Ansvarig för it-tjänstekatalog och servicenivåer

Rekryterare
Bolagsverket
Plats
Sundsvall, Västernorrland
Annonserat
den 25 april 2017
Stängs
den 21 maj 2017
Ref:
28/17
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Arbetsplatsbeskrivning

Bolagsverket skapar goda förutsättningar för näringslivet och vill ge företagsamma människor möjlighet att förverkliga sina drömmar. Det ska gå snabbt, bli rätt och vara enkelt att starta och driva företag. Vi möter utvecklingen i samhället med moderna tjänster och vår värdegrund är kompetens, engagemang och kundnytta.

Vi finns i Sundsvall och är drygt 550 anställda. Hos oss får du möjlighet att utvecklas i en god arbetsmiljö som kännetecknas av respekt för allas lika värde.
Vi erbjuder ett arbete i en dynamisk miljö med utmanande arbetsuppgifter, ansvar och tid att leva.
- Jobba hos oss!


Arbetsbeskrivning

Vi söker dig som vill arbeta med våra it-tjänsteprocesser Service Catalogue Management och Service Level Management (SCM och SLM). Du ansvarar för it-tjänstekatalogen och dess beståndsdelar som bl. a dess funktionalitet, it-komponenter, beroenden etc. I ansvaret ingår också att följa upp och säkerställa att it-tjänsternas servicenivåer hålls aktuella och uppdaterade.

Du kommer att vara en central och viktig kugge i dialogen mellan beställande verksamhet och it-verksamheten genom att koordinera och leda arbeten för att göra it-tjänstekatalogen till ett bra verktyg, att it-tjänster dokumenteras samt se till att servicenivåerna beskrivs och överenskoms på ett sätt som är till nytta för båda parter. I ansvaret ingår också att driva it-tjänstekalogen och servicenivåernas fortsatta utveckling i lämpliga steg, omfattning och riktning.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har relevant högskoleutbildning eller motsvarande erfarenhet som vi bedömer som likvärdig. Du har god kännedom om it-tjänsteprocesser (ITIL) och har erfarenhet av att arbeta såväl strategiskt som operativt med dessa processer. Du bör också ha erfarenhet av arbete med it-tjänstekatalog och servicenivåer.
Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Det är viktigt att du är strukturerad, har helhetssyn, är engagerad och har eget driv. Du är kommunikativ och smidig i relationer och duktig på att dokumentera och uttrycka dig i tal och skrift. Du kommer att arbeta i en arbetsgrupp med andra processansvariga där vi gemensamt utvecklar och operativt arbetar med våra it-tjänster och it-processer.

Ansökan

Ansök senast: 2017-05-21

Referensnummer: 28/17

Kontakt 

Jan Rikner Enhetschef projektkontoret
060-18 44 99
070-635 95 20

Facklig företrädare

Fackliga representanter för SACO, SEKO och ST
0771-670 670

Övrigt

Vi undanber oss erbjudande om annonserings- och rekryteringshjälp.