Lösningsarkitekt till MTR Nordic

Rekryterare
MTR
Plats
Stockholm
Annonserat
den 21 april 2017
Stängs
den 20 maj 2017
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Vill du vara del av vårt team som ska förverkliga vår vision om att vara ett ledande globalt företag som genom omsorgsfull service länkar samman och utvecklar hållbara samhällen?

Vi söker nu ytterligare en lösningsarkitekt till vår IT avdelning på MTR Nordic. Rollen ligger inom funktionen Enterprise Architecture, en del av IT avdelningen på MTR Nordic som ska ge stöd till alla bolag inom MTR koncernen i Norden, d.v.s. MTR Tunnelbanan, MTR Pendeltågen, MTR Express och MTR Tech.


Om oss

Vi är ett av världens största globala järnvägsföretag med cirka 11 miljoner genomförda resor varje dag. Vi driver, utvecklar och bygger tunnelbana, pendeltåg och snabbtåg samt tillhörande infrastruktur, stationer bostäder och handel. Företaget grundades i Hongkong 1975 och är aktienoterat på Hongkong-börsen sedan år 2000. Staten Hongkong kvarstår som majoritetsägare.

Vi finns på tre kontinenter och ansvarar för 10 transportsystem. Tunnelbanan i Hong Kong ägs, drivs och utvecklas av oss. I inlandet Kina har vi verksamhet i Shenzen, Beijing och Hangzhou. I Storbritannien (London) driver vi Crossrail, en verksamhet som även är under expansion och har även precis vunnit ett stort anbud som heter South West Line. I Australien har vi verksamheter i Melbourne och Sydney.

Norden utpekat som ett av koncernens tillväxtområden. Här driver vi idag och utvecklar kvalitén av MTR Tunnelbanan och MTR Pendeltågen i Stockholm och genomför underhåll via våra bolag MTR Tech och Emtrain. På sträckan Stockholm- Göteborg ger vi genom MTR Express service till våra kunder i helt nya klimatsmarta tåg- en investering på ungefär en miljard kronor.

MTR växer snabbt både inom Norden och internationellt. Det finns mycket stora möjligheter för medarbetare att utvecklas hos oss. Vi behöver kvalificerade medarbetare för vår fortsatta tillväxt inom Norden men det finns även möjlighet till spännande utlandsuppdrag, både inom uppbyggnad av verksamheter och i befintliga verksamheter.

Kulturen på MTR präglas av en entreprenöriell anda med högt medarbetarengagemang och korta beslutsvägar. Vi sitter i nyrenoverade och attraktiva lokaler på Kungsholmen i Stockholm, nära kommunikationer och restauranger.


Ditt uppdrag

Som Lösningsarkitekt på MTR Nordic så ansvarar du för att ta fram IT-lösningar som stöttar verksamhetens behov. Ditt ansvar inbegriper hela kedjan från idé till driftsatt lösning och innefattar kravfångst, teknisk arkitektur samt förankring hos- och utbildning av- användare. I rollen ingår även att agera teknisk projektledare och leda implementeringen av de lösningar man tagit fram. Dina arbetsuppgifter inkluderar bland annat att:

 • Interagera med verksamheten och identifiera nyckelpersoner och behov.
 • Granska och genomlysa befintliga IT-lösningar.
 • Planera och prioritera projekt.
 • Designa nya lösningar.
 • Projektleda implementation av nya lösningar.
 • Agera speaking-partner till chefsarkitekt.
 • Delta i strategiskt IT-arbete t.ex. IT-roadmap, verktygsval och övergripande arkitektur.

I denna roll så arbetar du med stort mått av frihet under ansvar och har ett långtgående mandat att själv planera och styra ditt arbete. Du förväntas bidra med nya idéer och infallsvinklar och proaktivt verka för att uppnå uppsatta mål.


Dina tidigare erfarenheter

Till denna roll söker vi dig som drivs av att identifiera och åstadkomma nytta. Du är driven, självgående, engagerad och nyfiken, har en analytisk ådra, är tekniskt kunnig och är pragmatisk och nyttoorienterad till ditt sätt. Vi tror att du är en god kommunikatör, är lyhörd, har god förhandlingsvana och är diplomatisk och pedagogiskt lagd. Formella erfarenhetskrav för rollen inkluderar:

 • Minst 5 års arbetserfarenhet av IT-arkitektur.
 • Gedigen erfarenhet av IT-arkitektur, IT-strategi och systemintegration.
 • Erfarenhet av projektledning.
 • Erfarenhet av behovsanalyser, kravfångst och upphandling inom IT.
 • Uttrycker dig väl på svenska och engelska i tal och skrift.

Utöver detta får du gärna vara bekant med arkitekturella ramverk/standards så som exempelvis TOGAF. Har du erfarenhet av systemutveckling är detta meriterande, likaså om du har erfarenhet av att arbeta som konsult.


Dina färdigheter och din personlighet

Vi söker dig som har förmåga att arbeta systematiskt och strukturerat. Du är energisk och arbetar resultatinriktat. Du har integritet och ett stort intresse för att förstå verksamheten.

För att trivas hos oss är det viktigt att du som person stimuleras av att arbeta i ständig förändring och att du har en vilja att själv utvecklas, att bidra till verksamhetens utveckling och att tänka nytt. Du har en förståelse för affären och har förmågan att inta ett helhetsperspektiv.


Ditt erbjudande

En miljö med hög och positiv förändringstakt där du kommer att ha en central roll och bidrar till MTR:s fortsatta utvecklingsresa. Vi erbjuder dig variation i arbetsinnehållet och goda möjligheter att, genom egna initiativ, påverka din personliga utveckling och framtid inom företaget. Du ingår i ett team med kompetenta och trevliga kollegor. Vi sitter i fräscha och attraktiva lokaler i DN-skrapan på Kungsholmen, nära kommunikationer och restauranger. Tjänsten tillträds enligt överenskommelse.


Ansökan

Vill du arbeta tillsammans med oss på MTR? Ansök via vår hemsida www.mtrnordic.se. Om du inte har sökt jobb hos oss förut skapar du ett konto. Vi har ingen möjlighet att ta emot ansökningar via e-post. Skicka din ansökan snarast dock senast den 20:e maj 2017. Urval och intervjuer sker löpande, vi tillämpar personlighets- och begåvningstester. Eventuella frågor om tjänsten besvaras av Niklas Grünbaum, Chef IT Service Delivery och tf. Chef Enterprise Architecture på MTR Nordic. Tjänsten tillträds enligt överenskommelse.

Fackliga företrädare
SACO, Christer Hammarström, christer.hammarstrom@mtr.se
SEKO, Jannis Konstantis, ioannis.konstantis@mtr.se
ST, Tony Moros, tony.moros@mtr.se

Liknande jobb

Liknande jobb