Erfaren testledare med intresse för test och kvalitetssäkring

Plats
Stockholm
Annonserat
den 20 april 2017
Stängs
den 10 maj 2017
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Som testledare vid enheten It-arkitektur ansvarar du för att utveckla it-avdelningens teststrategi genom att analysera verksamheten och komma med rekommendationer för hur arbetet ska organiseras. Du kommer att arbeta med effektivisering av testprocessen och implementering av verktyget Team Foundation Server (TFS). Att sprida kunskap om testarbete och testmetoder inom Finansinspektionen (FI) ingår också i rollen.

FI står inför spännande utmaningar med att hantera digitaliseringen och harmoniseringen av tillsynen på de europiska finansmarknaderna. Då många av våra utvecklingsinitiativ drivs av krav från EU kommer arbetet innebära kontakter med kollegor på andra europeiska tillsynsmyndigheter.

Vi söker dig som har en akademisk examen och är certifierad inom ISTQB Foundation level eller högre, samt har gedigen erfarenhet av strategiskt testarbete. Du har arbetat med utveckling av teststrategier och har erfarenhet av att införa systemstöd för testautomatisering i komplicerade miljöer med många integrationer. Erfarenhet av arbete med kvalitetsfrågor vid verksamhetsutveckling, och/eller utbildning, samt certifiering inom området är meriterande. Erfarenhet/Certifiering inom kravhantering och agil utveckling är ytterligare en merit. Vi ser gärna att du har erfarenhet från finansbranschen och/eller konsultbranschen.

Som person är du beslutsam, självständig och framåtblickande. Du tar initiativ, är självgående och uthållig. Du bidrar med ett gott samarbete. Arbetet på FI förutsätter att du kan uttrycka dig väl på svenska och engelska i tal och skrift.

För ytterligare information är du välkommen att kontakta enhetschef Linus Nyman, 08-408 982 76.

Vi tillämpar normalt sex månaders provanställning.

Välkommen med din ansökan med cv, personligt brev och vidimerade betyg senast den 10 maj 2017. Arbetspsykologiska tester kommer att ingå som en del av rekryteringsprocessen.


FI arbetar för finansiell stabilitet och ett gott konsumentskydd. Här arbetar drygt 400 personer med olika erfarenhet och bakgrund på en arbetsplats som präglas av samarbete och kunskapsutbyte. På FI är du med och påverkar den finansiella marknaden. Tillsammans arbetar vi för samhällsnyttan och du kan göra skillnad!

Liknande jobb

Liknande jobb