Växjö kommun rekryterar en Gruppledare till Service Management!

Rekryterare
Växjö Kommun
Plats
Kronobergs län, Växjö
Annonserat
den 26 april 2017
Stängs
den 7 juni 2017
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

IT-enheten är idag en av de största IT-organisationerna i Kronoberg. Vi är 47 medarbetare och ansvarar för drift, utveckling, underhåll och support av kommunens gemensamma IT-miljö. Med ansvar för 13 500 datorarbetsplatser, drygt 400 Windows-servrar, över 200 verksamhetssystem och 387 fysiska platser sammanknutna i vårt fibernätverk har vi en komplex och utmanande teknisk miljö. Tillsammans med WexNet, som sköter vårt nät, stöttar vi hela kommunkoncernens verksamhet med förstklassig IT. Vi samverkar aktivt med IT-enheterna i Lessebo och Tingsryds kommun.

I Växjö kommun möter vi alla med respekt, vi är duktiga på det vi gör, vi jobbar aktivt för att hela tiden göra verksamheten bättre och tillsammans skapar vi en hållbar framtid för våra invånare, medarbetare och framtidare.


Funktionen Service Management består av två delar, koncerngemensamma tjänster och verksamhetsunika tjänster. Vi söker nu en Service Manager (SM) för våra koncerngemensamma tjänster. Funktionen ska tillhandahålla befintliga tjänster enligt SLA, leverera nya tjänster enligt plan samt hålla en hög kundnöjdhet. Vill du ingå i en IT-organisation med höga ambitioner och en strävan att alltid bli bättre? Då kan det vara dig vi söker!

Rollen SM är ytterst ansvarig för leveransen av alla tjänster inom SM området. I Service Management gruppen finns idag fyra erfarna tjänsteansvariga som ansvarar för tjänster i ett antal tjänsteområden. Områdena är telefoni, datorarbetsplats, konto & behörighet, samarbetsverktyg och nät. I gruppen finns ansvaret för flera av IT-enhetens största leverantörskontrakt. 
I din roll kommer du att representera de koncerngemensamma tjänsterna i ett antal olika forum. Du rapporterar till IT-chef och kommer ha ett nära samarbete med SM för de koncernunika tjänsterna. Ansvaret omfattar alla olika aspekter av kommunikation och samverkan med interna och externa intressenter som krävs för leverans av tjänsterna. Rollen innebär ett strategiskt ansvar som del av IT-enhetens ledningsgrupp. Som chef förväntas du att leda i enlighet med koncernens värderingar. Du kommer att stimulera samarbete och en kontinuerlig utveckling av arbetssätt inom funktionen.

Kvalifikationer

Vi söker en person med goda ledaregenskaper och stor erfarenhet från Service Management i stora organisationer. Du har kunskap om ITIL och erfarenhet från förhandling, outsourcing, leverantörsstyrning och ekonomistyrning. Du har erfarenhet av de koncerngemensamma tjänsterna som beskrivs ovan. Du är kommunikativ och har förmågan att pedagogiskt presentera idéer och föreslå lösningar. Rollen kräver förmåga att samarbeta med chefer inom koncernens alla verksamheter. Du har en akademisk utbildning. Du drivs av intresse att utveckla verksamhet och människor, att tänka förbättring och du har modet att våga prova.

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid
Tillträde: Snarast eller efter överenskommelse.
Antal platser: 1

Låter detta som din nästa utmaning?

Växjö Kommun erbjuder trevliga arbetskamrater i en kreativ miljö. Vi har kollektivavtal och marknadsmässiga förmåner. Vi erbjuder dig en intressant framtid där din kompetens är en nyckelfaktor för vår framgång! 

Vill du veta mer om IT-enheten på Växjö Kommun, vänligen kika på nedan länk.

https://www.youtube.com/watch?v=hvPudW-hNtk

Kontaktperson

I denna rekrytering samarbetar vi med Experis IT. Vid frågor om tjänsten kontakta Jenny Järgren, rekryteringskonsult på Experis IT, telefon 0470-74 55 95 eller jenny.jargren@se.experis.com. Du ansöker till tjänsten endast via registrerad eller bifogad CV på www.experis.se. Urval kommer att ske löpande sök därför tjänsten så snart som möjligt.

Välkommen med din ansökan!

Liknande jobb

Liknande jobb