Utvecklare trafikteknik till Skånetrafiken i Hässleholm

Rekryterare
Region Skåne
Plats
Hässleholm
Annonserat
den 18 april 2017
Stängs
den 14 maj 2017
Ref:
A673283
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Arbetsplatsbeskrivning

Gör skillnad. Varje dag.

Avdelning Teknik & System på Skånetrafiken i Hässleholm förvaltar och utvecklar de system och den teknik som används av verksamheten för att planera, genomföra och följa upp de trafikuppdrag som bedrivs.

Enheten Teknik är en av avdelningens enheter vars primära uppgift är att ta fram och förvalta tekniska lösningar för trafikinformation och presentation samt försäljnings- och fordonsteknik.

Vi söker nu två kollegor till vårt team!


Arbetsbeskrivning

Älskar du teknik och är den som tänker nytt? Har du en bakgrund inom IT? Lockas du av att arbeta i en värderingsstyrd organisation med ett starkt varumärke? I så fall kan du vara den vi söker.

Skånetrafikens trafiksystem hanterar planering, presentation, försäljning och uppföljning av trafiken. Dessa system behöver kontinuerligt uppdateras i samband med tidtabellsskiften och andra utvecklingsinitiativ. I din roll som utvecklare kommer du att fokusera på utveckling och kravställning av teknik/hårdvara för presentations- och försäljningsteknik för kommande lösningar och tjänster.

Din uppgift är, att som medlem i vårt team, delta och leda olika initiativ i att vidareutveckla våra tekniska informations- och försäljningsplattformar. Du arbetar med framtidens digitala lösningar för hållplatser och stationer för att stötta resenärerna med trafikinformation i form av framtagande av digitala anslagstavlor, lågströmslösningar för realtidsinformation, interaktiva enheter och biljettmaskiner. Du kommer behöva arbeta med såväl design och interaktivitet som teknisk funktion.

Du vågar experimentera med hårdvara, till exempel skärmar/paneler, tryckglas, batterilösningar och beacons. Du söker upp och testar ny teknik för att utvärdera samt skapar lösningar som förbättrar för kollektivtrafiken och dess resenärer. Det handlar inte enbart om hårdvara utan även mjukvaruarkitektur och funktion i dessa lösningar. Till ditt stöd har du erfarna kollegor och kunniga leverantörer som bidrar med spetskompetens inom olika områden.


Kvalifikationer

Vi söker dig som har en högskoleutbildning eller av oss bedömd motsvarande utbildning inom systemvetenskap, datalogi eller informatik. Du bör ha dokumenterad arbetslivserfarenhet som utvecklare och/eller har arbetat med framtagande av hårdvarulösningar med interaktivitet. Har du erfarenhet av MDI eller design är det meriterande.

Du som söker är en professionell kommunikativ lagspelare. Du är analytisk och har en utvecklad förmåga att lösa problem. Vidare är det viktigt att du är lyhörd och strukturerad. För tjänsten krävs att du har goda kunskaper i både svenska och engelska.

Det är viktigt att du kan leva och vara en god ambassadör för våra värderingar välkomnande, drivande, omtanke och respekt.

Placeringen för tjänsten är på vårt huvudkontor i Hässleholm, med tåget - 30 minuter från Lund, 45 minuter från Malmö och 1 timme från Helsingborg.

I den här rekryteringen tillämpar vi löpande urval så välkommen med din ansökan redan idag!


Anställningens omfattning

Anställningsform:   Tillsvidareanställning
Omfattning:   Heltid
Tillträde: Enligt överenskommelse


Ansökan

Ansök senast:   2017-05-14

Referensnummer: A673283


Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen:   2


Kontakt

Kontaktpersoner
Björn Wallin, Enhetschef IT/Teknik
076-889 05 43

Lovisa Radtke, Rekryterare
0706-84 94 30


Fackliga företrädare
Leif Olsson, SACO
0451-28 86 12

Richard Jerneborg, Vision
0451-28 86 43


Övrigt

Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne.

På Skånetrafiken är vi cirka 350 anställda som arbetar med allt från verksamhetsutveckling, upphandling, trafikplanering, marknadsföring, färdtjänsthandläggning, IT och kundtjänst. Vi arbetar med att utveckla vår trafik och våra tjänster för att våra kunder, som i dagsläget uppgår till 250 000 om dagen, ska kunna resa på ett enkelt och hållbart sätt. Vi arbetar i en visions- och värderingsstyrd organisation med målet ställt på fler och nöjdare kunder.

Skånetrafiken är en värderingsstyrd organisation som jobbar med värderingarna välkomnande, drivande, omtanke och respekt som grund för allt vi gör.

www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Liknande jobb

Liknande jobb