 • Det finns få andra miljöer i Norge som ger så goda möjligheter för att utveckla din kompetens som det Capgemini erbjuder. Vi har ett aktivt område där du både kan fördjupa dig ytterligare i programmering, i tillägg till att skaffa dig färdigheter i robotics, säkerhet, UX, arkitektur med mer.
 • Tillsammans sätter vi upp en karriärplan för dig. Vi erbjuder påfyll av kunskap på flera arenor. Det finns flera kunskapsgrupper och ett stort och varierat internt kursutbud. Du kan utveckla din kompetens och möta kollegor i en internationell miljö på bl.a. Capgemini University Les Fontaines – vårt globala kurscenter som ligger på ett slott utanför Paris. Värdesätter du konferenser eller liknande evenemang, så finns det också med på listan!
 • Du blir en del av ett företag med grundvärden som våra anställda dessutom menar att vi efterlever; en organisation som har lyckats skapa en gemensamhet som påverkar individen positivt, där det finns möjlighet att höras och att komma med nya idéer, som i sin tur blir till nya projekt och affärsmöjligheter.
 • Du blir del av ett företag som består av både juniorer och seniorer med en större andel kvinnor än de flesta andra företagen samma bransch.
 • Vi har flera idrottslag och ett stort antal sociala aktiviteter du kan vara med på. Vi har också 5 fjällstugor som våra anställda kan använda i bl.a. Hemsedal, Trysil och Hafjell.
 • Vi erbjuder konkurrenskraftig lön i tillägg till reseförsäkring, goda pensionsförmåner, invaliditetsförsäkring, olycksförsäkring, sjukdomsförsäkring, grupplivförsäkring och yrkesskadeförsäkring. Vi har också bra villkor för dig som har föräldraledighet, samt möjlighet till gratis hälsokontroller.

Vem söker vi?

 • Du bör ha minst 3 års erfarenhet med systemutveckling i Java. Bakgrund från andra JVM-baserade språk är meriterande, så som Scala, Groovy eller motsvarande.
 • Du har erfarenhet från backend-, integration-, och / eller frontend-utveckling.
 • Goda kunskaper på svenska och/eller norska (muntligt och skriftligt).
 • Du har minst 3 års högskoleutbildning.
 • Du vet vad du vill och arbetar för att nå dina mål samtidig som du är ödmjuk och flexibel. Du brinner för ditt område, gillar att testa nya saker och att dela kunskap med andra.

Låter det intressant?

Välkommen att skicka in din ansökan med CV till oss. Efter sista ansökningsdag planerar vi att snabbt genomföra förstaintervjuer på plats i Stockholm, Göteborg och Örebro. Därefter bjuder vi på en intervjuresa till oss i Oslo. Din dialog med oss hanteras såklart konfidentiellt.

Vill du veta mer? Ta gärna kontakt med Anders Nordin, Software Engineer Lead på telefon +47 46 30 99 91. Du ansöker direkt via http://jobb.capgemini.no/#!/categories/Java_sverige eller e-post: jobb.no@capgemini.com.

Är du inte på jakt efter ett nytt jobb, men blev nyfiken? Ta kontakt med Robin Heby, Talent Acquisition Specialist, på telefon +47 922 59 746 eller epost robin.heby@capgemini.com.

Om arbetsgivaren

Capgemini är ett av världens största IT-konsultföretag med över 190000 anställda globalt. I Norge är vi runt 1100 konsulter som jobbar med flera olika intressanta uppdrag inom sektorer som olja & gas, offentlig, telekom och bank & finans. Vi har kontor i Oslo, Bergen, Stavanger och Fredrikstad. Capgemini är representerat i mer än 40 länder och omsatte för 11,9 milliarder euro i 2015.