Scania IT

Informationscentrerad lösningsarkitekt till Scania IT

Rekryterare
Scania IT
Plats
Södertälje
Annonserat
den 17 juli 2017
Stängs
den 28 augusti 2017
Kategori
Övriga it-jobb
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid
Scania står inför en mycket spännande förändring som innebär en resa mot att vara en tjänsteleverantör av transportlösningar. I den här resan är vår sammanlagda information, inklusive informationen från våra 230 000 uppkopplade fordon, ett mycket centralt område. Scanias förmåga att skapa värde av vår information är en överlevnadsfråga. En av förutsättningarna för den här resan är att vi gör vår information tillgänglig för operativ användning genom att ta fram standardiserade gränssnitt (API’er/SOA-tjänster) för åtkomst till informationen.

Inom gruppen, Information Management, arbetar vi för att göra Scanias affärsinformation tillgänglig, beskriven, förståelig, governerad och med rätt kvalitet. Vi som arbetar inom Information Management behöver nu stärka vår grupp med en informationscentrerad lösningsarkitekt som kan hjälpa oss att ta fram rätt underlag för operativ tillgång till våra strategiska informationsentiteter.

Arbetsuppgifter
  • Du kommer huvudsakligen att ansvara för att analysera våra strategiska informationsentiteter med syfte att ta fram underlag för realisering av strategiska gränssnitt.
  • I arbetet kommer du att få en mycket gedigen kunskap om vår information, dess källor och hur den flödar mellan våra applikationer.
Rollen som lösningsarkitekt på Scania innebär alltid nya utmaningar!

Inom gruppen är samarbete och möjlighet att kunna hjälpa varandra viktigt. Av den anledningen tillkommer några närliggande arbetsuppgifter (t.ex. Informationsmodellering och informationskartläggning).

Din profil
Som lösningsarkitekt har du:
  • Goda kunskaper i  SOA och tjänstearkitektur
  • Kunskaper i  lösningsarkitektur
  • God kunskap i XML och modellering av tjänster
  • Förmåga till helhetssyn, samt kunna föreslå och göra bedömningar av olika lösningsalternativ
  • Bra kommunikationsförmåga och van att arbeta i team
  • Övergripande verksamhetskompetens om tillverkande företag
  • Goda kunskaper i engelska, såväl muntligen som skriftligen
Vi erbjuder
Som anställd på Scania erbjuder vi förutom karriär- och utvecklingsmöjligheter andra förmåner som exempelvis personalbil, resultatbonus, tjänstepension, flexibel arbetstid, lunch till reducerat pris och mycket mer. Bor du i Stockholm erbjuder vi direktbuss mellan Stockholm och Södertälje med Scania Job Express.

Ytterligare information
För att få veta mer om tjänsten kontakta Sara Hasselgren, Rekryteringscenter, 08-553 519 33 eller Helen Nordquist, gruppchef, 08-553 853 22.
 
Ansökan
Din ansökan skall innehålla CV, personligt brev samt betygskopior.

Gör din ansökan via http://www.scania.com/group/en/available-positions/ för att vi ska få korrekta uppgifter. I de fall det uppstår problem med att registrera din ansökan på scania.com så kan du maila din ansökan till kandidatbokning@scania.com OBS! Ange Scanias Job Id 20171772 i ämnesraden. Bifoga ditt CV, personligt brev samt relevanta betygskopior. Vi behöver också ditt fullständiga namn, adress, e-post och mobilnummer för att kunna registrera din ansökan. Ofullständiga mailansökningar kommer vi ej kunna hantera.

Liknande jobb

Liknande jobb