Jönköping University söker Systemadministratör

Plats
Jönköping
Annonserat
den 11 april 2017
Stängs
den 24 april 2017
Ref:
2017/1383-221
Kategori
Drift & System
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Högskoleservice Jönköping University är en stiftelsehögskola med tydligt profilerad verksamhet som präglas av internationalisering, entreprenörsanda och samverkan med näringsliv och offentliga verksamheter. Högskolan är organiserad som en koncern, med en stiftelse som moderorganisation och sex helägda dotterbolag. Utbildning och forskning bedrivs vid fyra fackhögskolor. Högskolan har ca 10 000 studenter, ca 800 anställda och omsätter ca 800 mnkr.

Högskoleservice är högskolans servicebolag och ett av sex dotterbolag inom stiftelsen. Inom Högskoleservice finns avdelningarna IT-service, HR och verksamhetsutveckling, bibliotek, marknad, ekonomi, campusservice samt utbildningsstöd och internationella relationer

 

Beskrivning

Till avdelningen Utbildningsstöd och internationella relationer söker vi nu en systemadministratör. 

Avdelningen för Utbildningsstöd och internationella relationer ansvarar för antagning, examen, studieadministrativa system, studie- och karriärvägledning, studenthälsan, utbildningsadministration och internationella relationer vid högskolan i Jönköping.

Arbetsuppgifter

I rollen som systemadministratör ingår till en början att, tillsammans med kollegorna i schema- och tentamensgruppen respektive systemförvaltare, arbeta fram rutiner, processer och arbetssätt som möjliggör införandet och driften av JU: s nya system för digital tentamen.

Höstterminen 2018 förväntas införandet av digital tentamen att vara genomfört och projektet att övergå till förvaltning. Rollen som systemadministratör innebär efter genomförandet, att säkerställa att digital tentamen går att genomföra; att tentamen finns att tillgå, att studenten kan anmäla sig, att läraren/-arna erhåller tentamen att rätta, att resultaten går att rapportera in, hantering av utlåning av datorer, att lärare som behöver erhåller stöd, att lösa fel som uppstår tillsammans med systemansvarig, att förbereda tentamensvärdar, att färdigställa tentamenssalar mm.

I arbetet ingår att delta i och lära sig nuvarande tentamensprocess, inklusive arbetet med papperstentor. Det ingår även att stödja systemansvarig i utbildning av lärare, kollegor, systemförvaltning, drift och utveckling gällande upphandlat system, framtagande av policy, processkartor, checklistor mm.

Tjänsten innebär ett nära samarbete med kollegor som arbetar med tentamensschema och schemaläggning.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har, vad vi bedömer, som lämplig utbildning på lägst kandidatnivå. Alternativt har du, vad vi bedömer som lämplig, mångårig administrativ erfarenhet i kombination med goda kunskaper inom digitalisering. Utbildning inom digitalisering, IT-pedagogik mm är meriterande.

Erfarenhet av att ha arbetat med digitala verktyg tillsammans med lärare och studenter/elever är meriterande. Vi ser även administrativ erfarenhet, i kombination med intresse för och erfarenhet av digitalisering, som meriterande.

Tjänsten innebär möten med nationella och internationella studenter respektive personal, vilket ställer krav på mycket god skriftlig och kommunikativ förmåga i såväl svenska som engelska.

Du som söker är utåtriktad och kommunikativ samt har en god samarbetsförmåga. Du har förmågan att arbeta självständigt, är flexibel och trivs med en varierad arbetsbelastning. Vi ser också att du är noggrann, analytisk och tydlig.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Villkor

LÖN

Högskolan tillämpar individuell lönesättning, ange därför löneanspråk.

INFORMATION

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid. Provanställning tillämpas normalt. Tillträde 2017-06-01 eller efter överenskommelse.

Upplysningar om tjänsten lämnas av Åsa Eriksson, avdelningschef, på telefon 036-10 11 34, alternativt Daniel Lundqvist, samordnare schema och tentamen, som nås på telefon 036-10 15 37. Du kan även kontakta våra fackliga företrädare Olle Thegeby (SACO) och Tomas Axelsson (OFR/ST). Båda nås via vår telefonväxel på 036-10 10 00.

Välkommen med din ansökan tillsammans med en meritförteckning senast 2017-04-24. I denna rekrytering tillämpar vi löpande urval, så skicka in din ansökan redan idag!

Kontakt

Åsa Eriksson, 036-101134
Daniel Lundqvist, 036-10 15 37

Facklig företrädare

Olle Thegeby, SACO, 036-10 10 36
Thomas Axelsson, ST, 036-10 10 76

Sista ansökningsdag 2017-04-24.