Datacenterspecialister

Plats
Luleå, Norrbotten
Annonserat
den 13 april 2017
Stängs
den 7 maj 2017
Ref:
193716
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Länsteknik är en länsorganisation inom Region Norrbotten med uppdrag att förvalta och utveckla infrastruktur, utrustning och verksamhetssystem inom IT och Medicinsk Teknik (MT). En av Länstekniks viktigaste uppgifter är att stödja övriga verksamheter med effektiva och patientsäkra IT- och MT stöd. Länsteknik arbetar enligt en matrisorganisation där personalansvar och verksamhetsansvar är uppdelat mellan Kompetenscentrum och de olika verksamhetsområdena; Infrastruktur, Vårdsystem, Administrativa system, Medicinsk teknik och Teknikakuten. Länsteknik har cirka 160 medarbetare i länet, där de största arbetsplatserna är Midgårdsvägen och Sunderby sjukhus.

Arbetsuppgifter  

Är Du redan en etablerad datacenterspecialist, eller brinner för att utvecklas inom området, så har Du nu möjlighet att få jobba med att utveckla en av Norrbottens största och häftigaste IT-miljöer. Våra IT-system är i de flesta fall verksamhetskritiska och i vissa fall livskritiska. De används dygnet runt alla dagar på året.

Vi söker nu specialister inom områdena:
- Server/Storage
- Serveroperativsystem
- Databasteknik
- Systemövervakningsverktyg
- Backup/Restore
- Nätverksteknik
- IT-säkerhet
- Molntjänster (IaaS/PaaS)  

Din bakgrund  

Det är omöjligt att vara specialist på allt – därför söker vi flera nya medarbetare och beroende på vilka kompetenser just Du som söker har formar vi laget så att vi har rätt spelare på alla positioner.   Vi ser helst att Du har en Data Ingenjör utbildning i grunden eller har skaffat dig motsvarande kunskap på annat sätt. Du behärskar svenska och engelska i tal och skrift. Hos oss är det viktigt att vara självgående och kunna arbeta både självständigt och i samarbete med andra. Service  och prestigelöshet är en självklarhet, och det är även viktigt att ha en problemlösande förmåga. Om Du dessutom har erfarenhet av att jobba i stora komplexa verksamhetskritiska IT-miljöer så är det meriterande.   Känner Du att det vi söker passar in på just Dig så blir vi glada om Du väljer att skicka in en ansökan. Dina nya kollegor väntar på Dig i våra nyrenoverade moderna lokaler i Luleå.   Anställningsfakta   Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med placering Midgårdsvägen, Luleå. Individuell lön tillämpas. Resor i tjänsten förekommer, B-körkort är ett krav. Tillträde enligt ö k.

Varje medarbetare anställs på Länstekniks kompetenscentrum med resurskontrakt mot olika uppdrag, där även tidrapportering är en självklar del. Uppdragen fördelas löpande ut på olika medarbetare. Det finns inga avdelningsgränser och kompetensgränser utan det är verksamhetens behov som styr resursfördelningen.

Vill du veta mer?

Stefan Lundström
Verksamhetschef IT-Infrastruktur
0920-28 27 67 stefan.lundstrom@nll.se

Mona Morin
Kompetenschef
0920-28 48 40 mona.morin@nll.se

Fackliga företrädare

Niclas Lindqvist
Jusek
0920-28 42 12

Per-Eric Simma
Sveriges Ingenjörer
0920-28 32 71  

Ulf Martinsson
Vision ulf.martinsson@edu.nll.se  

Sista ansökningsdag är den: 2017-05-07.


Sunderby sjukhus
Sunderby sjukhus är länssjukhus med specialistfunktioner men också närsjukhus för Luleå och Boden. Här bedrivs både akut och planerad verksamhet inom alla specialistområden utom thorax- och neurokirurgi. Sjukhuset har 2 500 anställda och 400 vårdplatser. Sjukhuset har läkarutbildning från termin sex till elva.

Region Norrbotten
Norrbotten är i stark utveckling, både ekonomiskt och kulturellt. Här finns kraftfulla, varma människor, omtanke och samhällsservice, städer och vildmark. Norrbotten erbjuder goda möjligheter till balans mellan arbete och fritid.

Region Norrbotten är länets största arbetsgivare. Som anställd i Region Norrbotten får du arbeta i en stimulerande miljö där du kan vara med och påverka och göra skillnad för en bättre hälsa i länet. Vi erbjuder bra anställningsvillkor med bland annat flexibel arbetstid, friskvårdsbidrag och tillägg till föräldraförsäkringen. Region Norrbotten bidrar även med kompetensutveckling i ledarutvecklingsprogram, kurser, föreläsningar, mentorskap, nätverk och forskningsprojekt. Region Norrbotten har fem sjukhus, 33 hälsocentraler och är bland de ledande i Sverige inom e-hälsa.

Liknande jobb

Liknande jobb