GIS-utvecklare

Plats
Hudiksvall, Gävleborg
Annonserat
den 12 april 2017
Stängs
den 30 april 2017
Ref:
A673288
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Arbetsplatsbeskrivning

Mitt i Sverige, efter hälsingekusten, ligger Hudiksvalls kommun. Från Stockholm till Hudiksvall med snabbtåg är restiden 2,5 timmar och både Sundsvall och Gävle ligger inom drygt en timmes restid med tåg. Här bor ca 37 000 människor, varav 16 000 i Hudiksvalls tätort som för övrigt är en av Norrlands allra äldsta städer med en bevarad fiskarstad i centrum.

Vi söker nu efter en GIS-utvecklare som vill vara med och utveckla samhällstjänster av högsta kvalitet. Har Du förmåga att hitta kreativa lösningar för distribution och spridning av geodata? Vill Du vara med att utveckla kommunens framtida GIS och e-tjänster? Då hoppas vi kunna erbjuda dig en stimulerande tjänst i en kommun där mycket händer just nu.

Tjänsten är placerad på mätningssektionen som är organiserad under tekniska förvaltningen. Mätningssektionen ansvarar bland annat för mätningsuppdrag, kartproduktion samt kommunens GIS. Vi har för närvarande 7 tjänster på mätningssektionen: en sektionschef, tre mätningsingenjörer, en mätningstekniker, en karttekniker samt en GIS-ingenjör.


Arbetsbeskrivning

Du kommer främst att arbeta med utveckling och driften av kommunens GIS. Stort fokus kommer att ligga på utveckling av webbkartor och e-tjänster. Du kommer också delta i vårt arbete med att utveckla rutiner för effektiv förvaltning av geodata som en del i den utveckling som sker mot Nationell geodatastrategi, Svensk geoprocess och Digitalt först – för en smartare samhällsbyggnadsprocess.


Kvalifikationer

Vi söker dig som har erfarenhet av programmering och databaser. Som har metodkunskap gällande utvecklingsprojekt inom IT. Det är meriterande om du har erfarenhet av JavaScript, OpenLayers, FME och produkter från ESRI. Vi tror att du har akademisk utbildning inom IT eller GIS, alternativt motsvarande erfarenhet.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper. Du är en person som gillar att lösa problem. Du är kreativ och har lätt för att kommunicera och samarbeta med andra.


Ansökan

Ansök senast: 2017-04-30

Referensnummer: A673288


Kontakt 

Fredrik Ekberg Sektionschef
0650-193 14
fredrik.ekberg@hudiksvall.se

Facklig företrädare

Kim Jutterström Vision
076 - 788 00 86
kim.jutterstrom@hudiksvall.se


Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Hudiksvalls kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Läs mer om Hudiksvalls kommun på vår hemsida www.hudiksvall.se.

Varmt välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har Hudiksvalls kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vill du veta var vi finns?
Se arbetsplatsen på karta här.