Programmerare eller Systemutvecklare

Plats
Stockholm
Annonserat
den 27 april 2017
Stängs
den 31 maj 2017
Ref:
143947
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Genomics Medicine Center Karolinska vid Karolinska Universitetssjukhuset söker tre bioinformatiker (separat annons, ref-nr:143946) och en systemutvecklare för att stärka den pågående implementeringen av storskalig DNA-sekvensering inom diagnostiken av ovanliga ärftliga sjukdomar, cancer och mikrobiologi.  

Detta projekt är ett led i en strategisk, långsiktig satsning med syfte att introducera högspecialiserad diagnostik inom universitetssjukvården. Genomics Medicine Center Karolinska kommer att verka i nära samarbete med flera funktionsområden inom Karolinska universitetslaboratoriet, samt i den nya tematiska organisationen på Karolinska universitetssjukhuset. Arbetet kommer även utföras i nära samarbete med Karolinska Institutet, representerat av enheten Clinical Genomics vid Science for Life-laboratoriet.

Du kommer att jobba i ett multidisciplinärt team tillsammans med läkare, sjukhusgenetiker, molekylärbiologer, bioinformatiker och mjukvaruutvecklare inom både sjukhuset och på Clinical Genomics på SciLifeLab, samt delta i flera nationella och internationella samarbeten.  

Vi söker personer som är självständiga, ambitiösa, men som samtidigt uppskattar arbete i grupp för att nå gemensamma mål. Du har god samarbetsförmåga och du har lätt för att bygga goda relationer med olika personalgrupper. Du har helhetssyn och arbetar långsiktigt.    

Detta är en spännande möjlighet att arbeta multidisciplinärt i diagnostikens framkant!

Arbetsuppgifter:

  • Utveckling av rapporteringsverktyg för att användas som kliniskt beslutsstöd 
  • Utveckling och implementering av databaser för kliniskt beslutsstöd kring tolkning av sekvensvarianter 
  • Webutveckling både för internt och externt bruk 
  • Automatisering av dataflöden 
  • Kvalitetssäkring av utvecklade verktyg via testning 

Kvalifikationer:

  • Kandidatexamen inom datavetenskaper eller motsvarande dokumenterad erfarenhet av programmering och/eller mjukvaruutveckling 
  • Mycket goda programmeringskunskaper (python och flask är meriterande) 
  • Goda kunskaper om databastekniker, både inom SQL och NoSQL 
  • Erfarenhet av IT-arbete med höga säkerhetskrav är starkt meriterande 
  • Intresse för genomik, diagnostik eller biologi är meriterande

Upplysningar om anställningen lämnas av:   

Andreas Matussek, Funktionschef, Karolinska Universitetslaboratoriet 
Tel: 08-517 752 75, andreas.matussek@sll.se  

Valtteri Wirta, Enhetschef Clinical Genomics vid SciLifeLab
Tel:073-33 86 341, valtteri.wirta@scilifelab.se    

Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.


Stockholms läns landsting är en av landets största arbetsgivare med ett livsviktigt uppdrag. Vi ger två miljoner invånare en effektiv kollektivtrafik och en god hälso- och sjukvård i landets snabbast växande region. Varje dag, dygnet runt.
http://www.sll.se/

Karolinska Universitetssjukhuset är idag ett av Europas främsta universitetssjukhus med cirka 16 000 medarbetare. Forskning och utbildning, liksom utveckling av hälso- och sjukvård, ses som kärnverksamheter vilka är likvärdiga med universitetssjukhusets vårduppdrag. Detta synsätt avspeglas i såväl organisation, styrning som uppföljning av universitetssjukvårdsenhetens verksamhet. I Stockholmsregionen har vi ett särskilt ansvar för den högspecialiserade vården och tillsammans med Karolinska Institutet bedriver vi utbildning och världsledande forskning inom en rad olika områden. www.karolinska.se

Ansök

Sista ansökningsdag: 2017-05-31.

Liknande jobb

Liknande jobb