Scania IT

Citrix-tekniker till Scania IT

Rekryterare
Scania IT
Plats
Södertälje
Annonserat
den 13 april 2017
Stängs
den 2 maj 2017
Kategori
Övriga it-jobb
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid
Gruppen Virtual Workspace ansvarar för Scanias Citrix-miljöer Windows Terminal Server (WTS) och Virtual Desktop Infrastructure (VDI) och tillhandahåller därmed möjligheten att arbeta med Scanias information och applikationer på ett säkert även utanför kontoret. Vi utvecklar, driftar, underhåller och supportar plattformen för Scania globalt och har en stadigt växande mängd användare med nya önskemål och utmaningar.

Vi söker nu en erfaren Citrix-tekniker som vill vara med i det arbetet.
Som tekniker hos oss kommer du att ingå i ett team bestående av Citrix-tekniker, Tekniskt ansvarig, Tjänsteansvarig samt Maintenance Manager. Du blir del av ett team som jobbar nära varandra och med en öppen dialog för att möta våra kunders och användares behov.


Dina arbetsuppgifter
Arbetsuppgifterna är varierande men består huvudsakligen av att:
  • drifta Scanias globala Citrix-plattform
  • utföra support- och incidenthantering
  • vara del i det förebyggande arbetet; change request och release-hantering
  • delta i utveckling av nya lösningar såväl som anpassning av befintliga WTS- och VDI-tjänster med fokus på prestanda, tillgänglighet och kundnöjdhet för att möta Scanias olika behov; så som marknad, shopfloor och industrial 
I rollen ingår idag beredskap med rullande 5-veckorsschema.

Din profil
Du drivs av att hitta lösningar på problem, såväl kund- och användarrelaterade som produktspecifika och trivs att arbeta operativt, såväl självständigt som i teamet. Du delar med dig av kunskap och idéer på ett prestigelöst sätt. Som person är du noggrann, systematisk och analytisk. Du förstår behovet av kundanpassade lösningar samtidigt som du agerar enligt best practice, standardiserade arbetssätt och rådande IT-säkerhetstekniska krav.

Du har:
  • djup såväl som bred teknisk kunskap och erfarenhet av att jobba med Citrix-produkter så som XenDesktop/XenApp, gärna från komplexa/större IT-miljöer
  • bred teknisk IT-kompetens (PowerShell script mm)
  • erfarenhet av arbete inom level 2-3 support och incident/problem samt change-processer
  • kunskap om och erfarenhet av NetScaler är meriterande
  • erfarenhet av att arbeta agilt, t ex enligt Kanban eller Scrum 
Du kommunicerar och skriver obehindrat på såväl svenska som engelska.
 
Vi erbjuder
Kontinuerlig kompetensutveckling och omvärldsbevakning är viktigt för funktionen och en naturlig del av jobbet hos oss.
 
Som anställd på Scania erbjuder vi förutom karriär- och utvecklingsmöjligheter andra förmåner som exempelvis personalbil, resultatbonus, tjänstepension, flexibel arbetstid, lunch till reducerat pris och mycket mer. Bor du i Stockholm erbjuder vi direktbuss mellan Stockholm och Södertälje med Scania Job Express.

 
Ytterligare information
För ytterligare information kontakta Jenny Holmqvist (Gruppchef End User Productivity - Virtual Workspace), 08-553 817 54 eller Mikael Tammi (Scania Rekryteringscenter), 08-553 711 74.
 
Ansökan
Ansökan ska innehålla personligt brev och CV.
Urval sker löpande under ansökningstiden.


Gör din ansökan via http://www.scania.com/group/en/available-positions/ för att vi ska få korrekta uppgifter. I de fall det uppstår problem med att registrera din ansökan på scania.com så kan du maila din ansökan till kandidatbokning@scania.com
OBS! Ange Scanias Job Id 20170753 i ämnesraden. Bifoga ditt CV, personligt brev samt relevanta betygskopior. Vi behöver också ditt fullständiga namn, adress, e-post och mobilnummer för att kunna registrera din ansökan. Ofullständiga mailansökningar kommer vi ej kunna hantera.

Liknande jobb

Liknande jobb