IT-säkerhetssa­mordnare i en unik och modern IT-miljö

Plats
Stockholm
Annonserat
den 18 april 2017
Stängs
den 2 maj 2017
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Vill du arbeta i en spännande, utvecklande och samhällsviktig verksamhet?

Svenska kraftnät kan erbjuda dig ett intressant och utvecklande arbete som IT-säkerhetssamordnare.

Svenska kraftnät är inne i en expansiv period. Vi står inför en lång period av investeringar och organisationen växer. Hos oss får du arbeta med en IT-miljö som måste fungera dygnet runt och är klassad som samhällsviktig. Vi har en unik bredd av IT-, data- och telekommunikationssystem. Det finns stora möjligheter till egen utveckling och utmanande arbetsuppgifter. Förändringstakten är hög och vi förnyar och bygger ut vår miljö kontinuerligt.


Dina arbetsuppgifter

Vi rekryterar nu en IT-säkerhetssamordnare för förvaltningsobjekten data-/telekom och teknisk plattform. Tjänsten är placerad på vår IT-avdelning och enheten Datakommunikation. Svenska Kraftnäts förvaltningsmodell är pm3.

De huvudsakliga arbetsuppgifterna är att vidareutveckla det systematiska IT-säkerhetsarbetet samt att stödja objektförvaltningen i det dagliga arbetet med hantering av IT-säkerhetsfrågor.

Arbetet bedrivs i nära samarbete med andra IT-säkerhetssamordnare och tekniker och du kommer in i en organisation som arbetar för att ha IT-säkerhetsfrågorna i fokus.


Din bakgrund

Vi söker dig som har relevant högskoleutbildning inom IT eller motsvarande erfarenhet förvärvat på annat sätt. Du har flera års erfarenhet av att arbeta med IT-säkerhetsfrågor samt gärna en bakgrund som nätverkstekniker. Du är van vid att arbeta i en projektorganisation och uppskattar möjligheten att få vara med och påverka din roll. Goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och i skrift är en förutsättning för denna roll.


Personliga egenskaper

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Du är analytiskt lagd och har fokus på att arbeta systematiskt och effektivt. Du tar ansvar, strukturerar och driver dina aktiviteter vidare och levererar enligt plan. Du trivs med att arbeta i grupp och vi värdesätter att du har ett trevligt bemötande samt god förmåga att lösa problem i samarbete med andra. Du är också duktig på att kommunicera och kan anpassa ditt budskap för olika målgrupper.


Vi erbjuder

Hos oss finns stora utvecklingsmöjligheter. Svenska kraftnät är en uppskattad arbetsgivare som erbjuder många förmåner inom friskvård och flexibla arbetstider som ger möjlighet till balans mellan arbete och familjeliv. Vi arbetar med kompetensbaserad rekrytering vars syfte är se till varje persons kompetens och därmed främja mångfald och motverka diskriminering. Eftersom vi arbetar med viktig infrastruktur i samhället är våra tjänster säkerhetsklassade och svenskt medborgarskap ett krav. Tjänsten är placerad på vårt huvudkontor i Sundbyberg.


Vill du veta mer, kontakta gärna enhetschef Tina Stödberg 010-475 82 92 eller HR-specialist Sofie Westerberg, tel 010-475 86 15. Fackliga företrädare är Erik Böhlmark (SACO), tel 010- 475 86 14 och Stefan Ekberg (ST), tel 010-475 82 91. Du når oss också via e-post fornamn.efternamn@svk.se

Välkommen med din ansökan senast den 2 maj 2017.

Liknande jobb

Liknande jobb