Polismyndigheten

Systemspecialist

Rekryterare
Polismyndigheten
Plats
Stockholm
Annonserat
den 13 april 2017
Stängs
den 24 april 2017
Ref:
C12703/2017
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Polismyndigheten söker en Systemspecialist Loggning till IT-avdelningen med placering i Stockholm.


Arbetsuppgifter

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är att förvalta och säkerhetsställa drift av Polisens central loggningsmiljö, i kombination med logganalysarbete. Mer konkret så innefattar arbetet översyn och förvaltning över existerande infrastruktur kopplad till den centrala säkerhetsloggen. Det innefattar befintliga och nya anslutningar, översyn gällande livscykelhantering, hantera incidenter som uppkommer i den dagliga driften, ansvara för uppgraderingar och förändringar i vår miljö samt tillsammans med gruppen säkerhetsställa att vi utvecklar vår miljö i rätt riktning baserat på omvärldsanalys och behov inom myndigheten. Du kommer arbeta med utformning och utveckling av rapporter, övervakningsregler och larm i vårt logganalysverktyg, detta för att bistå utredningar inom Polisen. Du kommer att skriva egna conncectorer (agenter) för inhämtning av logg med hjälp av logghanteringverktyget samt sätta upp regler för övervakning baserade på loggbeställningar och den gällande policyn och regelverken. Du kommer att genomföra logganalyser baserat på korrelering av loggdata som genererats av olika källor. I dina arbetsuppgifter ingår också vägledning i form av att bistå med stöd mot andra förvaltningar och systemutvecklingsprojekt i frågor som rör loggning i Polisens applikationer, operativsystem, databashanterare och komponenter. Du kommer arbeta med kravställning i frågor som omfattar insamling, arkivering och analys av loggdata. Samt beskriva och uppdatera de loggenererande IT-systemens tekniska administrativa miljö.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:

 • Högskoleutbildning eller motsvarande förvärvad erfarenhet inom IT
 • Har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift
 • Goda kunskaper loggning inom något av följande områden; infrastruktur, applikationer, operativsystem och databashanterare.
 • Goda kunskaper om Windows, Linux och databashanterare.
 • Goda kunskaper inom området IT-säkerhet.
 • Kunskap om SIEM-verktyg.

Meriterande

Det är meriterande om du har:

 • Erfarenheter av logganalyser inom högsäkerhetsorganisationer.
 • Kunskap om Polisens infrastruktur och arkitektur.
 • Erfarenhet av att jobba agilt.
 • Vi ser gärna att du har erfarenhet av att jobba i statlig verksamhet
 • Grundläggande programmeringskunskaper.
 • Grundläggande kunskaper i reguljära uttryck (Regex).

Personliga egenskaper

Personliga egenskaper är ofta lika viktigt som teknisk kompetens för en grupps utveckling och dynamik. Vi ser att du som söker har en positiv inställning till människor och arbete, är engagerad och pålitlig. Du har ordningssinne, samt ett strukturerat och effektivt arbetssätt. Du tycker om att lära dig nya saker och vill gärna dela med dig av vad du kan till andra. Du tycker om att lösa problem, är flexibel och ser möjligheter. Du har god samarbetsförmåga, är ansvarstagande, noggrann och ser till helheten. Du kan arbeta självständigt och ta egna initiativ och att ge en god service är för dig en självklarhet. Vi ser gärna att du har ett stort intresse för IT-säkerhet.

Vi kommer att lägga mycket stor vikt vid personlig lämplighet då arbetet innebär många kontakter inom myndigheten.

Beskrivning av arbetsplatsen

CSL är Polisens Centrala SäkerhetsLogg, en central säkerhetsfunktion för insamling, arkivering och analys av loggdata. Vår uppgift är att förvalta och utveckla denna miljö utifrån omvärldsanalys och myndighetens behov. Rollen innefattar drift och förvaltning av Polisens Centrala SäkerhetsLogg, arbete som innebär att säkerhetsställa så att anslutna loggkällor fungerar och anpassas utifrån säkerhetsmässiga behov. Vidare så täcker även vårt ansvar hantering och förvaltning av själva driftsmiljön, vilket innefattar arbete för att säkerhetsställa att livscykelhantering, uppgradering, utveckling av vår miljö hanteras och skapar en långsiktig strategi. Utöver de mer tekniska åtaganden så innefattar även vårt ansvar att tillhandhålla analys av den logg som hanteras. Konceptet kring CSL innebär att logganalysen sker på den samlade åtkomsten till Polisens information oavsett om användaren är en slutanvändare, system- eller databasadministratör. Det är logganalytikerns uppgift att skriva dessa regler samt hantera utfallen av aktiverade regler.

En systemspecialist inom loggning förväntas ha en teknisk bakgrund och en analytisk förmåga och ha en god förståelse för hur loggning sker inom infrastruktur, applikationer, operativsystem och databashanterare. Viktigt att det finns intresse att hantera såväl analysarbete inom logg som att bidra i det tekniska förvaltningsarbetet. På grund av den omfattande informationstillgången och informationens art är det av vikt att den sökande är en person med stark integritet.

Vill du veta mer? Du är välkommen att kontakta Kim Björk tfn 010-563 72 86.

Facklig information lämnas av: Kent Svärd, SACO, tfn 010-56 34 211; Sofia Ask, Polisförbundet, tfn 010-56 38710; Johan Gertz, Fackförbundet ST, tfn 010 5677092; Karna Tillheden, Seko Polisen, tfn 010-56 16 627.

Övrig information:

Arbetstid: Dagtid (flextid tillämpas)

Tillträde: Enligt överenskommelse

Anställningen kräver svenskt medborgarskap.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet, säkerhetsprövning, med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen, kommer genomföras före anställningen.                

Ansökan

Genom din ansökan samtycker du till att dina personuppgifter behandlas och sparas enligt personuppgiftslagen. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen. Har du skyddad identitet eller annan information som du själv bedömer som olämplig att lämna ut; Registrera dig inte i systemet utan ta istället kontakt med ansvarig HR-konsult: Emmy Angeklint, tfn 070-360 44 81.

Ansök senast den 24 april!  Ref: C12703/2017.


Polismyndigheten

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med cirka 29500 medarbetare. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

Vi undanber oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.

Varmt välkommen med din ansökan!

https://recruit.visma.com/Public/Apply.aspx?guidAssignment=83235903-3475-4597-8d2b-59948ac2afc4

Liknande jobb

Liknande jobb